PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 18/4


Αρκετές νέες ταινίες θα βρεθούν στο επίκεντρο του κινηματογραφικού ενδιαφέροντος αυτή την εβδομάδα. Η νέα δημιουργία της Κλερ Ντενί, το τραγικό ντεμπούτο του Χου Μπο, το πολυεπίπεδο ρομάντζο του Κρίστιαν Πέτζολντ, η γυναίκεια ψήφος στην Ελβετία, μια γλυκύτατη περιπέτεια κινουμένων σχεδίων και ένας μεξικάνικος μύθος που ζωντανεύει για να σκορπίσει τον τρόμο συνθέτουν το κινηματογραφικό μενού.

 

«Μαύρη Τρύπα»

Στη στοχαστική ταινία επιστημονικής φαντασίας που δεν στηρίζεται στα εφέ και στους νόμους της φυσικής ή στην τεχνολογία, αλλά στην ανθρώπινη φύση και την αλλοτρίωσή της, με το πέρασμα των χρόνων. Ένα διαστημόπλοιο, έχει προορισμό μια μαύρη τρύπα. Οι επιβάτες είναι κατάδικοι που συμμετέχουν σε μια αποστολή εξεύρεσης εναλλακτικών ενεργειακών πηγών στο Διάστημα. Ανάμεσά τους, ο εγκληματίας – ταξιδιώτης Μόντε αγκαλιά με τη νεογέννητη κόρη του, πρωταγωνιστής ενός αστρικού εφιάλτη γεμάτου με οριακές καταστάσεις, σεξουαλικά πειράματα και σοκαριστικές σκηνές. Πατέρας και κόρη προσεγγίζουν τον προορισμό τους, την Μαύρη Τρύπα, στην οποία ο χώρος και χρόνος δεν υπάρχουν.

Σκηνοθεσία: Κλερ Ντενί
Πρωταγωνιστούν: Ρόμπερτ Πάτινσον, Ζιλιέτ Μπινός, Αντρέ Μπέντζαμιν και Μία Γκοθ

 

«Ένας Ελέφαντας Στέκεται Ακίνητος»

Το κοινωνικό δράμα, που σημαδεύτηκε από την αυτοκτονία του 29χρονου δημιουργού της αμέσως μετά την ολοκλήρωσή της, είναι ένα κινέζικο κοινωνικό δράμα διάρκειας τεσσάρων ωρών, βραβευμένο σε πολλά διεθνή Φεστιβάλ. Κάτω από τον συννεφιασμένο ουρανό μιας ανώνυμης πόλης στη βόρεια Κίνα, οι ζωές κάποιων απελπισμένων ανθρώπων διαπλέκονται στη διάρκεια μίας και μόνο έντονης ημέρας, από το ξημέρωμα μέχρι το σούρουπο. Όλοι τους σκέφτονται τη διαφυγή, στα κινεζο-ρωσικά σύνορα, στην πόλη Μανζούλι. Εκεί, στο μεγάλο τσίρκο, βρίσκεται ένας ελέφαντας που στέκεται διαρκώς ακίνητος, αδιάφορος για την κτηνωδία που κυριαρχεί στον κόσμο.

Σκηνοθεσία: Χου Μπο
Πρωταγωνιστούν: Ζανγκ Γου, Πενγκ Γουτσάνγκ, Γουάνγκ Γιουγουέν, Λι Κονγκζ και Γιαμανζί Ζου

 

«Transit»

Ρομαντικό δράμα μυστηρίου τοποθετημένο σε ένα εναλλακτικό παρόν, όπου οι Γερμανοί φασίστες προελαύνουν και πάλι στην Ευρώπη, δίνει την αφορμή για μια ταινία που επιλέγει τον πιο απροσδόκητο τρόπο να γίνει βαθιά πολιτική. Γνωστός για τον διακριτικό, υπόγειο τρόπο με τον οποίο μετατρέπει τις μικρές δραματικές του ιστορίες σε θρίλερ, ο Γερμανός σκηνοθέτης διασκευάζει ένα μυθιστόρημα χαμένων ταυτοτήτων κι επινοημένων ρόλων της Άννα Σέγκερς. Σε αυτό, ένας άντρας προσπαθεί να διαφύγει από την κατεχόμενη από τους ναζί Γαλλία έχοντας οικειοποιηθεί την ταυτότητα ενός νεκρού συγγραφέα. Εγκλωβισμένος στη Μασσαλία, θα γνωρίσει μια γοητευτική γυναίκα που αναζητά τον σύζυγό της.

