PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 12/12


Δώδεκα μέρες πριν την παραμονή των Χριστουγέννων, έξι νέες ταινίες και ένα ντοκιμαντέρ στις κινηματογραφικές αίθουσες. Αγωνιώδες δράμα ερμηνειών πάνω στην πίστη, επική ναυμαχία, γαλλικό ρομαντικό δράμα, ριμέικ καλτ ταινίας τρόμου του 1974, η πρώτη έγχρωμη βωβή ταινία, ένα αινιγματικό και αταξινόμητο παραμύθι από την πραγματικότητα στη φαντασία και ένα ντοκιμαντέρ για τον μεγάλο έρωτα του λογοτέχνη της μουσικής Λέοναρντ Κοέν, αποτελούν την ομάδα ταινιών για όλα τα γούστα.

 

«Οι Δύο Πάπες»

Δραματική ταινία, βρετανικής, αμερικανικής, ιταλικής παραγωγής του 2019. Ένα αγωνιώδες δράμα ερμηνειών πάνω στην πίστη, την αφοσίωση και το κόστος του να υπηρετείς θαρραλέα τα ιδανικά σου. Πίσω από τα τείχη του Βατικανού, ο συντηρητικός Πάπας Βενέδικτος και ο φιλελεύθερος μελλοντικός Πάπας Φραγκίσκος πρέπει να βρουν κοινό έδαφος για να συνεχίσουν την πορεία της Καθολικής Εκκλησίας.

https://www.youtube.com/watch?v=7I6eq9KRMig

Σκηνοθεσία: Φερνάντο Μεϊρέλες
Πρωταγωνιστούν: Τζόναθαν Πράις, Άντονι Χόπκινς, Σίντνεϊ Κόουλ, Χουάν Μινουχίν, Τόμας Γουίλιαμς και Φεντερίκο Τόρε

 

«Η Ναυμαχία του Μίντγουεϊ»

Δραματική ιστορική περιπέτεια, αμερικανικής παραγωγής του 2019. Η Ναυμαχία του Μίντγουεϊ εξιστορεί μία από τις πιο φημισμένες μάχες μεταξύ του αμερικανικού και ιαπωνικού στόλου, που έδωσε στις αμερικανικές δυνάμεις το προβάδισμα στο μέτωπο του Ειρηνικού στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η ταινία, βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, αφηγείται την ιστορία των αξιωματικών και των στρατιωτών, που χρησιμοποίησαν το ένστικτο τους, το σθένος τους και τον ηρωισμό τους για να νικήσουν τον εχθρό, παρά τις αντίξοες συνθήκες. Μια φαντασμαγορική πολεμική περιπέτεια, με καταιγιστική δράση και εντυπωσιακά εφέ.

Σκηνοθεσία: Ρόλαντ Έμεριχ
Πρωταγωνιστούν: Εντ Σκράιν, Πάτρικ Γουίλσον, Λουκ Έβανς, Άαρον Έκχαρτ, Γούντι Χάρελσον Νίκ Τζόνας, Μάντι Μουρ και Ντένις Κουέιντ

 

«Ραντεβού στο Belle Époque»

Δραματική κομεντί, γαλλικής παραγωγής του 2019. Η ήσυχη ζωή του 60άρη Βικτόρ ανατρέπεται τη μέρα που ο νεαρός Αντουάν τού προσφέρει μια μοναδική, πρωτοποριακή μορφή ψυχαγωγίας. Χάρη σε έναν μοναδικό συνδυασμό θεατρικών τεχνασμάτων και ιστορικής αναπαράστασης, η εταιρεία του Αντουάν χαρίζει την ευκαιρία στους πελάτες της να επιστρέψουν σε όποια χρονική περίοδο επιλέξουν. Ο Βίκτορ αποφασίζει να ταξιδέψει στη Λυόν του 1974 και να ξαναζήσει την πιο αξέχαστη εβδομάδα της ζωής του: όταν συνάντησε τον μεγάλο έρωτα της ζωής του 40 χρόνια πριν… Μπορεί, όμως, να νιώσει όπως τότε;

Σκηνοθεσία: Νικολά Μπεντό
Πρωταγωνιστούν: Ντανιέλ Οτέιγ, Γκιγιόμ Κανέ, Ντόρια Τιλιέρ, Φανί Αρντάν, Πιερ Αρντιτί και Ντενίς Ποδαλίδης

 

«Μαύρα Χριστούγεννα»

Ταινία τρόμου, αμερικανικής και νεοζηλανδικής παραγωγής του 2019. Στο ριμέικ της ομότιτλης καλτ ταινίας τρόμου του 1974, τα κορίτσια του κολεγίου ετοιμάζονται να υποδεχτούν την εορταστική περίοδο. Όμως τότε θα αρχίσουν οι φόνοι από έναν ψυχοπαθή με μια ανατριχιαστική μάσκα, που έχει διεισδύσει στο κολλέγιο. Όσο οι φόνοι συνεχίζονται, ξεσπάει ο πανικός και η αμοιβαία καχυποψία. Όμως ο δολοφόνος δεν έχει υπολογίσει ότι η αυτή η παρέα γυναικών, είναι πιο δυναμική απ’ όσο θα περίμενε.

