PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/11


Υποσχόμενη είναι η νέα κινηματογραφική εβδομάδα για τους σινεφίλ που θα έχουν την ευκαιρία, για δεύτερη φορά, να επιστρέψουν στη νέα εποχή του κόσμου των μάγων της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ μέσα από το καινούργιο κεφάλαιο των «Φανταστικών Ζώων», να απολαύσουν το πολυβραβευμένο «Κορίτσι» του Λουκάς Ντοντ, ντοκιμαντέρ για την ιέρεια της ελληνικής electronica Λένα Πλάτωνος, ατμοσφαιρικό θρίλερ, ελληνική κωμωδία αλλά και την επίσημη πρόταση της Παραγουάης για το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας.

 

«Κορίτσι»

Στο ψυχολογικό δράμα ολλανδικής-βελγικής παραγωγής, η 15χρονη Λάρα είναι αποφασισμένη να γίνει επαγγελματίας μπαλαρίνα. Με την υποστήριξη του πατέρα της, ρίχνεται στην απόλυτη μάχη. Η αγανάκτηση και η ανυπομονησία της μεγαλώνουν καθώς συνειδητοποιεί ότι το σώμα της δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του κλασικού χορού, γιατί γεννήθηκε αγόρι, κάτι που την αναγκάζει να αντιμετωπίσει το πρόβλημά της.

Σκηνοθεσία: Λούκας Ντοντ
Πρωταγωνιστούν: Βίκτορ Πόλστερ, Άριε Γουόρτχαλτερ και Όλιβερ Μπόνταρτ

 

«Οι Κληρονόμοι»

Στο ψυχολογικό δράμα από την Παραγουάη, ένα ζευγάρι γυναικών μεγάλης ηλικίας που μένουν για χρόνια μαζί βρίσκεται μπροστά σε αδιέξοδο. Η Τσικίτα μπαίνει στη φυλακή για χρέη προς την τράπεζα, ενώ η Τσέλα πρέπει να πατήσει στα πόδια της και να καταφέρει να καλύψει το μεγάλο κενό που αφήνει πλέον η απουσία της δυναμικής συντρόφου της.

Σκηνοθεσία: Μαρσέλο Μαρτινέσι
Πρωταγωνιστούν: Άνα Μπρουν, Μαργκαρίτα Ιρούν και Άνα Ιβάνοβα

 

«λπ»

Ελληνικό ντοκιμαντέρ για την ιέρεια της ελληνικής electronica, Λένα Πλάτωνος. Ο σκηνοθέτης μίλησε σε όλους εκείνους που συνεργάστηκαν μαζί της για τη δημιουργία των πρωτοποριακών δίσκων και στους νεότερους καλλιτέχνες, Έλληνες και μη, που εμπνέονται από τη δουλειά της, ενώ η ίδια η Λένα Πλάτωνος μοιράζεται τις δικές της αναμνήσεις από την εποχή εκείνη με τον δικό της, μοναδικό τρόπο.

Σκηνοθεσία: Χρήστος Πέτρου

 

«Φανταστικά Ζώα: Τα Εγκλήματα του Γκρίντελβαλντ»

Στο δεύτερο μέρος των πρίκουελ του Χάρι Πότερ, γραμμένο και για το σινεμά από την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, ο ισχυρός σκοτεινός μάγος Γκέλερτ Γκρίντελβαλντ, με τη βοήθεια του Νιουτ Σκαμάντερ, συλλαμβάνεται από το Κογκρέσο Μαγείας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής αλλά, τηρώντας την απειλή του, καταφέρνει να διαφύγει. Στόχος του είναι ν’ αναθρέψει καθαρόαιμους μάγους. Σε μια προσπάθεια ν’ ανατρέψει τα σχέδια του Γκρίντελβαλντ, ο Άλμπους Ντάμπλντορ καλεί τον πρώην μαθητή του, Νιουτ Σκαμάντερ, που δέχεται να τον βοηθήσει, αγνοώντας τους κινδύνους που βρίσκονται μπροστά τους. Πολύ γρήγορα οι μάσκες θα πέσουν και οι διαχωριστικές γραμμές θα τεθούν, καθώς δοκιμάζεται η αγάπη και η αφοσίωση, ακόμη και ανάμεσα στους πιο κοντινούς φίλους ή στα μέλη της ίδιας οικογένειας, σ’ έναν κόσμο μαγείας που διχάζεται όλο και περισσότερο.

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Γέιτς
Πρωταγωνιστούν: Έντι Ρέντμεϊν, Κάθριν Γουάτερστον, Νταν Φόγκλερ, Άλισον Σούντολ, Έζρα Μίλερ, Τζουντ Λο, Τζόνι Ντεπ, Τζο Κράβιτζ, Κάλουμ Τέρνερ, Κλαούντια Κιμ και Κέβιν Γκάθρι

 

«Μαίρη Σέλλεϋ»

Το ατμοσφαιρικό θρίλερ παρουσιάζει το ειδύλλιο ανάμεσα στον ποιητή Πέρσι Σέλλεϋ και τη 16χρονη Μαίρη Γουόλστονκραφτ Γκόντγουιν που είχε ως αποτέλεσμα τη συγγραφή του «Φρανκενστάιν» από την Γκόντγουιν, σε μια εποχή κατά την οποία οι γυναίκες συγγραφείς δεν έχαιραν ιδιαίτερου κύρους. Διακόσια χρόνια μετά την έκδοση της εμβληματικής γοτθικής νουβέλας, η «Μαίρη Σέλλεϋ» έρχεται για να μας συστήσει τη γυναίκα που βρίσκεται πίσω από τη συγγραφή του βιβλίου που στιγμάτισε την παγκόσμια λογοτεχνία.

Σκηνοθεσία: Χάιφα Αλ-Μανσούρ
Πρωταγωνιστούν: Ελ Φάνινγκ, Μέισι Γουίλιαμς, Ντάγκλας Μπουθ, Στίβεν Ντιλέιν, Μπελ Πάουλι και Τομ Στάριτζ

 

«Αιγαίο SOS»

Στην κωμωδία του τηλεοπτικά έμπειρου Πιέρρου Ανδρακάκου («Οι βασιλιάδες», «Ταμάμ»), με καστ γνωστών ηθοποιών -Θοδωρής Αθερίδης, Πάνος Βλάχος, Ευαγγελία Συριοπούλου-, ελληνικές και τουρκικές φρεγάτες οργώνουν το Αιγαίο, όταν ένας μεγάλος σεισμός φέρνει στην επιφάνεια μια βραχονησίδα σε διεθνή χωρικά ύδατα. Έλληνες και Τούρκοι στέλνουν άμεσα στρατεύματα για να καταλάβουν το νησί. H κάθε διμοιρία καταλαμβάνει περίπου… από μισό. Τα αστεία αλλά και σοβαρά περιστατικά μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων δεν αργούν να πάρουν διαστάσεις τσουνάμι.

Σκηνοθεσία: Πιέρρος Ανδρακάκος
Πρωταγωνιστούν: Θοδωρής Αθερίδης, Πάνος Βλάχος, Ευαγγελία Συριοπούλου, Μιχάλης Λεβεντογιάννης και Κωνσταντίνος Μπιμπής

 

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 15/11-21/11

Δείτε περισσότερα νέα για ταινίες

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 8/2

Peristeri News

Leave a Comment