PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 16/5


Πέντε ταινίες και μία επανέκδοση, βγαίνουν απόψε στις κινηματογραφικές αίθουσες. Μια εκρηκτική ερμηνεία από τον Κιάνου Ριβς, ένα γαλλικό δράμα εποχής, μια ρομαντική κωμωδία, ένα ντοκιμαντέρ για τη σχέση πολιτών – πολιτικών στην Ελλάδα και μια ερευνητική ματιά στη ζωή και το έργο του σπουδαίου εικονοπλάστη Ίνγκμαρ Μπέργκμαν υπόσχονται να «γεμίσουν» τα βράδια των σινεφίλ αυτή την εβδομάδα.

 

«John Wick: Κεφάλαιο 3»

Περιπέτεια, αμερικανικής παραγωγής. Ο Τζον Γουίκ σκοτώνει ένα εξέχον μέλος μιας σκιώδους διεθνούς αδελφότητος και αυτόματα γίνεται στόχος για τους πιο αδίστακτους και σκληρούς εκτελεστές του κόσμου. Επικηρύσσεται για 14 εκατομμύρια δολάρια και πλέον, σε κάθε του βήμα συναντά και έναν αποφασισμένο δολοφόνο. Τρίτη περιπέτεια για τον επαγγελματία εκτελεστή που προσπαθεί να συνταξιοδοτηθεί αλλά το σύστημα δεν τον αφήνει. Σε αυτό το κεφάλαιο της ματωμένης του επέλασης στις παγκόσμιες κινηματογραφικές οθόνες, προσπαθεί να αποδράσει από τη Νέα Υόρκη, αλλά το αμύθητο συμβόλαιο εκτέλεσης που εκκρεμεί γι’ αυτόν δεν του το επιτρέψει.

Σκηνοθεσία: Τσαντ Σταχέλσκι
Πρωταγωνιστούν: Κιάνου Ριβς, Εΐζια Κέιτ Ντίλον, Τζερόμ Φλιν, Ιαν ΜακΣέιν, Αντζέλικα Χιούστον και Λόρενς Φίσμπερν

 

«Μια Αγάπη Ανέφικτη»

Το γαλλοβελγικό δράμα εποχής, διασκευάζει το μπεστ σέλερ της Κριστίν Ανγκότ, το οποίο μας μεταφέρει στα τέλη των ’50s, όπου μια απλή υπάλληλος γραφείου γνωρίζει έναν λαμπρό νέο αριστοκρατικής οικογένειας. Από τον σύντομο, αλλά παθιασμένο τους έρωτα αποκτούν μια κόρη, εκείνος όμως αρνείται τον γάμο λόγω της ταξικής διαφοράς τους. Τότε, η νέα μητέρα αναγκάζεται να μεγαλώσει μόνη το παιδί τους, και αποφασίζει να αρχίσει τον αγώνα για την επίσημη αναγνώρισή του.

Σκηνοθεσία: Κατρίν Κορσινί
Πρωταγωνιστούν: Βιρζινί Εφιρά, Νιλς Σνάιντερ και Κοραλί Ρασιέρ

 

«Μια Απίθανη Σχέση»

Στη ρομαντική κωμωδία, αμερικανικής παραγωγής, όταν ένας συγγραφέας σκληρών πολιτικών λόγων συναντά, μετά από χρόνια, τον πρώτο του έρωτα, που είναι κορυφαία υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, έτοιμη να βάλει υποψηφιότητα για τον Λευκό Οίκο. Η υπουργός τον προσλαμβάνει για να δώσει ζωντάνια στους προεκλογικούς της λόγους ενώ η παράφορη χημεία και οι αναμνήσεις που μοιράζονται τους οδηγούν σε ένα παράνομο, αστείο και επεισοδιακό ειδύλλιο ανά τον κόσμο, δίνοντας νέο νόημα στην έννοια «διεθνείς σχέσεις». Το παράνομο ειδύλλιο, όμως, που θα ξεσπάσει ανάμεσά τους απειλεί να καταστρέψει την καμπάνια πριν καν ξεκινήσει…

Σκηνοθεσία: Τζόναθαν Λεβάιν
Πρωταγωνιστούν: Σαρλίζ Θερόν, Σεθ Ρόγκεν, Τζουν Ντάιαν Ραφαέλ και Όσι Τζάκσον

 

«Sugartown: Για μια Χούφτα Ψήφους»

Ο βραβευμένος δημιουργός ολοκληρώνει μια τριλογία ντοκιμαντέρ με φόντο τη Ζαχάρω και πρωταγωνίστρια την τοπική κοινωνία, ως καθρέφτη ολόκληρης της σύγχρονης Ελλάδας. Ένα ντοκιμαντέρ για τη σχέση των πολιτών με τους πολιτικούς στην Ελλάδα, που καταγράφει με αντικειμενικότητα την εκλογική διαδικασία στην ελληνική επαρχία, παρουσιάζοντας τη μικρογραφία μιας χώρας που αναζητά σωτήρες για να εξελιχθεί. Ο έκπτωτος δήμαρχος της Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος καταφέρνει, μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές, να του επιτραπεί να θέσει ξανά υποψηφιότητα για το ανώτατο αξίωμα της πόλης. Αποφασισμένος να νικήσει οριστικά τους αντιπάλους του και «να μην ξαναπατήσουν στην πόλη», βάζει σε λειτουργία τα όπλα που τον κρατούν εδώ και 12 χρόνια απόλυτο άρχοντα της περιοχής.

Σκηνοθεσία: Κίμων Τσακίρης

 

«Μπέργκμαν: Ένας Αιώνας»

Το ντοκιμαντέρ γερμανικής και γαλλικής παραγωγής, ρίχνει μια ερευνητική ματιά στη ζωή και το έργο του σπουδαίου εικονοπλάστη που αναμείγνυε πάντα περίτεχνα τις ταινίες του με στοιχεία της προσωπικής του ζωής. Με τη βοήθεια των στενότερων συνεργατών του, καθώς και νεότερων κινηματογραφιστών, η σκηνοθέτης προσπαθεί να αποτυπώσει τα βασικά μοτίβα και θέματα που διαπερνούν το έργο του Μπέργκμαν και τον τρόπο με τον οποίο έχει επηρεάσει το έργο σύγχρονων δημιουργών.

Σκηνοθεσία: Μαργκαρέτε φον Τρότα

 

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 16/5-22/5
Δείτε περισσότερα νέα για ταινίες

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 29/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Leave a Comment