PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 2/5


Αρκετές νέες ταινίες θα βρεθούν στις σκοτεινές αίθουσες δοκιμάζοντας την τύχη τους αυτή την εβδομάδα. Πολιτικό δράμα, ποπ εκδοχή του μύθου της Σταχτοπούτας, βραβευμένο οικογενειακό δράμα, δραματικό θρίλερ, κομεντί βασισμένη σε κόμικς, κινηματογραφική αλληγορία πάνω στο πένθος και την απώλεια και ο άτυχος έρωτας ενός Τούρκου και μιας νεαρής Ελληνίδας τα χρόνια της τουρκοκρατίας.

 

«Το Πραξικόπημα»

Εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα, η τουρκική δραματική κομεντί, αποτελεί μια καυστική απεικόνιση του αβέβαιου πολιτικού παρελθόντος και παρόντος της Τουρκίας. Η ταινία απέσπασε το ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στο τμήμα Ορίζοντες του Φεστιβάλ Βενετίας και διηγείται την ιστορία μίας και μόνο νύχτας, της 22ης Μαΐου του 1963, όταν μια ομάδα στρατιωτικών σχεδιάζει ένα πραξικόπημα στην Άγκυρα. Δυσαρεστημένοι με την υπάρχουσα κοινωνική και πολιτική κατάσταση στην Τουρκία, αξιωματικοί του στρατού σχεδιάζουν να ανατρέψουν την υπάρχουσα κυβέρνηση.

Σκηνοθεσία: Μαχμούτ Φαζίλ Κοσκούν
Πρωταγωνιστούν: Μουράτ Κιλίς, Σεντσάν Γκιλεργιούζ και Ερντέμ Σενοτσάκ

 

«Teen Spirit»

Δραματική αγγλοαμερικανική ταινία, μια ποπ εκδοχή του μύθου της Σταχτοπούτας. Μια ντροπαλή έφηβη στη νήσο Γουάιτ της Αγγλίας, ονειρεύεται να γίνει διάσημη τραγουδίστρια έτσι ώστε να ξεφύγει από τη μικρή πόλη που ζει και τη διαλυμένη οικογένειά της. Με τη βοήθεια ενός απροσδόκητου μέντορα, θα μπει σε έναν διεθνή διαγωνισμό τραγουδιού που, όμως, θα δοκιμάσει την εντιμότητα, το ταλέντο και τη φιλοδοξία της.

Σκηνοθεσία: Μαξ Μινγκέλα
Πρωταγωνιστούν: Ελ Φάνινγκ, Ρεμπέκα Χολ, Μίλι Μπράντι, Ελίζαμπεθ Μπέρινγκτον και Ζλάτκο Μπούριτς

 

«Αγάπη Είναι»

Στο γαλλικό οικογενειακό δράμα, ένας μεσήλικας πατέρας με δύο έφηβες κόρες αναλαμβάνει την ανατροφή τους όταν η γυναίκα του αποφασίζει να χωρίσουν, χωρίς όμως να μπορεί να ανταπεξέλθει στις ευθύνες του και ενώ ελπίζει παράλληλα πως η σύζυγός του θα επιστρέψει.

Σκηνοθεσία: Κλερ Μπερζέ
Πρωταγωνιστούν: Μπουλί Λανέρ, Κριστίν Λακρουά και Σαρά Ενοσμπέρ

 

«Ο Κορσικανός»

Το γαλλικό δραματικό θρίλερ μας μεταφέρει στην Κορσική, τη δεκαετία ’90, σε ένα πεδίο πολύ βίαιων εθνικιστικών συγκρούσεων, που στόχο είχαν την αυτονόμηση του νησιού από τον έλεγχο της Γαλλίας. Ένας νεαρός αστός, πρώην μέλος εθνικιστικής οργάνωσης της Κορσικής, αποφασίζει να επιστρέψει στο νησί μετά τον θάνατο ενός φίλου και συμμαχητή του, γνωρίζοντας πως έχει λίγες πιθανότητες να μείνει ζωντανός. Η απόφαση στο δίλημμα να παραστεί ή όχι στην κηδεία του συντρόφου του στο νησί όπου είναι καταζητούμενος, είναι αυτή που θα καθορίσει το υπόλοιπο της ζωής του.