Σκηνοθεσία: Κρίστιαν Πέτζολντ
Πρωταγωνιστούν: Φραντζ Ρογκόφσκι, Πόλα Μπίρ και Λιλιέν Μπατμάν

 

«Γυναίκες με τα Όλα τους»

Στη δραματική κωμωδία, ελβετικής παραγωγής, όταν ο σύζυγος μιας ταπεινής και υπάκουης νοικοκυράς της απαγορεύει να πιάσει μια εργασία μερικής απασχόλησης, εκείνη νιώθει τόση αγανάκτηση που οδηγείται στην «επανάσταση» και εν τέλει στη δημιουργία φεμινιστικού κινήματος στο χωριό της. Η πρωτοβουλία της, όμως, συνοδεύεται από ταπείνωση, απειλές και πιθανό τέλος στον γάμο της. Ωστόσο, εκείνη ανένδοτη επιμένει και πείθει τις γυναίκες του χωριού της να προχωρήσουν σε απεργία.

Σκηνοθεσία: Πέτρα Μπλοντίνα Βόλπε
Πρωταγωνιστούν: Μαρί Λεουενμπέργκερ, Μαξιμίλιαν Σιμόνιτσεκ, Ρέιτσελ Μπράουνσβάιγκ και Σίμπιλ Μπρούνερ

 

«Μάρνι, Μια Τρελή Συμμορία»

Μία ευφάνταστη ιστορία των πολυαγαπημένων αδελφών Γκριμ σε μια μοντέρνα, ξεκαρδιστική και γλυκύτατη περιπέτεια κινουμένων σχεδίων, γερμανικής και βελγικής παραγωγής. Η Μάρνι είναι μια κακομαθημένη σπιτική γάτα που ζει μια άνετη ζωή, ώσπου κάνει την εμφάνισή του ο μυστηριώδης αδελφός της, ο οποίος της υπόσχεται πως θα αναλάβει καθήκοντα ειδικής πράκτορα σε μια άκρως απόρρητη αποστολή, με εκείνη να κατέχει ρόλο-κλειδί.

Σκηνοθεσία: Κρίστοφ Λαουνστάιν και Βόλφγκανγκ Λαουνστάιν

 

«Η Κατάρα της Γιορόνα»

Στην αμερικανική ταινία τρόμου, ένας μεξικάνικος μύθος ζωντανεύει για να σκορπίσει τον τρόμο. Η Γιορόνα, η οποία σύμφωνα με τον μύθο έπνιξε τα δύο της παιδιά και μετά αυτοκτόνησε, έρχεται αντιμέτωπη με την Άννα, μια κοινωνική λειτουργό που καλείται να ελέγξει μια υπόθεση οικογενειακής βίας, όταν ανακαλύπτει πως τα θύματά της βιώνουν μια σειρά από παραφυσικά φαινόμενα. Η μόνη τους ελπίδα για επιβίωση από τη θανατηφόρα οργή της Γιορόνα είναι ένας απογοητευμένος ιερέας, που προσπαθεί να κρατήσει μακριά το κακό υιοθετώντας τις δικές τους μυστικιστικές τακτικές.

Σκηνοθεσία: Μάικλ Τσάβες
Πρωταγωνιστούν: Λίντα Καρντελίνι, Ρέιμοντ Κρουζ, Πατρίτσια Βελάσκεζ και Μαρισόλ Ραμίρεζ

 

«Ο Ευγενικός Κύριος Λινκ»

Στην αμερικανική παιδική ταινία κινουμένων σχεδίων, ο κύριος Λινκ, ένα ελαφρώς αφελές, αλλά ταυτόχρονα πολύ έξυπνο και καλόψυχο θηρίο, βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο καθώς είναι το τελευταίο του είδους του. Τότε θα ξεκινήσει μια τολμηρή αναζήτηση των μακρινών συγγενών του, ζητώντας τη βοήθεια του μεγαλύτερου ερευνητή μύθων και τεράτων στον κόσμο, και της γυναίκας που έχει στην κατοχή της τον μοναδικό χάρτη για τη μυθική κοιλάδα, όπου κρύβονται οι συγγενείς του.

Σκηνοθεσία: Κρις Μπάτλερ

 

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 18/4-24/4
Δείτε περισσότερα νέα για ταινίες

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 29/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Leave a Comment