PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 13/12


Νέες ταινίες βγαίνουν στις σκοτεινές αίθουσες αυτή την εβδομάδα, διεκδικώντας την προσοχή του κοινού. Ένα βραβευμένο ασπρόμαυρο μεξικάνικο δράμα, ένας αμφίβιος υπερήρωας που απέκτησε τη δική του ιστορία καθώς και την ολοκλήρωση μιας άτυπης τριλογίας, η αληθινή ιστορία μιας πολεμικής ανταποκρίτριας ένα ντοκυμαντέρ και δύο περιπέτειες κινουμένων σχεδίων.

 

«Ρόμα»

Το λυρικό ασπρόμαυρο μεξικάνικο δράμα, το οποίο παρουσιάστηκε πέντε χρόνια μετά το βραβευμένο με επτά Όσκαρ «Gravity», βασίζεται στις εμπειρίες από την παιδική ηλικία του Κουαρόν στην πόλη του Μεξικού. Ο δημιουργός επικεντρώνεται στην καθημερινή ρουτίνα μιας μεσοαστικής οικογένειας και της οικιακής βοηθού της κατά τη διάρκεια ενός έτους που θα αλλάξει δραματικά τις ζωές τους.

Σκηνοθεσία: Αλφόνσο Κουαρόν
Πρωταγωνιστούν: Γιαλίτζα Απαρίσιο, Μαρίνα ντε Ταβίρα, Νάνσι Γκαρσία και Χόρχε Αντόνιο Γκερέρο

 

«Aquaman»

Στην περιπέτεια, ο Άρθουρ Κάρι, γιος της βασίλισσας της Ατλαντίδας κι ενός κοινού θνητού, αποφασίζει να διεκδικήσει το θρόνο του μυθικού βασιλείου για να αποτρέψει τα καταστροφικά σχέδια του αδερφού του.

Σκηνοθεσία: Τζέιμς Γουάν
Πρωταγωνιστούν: Τζέισον Μομόα, Πάτρικ Γουίλσον, Άμπερ Χερντ, Νικόλ Κίντμαν και Γουίλεμ Νταφόε

 

«Γυναίκες Που Περάσατε Από Δω»

Η κομεντί αποτελεί την ολοκλήρωση μιας άτυπης τριλογίας (Παρακαλώ Γυναίκες μην Κλαίτε – 1992, Ας Περιμένουν οι Γυναίκες! – 1998) όπου δύο άνδρες αναλαμβάνουν μια παράξενη υποχρέωση: να φυλάξουν τσίλιες έξω από ένα παλιό σπίτι αθηναϊκής συνοικίας, στο οποίο γίνονται παράνομες εργασίες ώστε να προστεθεί ένα δωμάτιο. Μπροστά από τους δυο στωικούς ήρωες, θα περάσουν διαφορετικές προσωπικότητες, που κοντοστέκονται και κουβαλάνε μαζί τους αφηγήσεις.

Σκηνοθεσία: Σταύρος Τσιώλης
Πρωταγωνιστούν: Κωνσταντίνος Τζούμας, Ερρίκος Λίτσης, Ελένη Ουζουνίδου, Κωνσταντία Τάκαλου, Έλλη Τρίγγου, Σταμάτης Τζελέπης, Τάκης Χρυσικάκος και Αινείας Τσαμάτης

 

«Ο Δικός της Πόλεμος»

Το δράμα παρουσιάζει την αληθινή ιστορία της Μαρί Κόλβιν. Η Μαρί Κόλβιν ήταν μία από τις πιο αναγνωρισμένες πολεμικές ανταποκρίτριες της εποχής μας. Το επαναστατικό και ατρόμητο πνεύμα της την τοποθετούσε πάντα στην πρώτη γραμμή της μάχης με σκοπό να δώσει φωνή στους αδύναμους, θυσιάζοντας την προσωπική της ζωή. Η αποστολή της να δείξει με κάθε κόστος την πραγματική φρίκη του πολέμου μαζί με τον διάσημο φωτογράφο Πολ Κονρόι, τους οδήγησε στην πιο επικίνδυνη αποστολή της ζωής τους, στην πολιορκούμενη πόλη Χομς της Συρίας.

Σκηνοθεσία: Μάθιου Χάινεμαν
Πρωταγωνιστούν: Ρόζαμουντ Πάικ, Τζέιμι Ντόρναν και Στάνλεϊ Τούτσι

 

«Η Ιστορία μιας Πρεμιέρας»

Το ντοκιμαντέρ αναφέρεται στην πρώτη παραγωγή του Μπέντζαμιν Μιλπιέ ως καλλιτεχνικού διευθυντή της Σχολής Χορού της Όπερας του Παρισιού, του παλαιότερου θιάσου μπαλέτου στον κόσμο, και ενός από τους πιο διάσημους. Η τοποθέτηση του Μιλπιέ, ευρύτερα γνωστού από τη χορογραφία που έκανε για την ταινία «Μαύρος Κύκνος», ήταν μια αντισυμβατική επιλογή και η πρώτη παράσταση μπαλέτου που θα παρουσίαζε αναμενόταν με ανυπομονησία. Η ταινία παρουσιάζει ένα έργο αγάπης και την ομορφιά της δημιουργίας, από τις πρώτες πρόβες μέχρι την πρεμιέρα.

Σκηνοθεσία: Τιερί Ντεμεζιέρ και Αλμπάν Τερλέ

 

«Spider-Man: Μέσα στο Αραχνο-Σύμπαν»

Η δημιουργία των κινουμένων σχεδίων παρουσιάζει στο σινεφίλ κοινό τον έφηβο Μάιλς Μοράλες -με τη φωνή του Τζαμαϊκανού ράπερ Σαμίκ Μουρ- από το Μπρούκλιν, και τις αμέτρητες ικανότητές του Αραχνο-Σύμπαντος, όπου περισσότεροι από ένας μπορούν να φορούν τη μάσκα.

Σκηνοθεσία: Μπομπ Περσισέτι, Πίτερ Ράμσεϊ και Ρόντνεϊ Ρόθμαν

 

«O Ασπροδόντης»

Στην ταινία κινουμένων σχεδίων μια ακόμη διασκευή του κλασικού μυθιστορήματος του Τζακ Λόντον. Ένας μικρός λύκος που, από μικρό ακόμα κουτάβι, πλησίασε τους ανθρώπους, οι οποίοι του πρόσφεραν προστασία, ζεστασιά και τροφή εγκαταλείπει σιγά-σιγά τον κόσμο της άγριας φύσης και υποτάσσεται στους ανθρώπους. Όμως, ακολουθούν πολλές περιπέτειες, υπάρχουν πολλοί εχθροί που του επιτίθενται συνεχώς και άνθρωποι που τον κακομεταχειρίζονται. Θα καταφέρει να ξεπεράσει όλα τα προβλήματα που τον περιτριγυρίζουν;

Σκηνοθεσία: Αλεξάντρ Εσπιγκάρες

 

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 13/12-19/12
Δείτε περισσότερα νέα για ταινίες

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 8/2

Peristeri News

Leave a Comment