PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 20/2


Καταιγισμός νέων ταινιών αυτή την εβδομάδα, καθώς τέλειωσε το πάρτι των Όσκαρ. Ελληνική δραμεντί με μοντέρνα πολιτική ματιά, μεταφορά κλασικού μυθιστορήματος του Τζακ Λόντον, θρίλερ μυστηρίου με πρωτοκλασάτο πρωταγωνιστικό δίδυμο, ένα ιδιαίτερο αμάλγαμα αληθινής ιστορίας και μυθοπλασίας, συγκινητικό ντοκιμαντέρ από τη Βόρεια Μακεδονία και ένας αγαπημένος ήρωας βιντεοπαιχνιδιού που περνά στη μεγάλη οθόνη αποτελούν τις επιλογές των σινεφίλ.

 

«Απόστρατος»

Δραματική ταινία, ελληνικής παραγωγής του 2019. Με την εταιρεία εισαγωγών μηχανών εσπρέσο που διευθύνει σε αδιέξοδο, ο Γλυφαδιώτης εργένης Άρης Νικολόπουλος “αποστρατεύεται” στο σπίτι του ένδοξου παππού Αριστείδη στον υποτονικό Παπάγου. Το στοκ των μηχανών εσπρέσο στοιβάζεται στο αραχνιασμένο γραφείο του απόστρατου αξιωματικού, καθώς ο εγγονός ξανασμίγει με παιδικούς φίλους κολλημένους εσαεί στο προάστιο των αξιωματικών, αλλά και μ’ έναν πρώην συναγωνιστή του παππού του, παραδόξως κομμουνιστή. Αντιμέτωπος με ηρωικά φαντάσματα του παρελθόντος ο απολιτίκ εγγονός θα νιώσει την ανάγκη να φανεί αντάξιος του ονόματός του. Όμως, όσο πλησιάζει τον θρύλο του παππού Αριστείδη, τόσο αυτός αλλάζει όψη.

Σκηνοθεσία: Ζαχαρίας Μαυροειδής
Πρωταγωνιστούν: Μιχάλης Σαράντης, Γιώτα Φέστα, Θανάσης Παπαγεωργίου, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Γιάννης Νιάρρος, Άκης Σακελλαρίου και Ξένια Καλογεροπούλου

 

«Το Κάλεσμα της Άγριας Φύσης»

Περιπέτεια, αμερικανικής παραγωγής του 2020. Η ευτυχισμένη ζωή του καλόκαρδου σκύλου Μπακ ανατρέπεται όταν ξαφνικά μεταφέρεται από το σπίτι του στην Καλιφόρνια, στην εξωτική και άγρια Αλάσκα, κατά τη διάρκεια της μεγάλης εξόρυξης χρυσού τη δεκαετία του 1890. Ως το νεότερο μέλος μιας ομάδας σκύλων για αποστολές αλληλογραφίας, ο Μπακ θα βιώσει την εμπειρία της ζωής του, βρίσκοντας τελικά την αληθινή του θέση σε αυτό τον κόσμο και φροντίζοντας πια ο ίδιος τον εαυτό του.

Σκηνοθεσία: Κρις Σάντερς
Πρωταγωνιστούν: Χάρισον Φορντ, Νταν Στίβενς, Ομάρ Σι, Κάρεν Γκίλαν, Μπράντλεϊ Γουίτφορντ και Κόλιν Γούντελ

 

«Στη Γη του Άγριου Μελιού»

Ντοκιμαντέρ, βορειομακεδονικής παραγωγής του 2019. Το ντοκιμαντέρ βρέθηκε υποψήφιο για Όσκαρ τόσο στην κατηγορία του ντοκιμαντέρ όσο και σε αυτή της καλύτερης διεθνούς ταινίας, ακολουθεί την καθημερινότητα μιας γυναίκας που ζει με την ηλικιωμένη μητέρα της σε ένα εγκαταλελειμμένο χωριό της Βόρειας Μακεδονίας, κι επιβιώνει συλλέγοντας το μέλι από τα ημιάγρια μελίσσια της, παίρνοντας το μισό για εκείνη κι αφήνοντας το άλλο μισό για τις μέλισσες. Η ισορροπία του τοπικού οικοσυστήματος διαταράσσεται όταν δίπλα της μετακομίζουν περιστασιακοί «συνάδελφοι» με σύγχρονα μέσα, τα οποία απειλούν το φυσικό περιβάλλον. Η μοναχική ηρωίδα θα δώσει μάχη να προστατεύσει τον εύθραυστο μα μείζονα για την ανθρώπινη ζωή μικρόκοσμό της.