Σκηνοθεσία: Τιερί ντε Περετί
Πρωταγωνιστούν: Ζαν Μισελανζελί, Ανρί – Νοέλ Ταμπαρί και Σεντρίκ Απιετό

 

«Ο Αξιαγάπητος κύριος Τροχίδης»

Γαλλο-βελγική κομεντί βασισμένη σε κόμικς του Ζαν Ζακ Σεμπέ («Ο μικρός Νικόλας»). Ένας διάσημος μηχανικός ποδηλάτων, τον οποίο σέβονται όλοι οι συγχωριανοί του, κρύβει ένα μυστικό που κινδυνεύει να αποκαλυφθεί εξαιτίας ενός φωτογράφου, δεν έχει ιδέα πώς να κάνει ποδήλατο. Μία υπέροχη ιστορία για τη φιλία, την αγάπη, και τις διάφορες εκδοχές της αλήθειας, σε μια τρυφερή ταινία για όλη την οικογένεια.

Σκηνοθεσία: Πιέρ Γκοντό
Πρωταγωνιστούν: Μπενουά Πελβούρντ, Σουζάν Κλεμάν και Εντουάρ Μπαέρ

 

«Σούπα Μόντο»

Στο Κενυάτικο δράμα, η εννιάχρονη Τζο, η οποία λατρεύει τις ταινίες δράσης, είναι βαριά άρρωστη κι έχει λίγους μήνες ζωής ακόμη. Η μητέρα της προσπαθεί να την προστατεύσει με κάθε τρόπο, αλλά η αδερφή της την παροτρύνει να πιστέψει στις μαγικές ικανότητές της και πείθει το χωριό να τη βοηθήσει να πραγματοποιήσει το όνειρό της.

Σκηνοθεσία: Λικάριον Γουαϊναϊνά
Πρωταγωνιστούν: Στίσι Γουαβέρου, Μάριαν Νούνγκο και Νιαγουάρα Ντάμπια

 

«Η Δεξιά Τσέπη του Ράσου»

Ελληνικό δράμα που μεταφέρει στο σινεμά την ομότιτλη νουβέλα του Γιάννη Μακριδάκη. Κινηματογραφική αλληγορία πάνω στο πένθος και την απώλεια, τη νύχτα που πεθαίνει ο αρχιεπίσκοπος η σκυλίτσα ενός απομονωμένου μοναχού γεννά τρία κουταβάκια. Την άλλη μέρα το πρωί όμως εκείνη πεθαίνει στα ξαφνικά.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Λαπατάς
Πρωταγωνιστούν: Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Μάνος Βακούσης και Θοδωρής Αντωνιάδης

 

«Οι Βράχοι της Ελευθερίας»

Το αμερικάνικο δράμα αναφέρεται στην ιστορία ενός άτυχου έρωτα μεταξύ μιας νεαρής Ελληνίδας χωριατοπούλας και ενός αμφιλεγόμενου Τούρκου αξιωματικού, κατά την αυγή του ελληνικού πολέμου για την ανεξαρτησία ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, το 1821. Η ερωτική σχέση φέρνει την οργή των Οθωμανών, οι οποίοι προκαλούν ένα τραγικό γεγονός στην οικογένεια της νεαρής γυναίκας που ορκίζεται να εκδικηθεί και αποφασίζει να πάρει μέρος στην ελληνική επανάσταση, στην οποία γίνεται σύμβολο της αντίστασης.

Σκηνοθεσία: Βαν Λινγκ
Πρωταγωνιστούν: Κρίστοφερ Πλάμερ, Τάνια Ρέιμοντ, Γιάν Ουντίν και Ράζα Τζάφρι

 

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 2/5-8/5
Δείτε περισσότερα νέα για ταινίες

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 29/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Leave a Comment