Σκηνοθεσία: Σοφία Τακάλ
Πρωταγωνιστούν: Ίμοτζεν Πουτς, Κάρι Έλγουες, Λίλι Ντόνοχιου και Μπρίτανι Ο’ Γκρέιντι

 

«Τσάρλι»

Κωμωδία, ελληνικής παραγωγής του 2019. Ο Τσάρλι ξεπηδά από το παρελθόν και προσγειώνεται στο σύγχρονο παρόν. Eνας ρομαντικός περιπλανώμενος, διαχρονικός ονειροπόλος, μια ύπαρξη ευαίσθητη και τρυφερή που βρίσκεται διαρκώς σε κίνηση. Eνα μεσημέρι, καθισμένος στο παγκάκι ενός πάρκου, ξεφυλλίζει μια εφημερίδα στην οποία υπάρχει ένα μήνυμα αποκλειστικά για αυτόν. Εάν περάσει πέντε δοκιμασίες με επιτυχία, τότε ένας πολύ μεγάλος θησαυρός θα γίνει δικός του. Χωρίς να χάσει χρόνο, αποδέχεται την πρόκληση και από αυτό το σημείο ξεκινάνε οι περιπέτειες του. Θα κερδίσει το έπαθλο; Πόσο μεγάλος είναι στα αλήθεια ο θησαυρός;

Σκηνοθεσία: Θανάσης Τσαλταμπάσης
Πρωταγωνιστούν: Θανάσης Τσαλταμπάσης, Γιώργος Κοψίδας, Γιώργος Γαλίτης, Αγοραστή Αρβανίτη, Σπύρος Παππάς, Δημήτρης Παπανικολάου, Μαριάννα Τουντασάκη, Νίκος Φιλημέγκας, Φοίβος Παπακώστας και Γιώργος Λαμπριανός

 

«Marianne & Leonard: Λόγια Αγάπης»

Ντοκιμαντέρ, αμερικανικής παραγωγής του 2019. Η σχέση του λογοτέχνη της μουσικής Λέοναρντ Κοέν με τη μούσα του, Μαριάν Ιλέν. Το καλοκαίρι του 1960, στην Ύδρα, ο σπουδαίος Κοέν θα γνωρίσει τη γυναίκα που θα του χαρίσει την έμπνευση για μερικά από τα διασημότερα τραγούδια του, όπως τα «So Long, Marianne», «Hey, That’s No Way to Say Goodbye» και «Bird on the Wire». Οι δύο τους άνηκαν στην μποέμικη καλλιτεχνική κοινότητα που βρισκόταν τότε στο νησί, μεταξύ των οποίων και ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ, Νικ Μπρούμφιλντ, ο οποίος γνώρισε από πρώτο χέρι την άνθιση του έρωτά τους. Έτσι, εδώ ανατρέχει στη σχέση που τους σημάδεψε, στις φωτεινότερες και πιο σκοτεινές στιγμές της, καθώς και στην εξέλιξή της μέσα στα χρόνια, καθώς ο Κοέν γνώριζε την παγκόσμια καταξίωση.

Σκηνοθεσία: Νικ Μπρούμφιλντ

 

«Ζίζοτεκ»

Δραματική ταινία, ελληνικής παραγωγής του 2019. Πώς μπορεί η τυχαία συνάντηση ενός εγκαταλελειμμένου εννιάχρονου αγοριού και ενός ιδιότροπου μεσήλικα που επικοινωνεί με νοήματα, να τους χαρίσει αυτό που τους λείπει περισσότερο; Ο μικρός Ιάσονας προσπαθεί μάταια να φροντίσει την καταθλιπτική του μητέρα όταν μια μέρα εκείνη αποφασίζει να τον εγκαταλείψει σε ένα πανηγύρι στη Βόρεια Ελλάδα. Ο φοβισμένος μικρός βρίσκει καταφύγιο σε μια καλύβα στο δάσος, όπου ζει ο μοναχικός Μηνάς, ο οποίος κρύβει τα δικά του σκοτεινά μυστικά, όπως το «Ζίζοτεκ», και μαζί θα ζήσουν το δικό τους παραμύθι.

Σκηνοθεσία: Βαρδής Μαρινάκης
Πρωταγωνιστούν: Πηνελόπη Τσιλίκα, Δημήτρης Ξανθόπουλος και Αύγουστος Λάμπρου-Νεγρεπόντης

 

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 12/12-18/12
Δείτε περισσότερα νέα για ταινίες

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 29/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Leave a Comment