Σκηνοθεσία: Ταμάρα Κοτέβσκα και Λούμπομιρ Στεφάνοφ

 

«Οι Αεροναύτες»

Περιπέτεια εποχής, βρετανικής παραγωγής του 2019. Λονδίνο, 1862. Ανυπόμονοι θεατές συγκεντρώνονται στο χώρο εκτόξευσης των αερόστατων, ενώ ο μετεωρολόγος James Glaisher περιμένει εναγωνίως την εντυπωσιακή είσοδο της πιλότου Amelia Wren. Ο νεαρός επιστήμονας είναι απελπισμένος να τον πάρουν επιτέλους στα σοβαρά και έχει ελάχιστη υπομονή για τους θεατρινισμούς της Wren. Όμως, εκείνη είναι σίγουρη ότι ένα καλό σόου θα προσελκύσει την πολυπόθητη χρηματοδότηση. Η πτήση τους έχει διπλό σκοπό: να σπάσει το γαλλικό ρεκόρ υψομέτρου και να βοηθήσει τον Glaisher να συλλέξει δεδομένα για να προωθήσει τις αμφιλεγόμενες θεωρίες για την πρόβλεψη του καιρού.

Σκηνοθεσία: Τομ Χάρπερ
Πρωταγωνιστούν: Φελίσιτι Τζόουνς, Έντι Ρεντμέιν, Χιμές Πατέλ, Λιούιν Λόιντ, Φίμπι Φοξ και Τομ Κόρτνεϊ

 

«Στο Λαβύρινθο»

Θρίλερ, ιταλικής παραγωγής του 2019. Μια μαθήτρια πέφτει θύμα απαγωγής και ξυπνάει ύστερα από δεκαπέντε χρόνια στο δωμάτιο ενός νοσοκομείου, ενώ δεν θυμάται απολύτως τίποτα. Ένας ψυχίατρος προσπαθεί να τη βοηθήσει να ανακτήσει τη μνήμη της, ενώ την ίδια στιγμή ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ, ο οποίος την αναζητούσε όταν πρωτοεξαφανίστηκε, αρχίζει τη δική του παράλληλη έρευνα.

Σκηνοθεσία: Ντονάτο Καρίζι
Πρωταγωνιστούν: Τόνι Σερβίλο, Ντάστιν Χόφμαν, Βαλεντίνα Μπελέ και Βινίσιο Μαρτσιόνι

 

«Έμα»

Δραματική ταινία, χιλιανής παραγωγής 2019. Μετά από ένα τραυματικό γεγονός που θα συγκλονίσει την οικογενειακή της ζωή, η Έμα, μια νεαρή γυναίκα που ζει μέσα από τον χορό, προσπαθεί να ξαναχτίσει τη ζωή της, αναλαμβάνοντας κάθε ρίσκο για να το καταφέρει.

Σκηνοθεσία: Πάμπλο Λαρέν
Πρωταγωνιστούν: Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ και Μαριάνα Ντι Τζιρόλαμο

 

«Sonic – Η Ταινία»

Περιπέτεια φαντασίας, αμερικανικής παραγωγής του 2020. Ο Σκαντζόχοιρος Σόνικ, αγαπημένος ήρωας βιντεοπαιχνιδιού, περνά στη μεγάλη οθόνη. Ο θρυλικός χαρακτήρας της Sega απολαμβάνει το νέο του σπίτι στη Γη, μέχρι να σημάνουν οι φασαρίες. Τώρα, αυτός και ο νέος καλύτερος φίλος του, Τομ, συνεργάζονται από κοινού για να υπερασπιστούν τον πλανήτη από τον διαβολικό Δρ. Ρομπότνικ και τα σχέδιά του για παγκόσμια κυριαρχία.

Σκηνοθεσία: Τζεφ Φάουλερ
Πρωταγωνιστούν: Τζέιμς Μάρσντεν, Τίκα Σούμφτερ, Μπεν Σβαρτς, Τζιμ Κάρεϊ και Νιλ ΜακΝτόνα

 

Επίσης προβάλλονται, το ντοκιμαντέρ, ελληνικής παραγωγής του 2020 «Σπύρος Μελετζής – Ο Φωτογράφος της Αντίστασης και ο Εικαστικός Φωτογράφος» σε σκηνοθεσία Σαράντου Σακελλάκου, με τον φωτογράφο της Αντίστασης όπως έγινε γνωστός από τις υπέροχες φωτογραφίες που τράβηξε στα ελληνικά βουνά αλλά και για το περίφημο κάδρο με τον Άρη Βελουχιώτη και το ιστορικό δράμα «Αξιωματικοί», σοβιετικής παραγωγής του 1971, σε σκηνοθεσία Βαλντιμίρ Ρογκοβί, που βασίζεται σε έργο του συγγραφέα Μπόρις Βασίλιεφ.

 

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 20/2-26/2
Δείτε περισσότερα νέα για ταινίες

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 29/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Leave a Comment