PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 20/6


Αυτή την εβδομάδα έχουμε τέσσερις νέες ταινίες και άλλες τόσες επανεκδόσεις. Οι άστατες καιρικές συνθήκες οδηγηθούν στις δροσερές σκοτεινές αίθουσες

όπου ένα αστυνομικό δράμα, η θρυλική συγγραφέας Βιρτζίνια Γουλφ, μικρά αθώα ψέματα, μια αγαπημένη παιχνιδοπαρέα και επανεκδόσεις κλασικών αριστουργημάτων σε νέες ψηφιακές κόπιες απαρτίζουν το κινηματογραφικό μενού.

 

«Κόκκινη Έκλειψη»

Αστυνομικό δράμα μυστηρίου, αργεντίνικης (πολυεθνικής) παραγωγής του 2018, με τρία βραβεία στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν, μας μεταφέρει στα μέσα της δεκαετίας του ’70. Ένας παράξενος άνδρας φθάνει σε μια ήσυχη επαρχιακή πόλη. Εκεί μέσα σ’ ένα εστιατόριο και χωρίς κανέναν προφανή λόγο αρχίζει να προσβάλει τον Κλαούντιο έναν φημισμένο δικηγόρο. Η κοινότητα υπερασπίζεται τον δικηγόρο και ο ξένος φεύγει κακήν κακώς. Αργότερα την νύχτα, ο ξένος που είναι αποφασισμένος να εκδικηθεί επιτίθεται στον Κλαούντιο και στην γυναίκα του Σουζάνα. Ο δικηγόρος τότε θα πάρει έναν δρόμο χωρίς επιστροφή γεμάτο μυστικά και σιωπή.

Σκηνοθεσία: Μπέντζαμιν Ναϊσάτ
Πρωταγωνιστούν: Κλαούντιο Μαρτίνεζ Μπελ, Αντρέα Φριγκέριο Μάρα Μπεστέλι και Αλφρέντο Κάστρο

 

«Ο Έρωτας της Βιρτζίνια Γουλφ»

Βιογραφικό δράμα, βρετανικής και ιρλανδικής παραγωγής του 2018. Στο Λονδίνο του 1920, η συγγραφέας των «Ωρών» Βιρτζίνια Γουλφ και η αριστοκράτισσα ποιήτρια Σάμσβιλ-Γουέστ, ζούνε παράλληλες ζωές μέχρι την στιγμή που θα συναντηθούν. Ο θαυμασμός της δεύτερης για την δουλειά της πρώτης, αλλά και η ακαταμάχητη έλξη που θα νιώσουν, θα τις κάνουν να ξεκινήσουν μια ταραχώδη και παθιασμένη σχέση, που θα ξεπεράσει όλα τα κοινωνικά ταμπού. Θα αλλάξει για πάντα τις ζωές και το έργο τους και θα μείνει στην ιστορία. Αυτή η σχέση ενέπνευσε την Βιρτζίνια Γουλφ να γράψει ένα από τα πιο εμβληματικά έργα της: το «Ορλάντο».

Σκηνοθεσία: Τσάνια Μπάτον
Πρωταγωνιστούν: Τζέμα Άρτερτον, Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι, Ρούπερτ Πένρι-Τζόουνς και Πίτερ Φερντινάντο

 

«Μικρά Αθώα Ψέματα 2»

Δραματική κωμωδία, γαλλικής και βελγικής παραγωγής του 2019. O Μαξ βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάθλιψη γι’ αυτό και ξεκινά για ένα μοναχικό σαββατοκύριακο στο εξοχικό του. Την ίδια στιγμή, οι φίλοι του που έχει να δει τρία χρόνια καταστρώνουν ένα πάρτι έκπληξη για τα γενέθλιά του σαν μια ευκαιρία για να ξανασμίξουν. Τώρα που τα παιδιά έχουν μεγαλώσει, τα ζευγάρια έχουν απομακρυνθεί, οι ζωές έχουν αλλάξει και όλοι λένε μικρά αθώα ψέματα, τι έχει απομείνει από τη φιλία;

Σκηνοθεσία: Γκιγιόμ Κανέ
Πρωταγωνιστούν: Φρανσουά Κλουζέ, Μαριόν Κοτιγιάρ, Ζιλ Λελούς, Λοράν Λαφίτ και Μπενουά Μαζιμέλ

 

«Toy Story 4»

Παιδική ταινία κινουμένων σχεδίων, αμερικανικής παραγωγής του 2019. Ακόμη μία ιστορία από τα αγαπημένα παιχνίδια της Pixar, την τέταρτη κατά σειρά, αυτή τη φορά ο Γούντι που ήταν πάντα σίγουρος για τη θέση του στον κόσμο και το ότι προτεραιότητα του είναι η φροντίδα του παιδιού του, είτε είναι ο Άντι είτε η Μπόνι. Οπότε, όταν το καινούριο παιχνίδι της Μπόνι, που είναι καρπός χειροτεχνίας από αναλώσιμα υλικά και ακούει στο όνομα Φόρκι αυτοαποκαλείται «σκουπίδι», ο Γούντυ αναλαμβάνει να του δείξει ότι πρέπει να αγκαλιάσει το γεγονός ότι είναι ένα παιχνίδι. Όταν η Μπόνι παίρνει την παρέα σε οικογενειακή εκδρομή, ο Γούντι καταλήγει σε μία απρόσμενη παράκαμψη που του επιφυλάσσει μία συνάντηση με τη χαμένη του φίλη Λόλα. Μετά από χρόνια μοναχικής περιπλάνησης, το περιπετειώδες πνεύμα της Λόλα και οι εμπειρίες της στον δρόμο έρχονται σε αντίθεση με την ντελικάτη, πορσελάνινη επίστρωση της. Πάνω που ο Γούντι και η Λόλα συνειδητοποιούν ότι οι δύο κόσμοι τους είναι μακριά σε ό,τι αφορά τη ζωή τους ως παιχνίδια, την ίδια στιγμή καταλαβαίνουν ότι αυτή είναι η πιο ασήμαντη έγνοια τους.

Σκηνοθεσία: Τζος Κούλεϊ

 

«Άγριες Φράουλες»

Δραματική ταινία, σουηδικής παραγωγής του 1957. Μία από τις καλύτερες ταινίες του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν παρουσιάζεται εκ νέου σε νέες ψηφιακές κόπιες. Ο ηλικιωμένος γιατρός Άιζακ Μποργκ ταξιδεύει με το αυτοκίνητό του για την πόλη Λουντ, όπου θα τιμηθεί από το παλιό του πανεπιστήμιο για την 50χρονη καριέρα του. Στο ταξίδι τον συνοδεύει η έγκυος νύφη του Μαριάν, η οποία δεν τρέφει και τα ευγενέστερα των συναισθημάτων για τον εγωπαθή πεθερό της.. Στη διαδρομή, έπειτα και από έναν εφιάλτη που θα τον προβληματίσει, ο γιατρός θα συναντήσει διάφορα πρόσωπα που, συνειρμικά, θα τον φέρουν αντιμέτωπο με τα όνειρα του παρελθόντος και τις μνήμες μιας ζωής που έχει μείνει πίσω και το ταξίδι του θα μετατραπεί, τελικά, σε μια πνευματική πορεία συμφιλίωσης με το παρελθόν και τους οικείους του, με το υποσυνείδητο να συναντά τους φόβους, τις αυταπάτες και τις διαψεύσεις μιας ζωής, πετυχημένης κοινωνικά, αλλά ακυρωμένης ερωτικά και συναισθηματικά.

Σκηνοθεσία: Ίνγκμαρ Μπέργκμαν
Πρωταγωνιστούν: Βίκτορ Σιόστρομ, Μπίμπι Άντερσον και Ίνγκριντ Τούλιν

 

«Ευτυχία»

Δραματική ταινία, γαλλικής παραγωγής του 1965. Το αριστούργημα της Ανιές Βαρντά το οποίο απέσπασε Αργυρή Άρκτο στο Φεστιβάλ Βερολίνου, βραβείο Louis Delluc ως η καλύτερη Γαλλική ταινία της χρονιάς, κυκλοφορεί σε επανέκδοση με αποκατεστημένες κόπιες. Ο Φρανσουά ζει ευτυχισμένος με τη σύζυγο του Τερέζ και τα δύο τους παιδιά σε ένα εργατικό προάστιο του Παρισιού. Εκείνος είναι ξυλουργός και εκείνη μοδίστρα. Όταν ο Φρανσουά πάει σε μια άλλη πόλη για δουλειά γνωρίζει την Εμιλί, υπάλληλο ταχυδρομείου, και ξεκινάει μια σχέση μαζί της που θα φέρει δραματικές αλλαγές στην οικογενειακή του ζωή.

Σκηνοθεσία: Ανιές Βαρντά
Πρωταγωνιστούν: Ζαν Κλοντ Ντρουότ, Μαρί – Φρανς Μπογιέ, Σίλβια Σαουρέλ και Μαρσέλ Φορέ – Μπερτέν

 

«Θάνατος στη Βενετία»

Δραματική ταινία, ιταλικής και γαλλικής παραγωγής του 1971. Νέες ψηφιακές κόπιες για τον Λουκίνο Βισκόντι ο οποίος διασκευάζει το αριστούργημα του Τόμας Μαν, σε μια από τις πιο εμβληματικές ταινίες. Ο Γκούσταφ φον Άσενμπαχ είναι ένας ηλικιωμένος συνθέτης, που αποφασίζει να ταξιδέψει στη Βενετία για λόγους υγείας. Εκεί βλέπει και ερωτεύεται τον Πολωνό έφηβο Τάτζιο, ο οποίος κάνει διακοπές με την οικογένειά του. Παρά τις προειδοποιήσεις των αρχών για την επιδημία που θερίζει τη Βενετία, ο Άσενμπαχ παραμένει στο ξενοδοχείο, προκειμένου να θαυμάσει τον Τάτζιο. Έτσι, το πάθος του για την ιδανική ομορφιά υπερνικά τη θέληση για ζωή, και όσο η υγεία του επιδεινώνεται, ο Άσενμπαχ επιμένει στον ανεκπλήρωτο έρωτα.

Σκηνοθεσία: Λουκίνο Βισκόντι
Πρωταγωνιστούν: Ντερκ Μπόγκαρντ, Μπιορν Άντερσεν και Σιλβάνα Μάγκανο

 

«Ο Θάνατος ενός Γραφειοκράτη»

Κωμική κοινωνική σάτιρα, κουβανέζικης παραγωγής του 1966. Γνήσια λαϊκή κωμωδία από την Κούβα, σε νέες κόπιες, που βγάζει πολύ γέλιο με τα παράλογα της γραφειοκρατίας. Ένας υποδειγματικός εργάτης στην Κούβα, που πέθανε κατά τη διάρκεια του καθήκοντος, θάβεται μαζί με το εργατικό βιβλιάριό του, με αποτέλεσμα η γυναίκα του να μη μπορεί να πάρει την σύνταξή της και να μπλέξει με την τρέλα της γραφειοκρατίας.

https://www.youtube.com/watch?v=Cx9UmSl75jo

Σκηνοθεσία: Τόμας Γκ. Αλέα
Πρωταγωνιστούν: Τίμοθι Ντάλτον, Σαλβαντόρ Γουντ και Σίλβια Πλάνας

 

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 20/6-26/6
Δείτε περισσότερα νέα για ταινίες

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 8/2

Peristeri News

Leave a Comment