PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 11/4


Αρκετές νέες ταινίες θα βρεθούν στο επίκεντρο του κινηματογραφικού ενδιαφέροντος αυτή την εβδομάδα. Γαλλικό οικογενειακό δράμα ενηλικίωσης, πολωνικό βραβευμένο δράμα, επανέκδοση σε νέες κόπιες της ανελέητης σάτιρας του Λουίς Μπουνιουέλ πλαισιώνονται από ενδιαφέρουσες εγχώριες παραγωγές, ένα παιδικό animation και την επιστροφή ενός δαιμονικού αντιήρωα.

 

«Αμάντα»

Στη γαλλική δραματική ταινία ενηλικίωσης, ένας νεαρός άνδρας απολαμβάνει μια ανέμελη ζωή στο Παρίσι, όταν ξαφνικά η αδερφή του χάνει τη ζωή της. Τότε καλείται να ακολουθήσει, για πρώτη φορά, έναν συγκροτημένο και υπεύθυνο τρόπο ζωής, καθώς αναλαμβάνει την κηδεμονία της μικρής ανιψιάς του. Με φόντο τη σύγχρονη τρομοκρατία, παρουσιάζεται μια μικρή ιστορία για τα μεγάλα συναισθήματα της απώλειας, της αγάπης και της ανάγκης για επιβίωση.

Σκηνοθεσία: Μίκαελ Χερς
Πρωταγωνιστούν: Βενσάν Λακόστ, Ισόρ Μουλτριέρ, Στέισι Μάρτιν,Μαριάν Μπασλέρ και Γκρέτα Σκάκι

 

«Με Άλλο Πρόσωπο»

Στο πολωνικό κοινωνικό δράμα, βραβευμένο με Αργυρή Άρκτο στο Βερολίνο, η ζωή ενός γυμνασμένου χεβιμεταλά που μοιράζει τον χρόνο του ανάμεσα στη δουλειά και τον σκύλο του, αλλάζει πλήρως όταν ένα ατύχημα παραμορφώνει το πρόσωπό του. Τότε ξεκινά τη διαδικασία για να γίνει ο πρώτος άνθρωπος στην Πολωνία που θα κάνει μεταμόσχευση προσώπου, μια ευκαιρία που μπορεί να τον αναγάγει σε εθνικό ήρωα.

Σκηνοθεσία: Μαλγκορζάτα Σιμόφσκα
Πρωταγωνιστούν: Ματέους Κοσκίκεβιτς, Ανιέσκα Πότσιαντλικ και Μαλγκορτζάτα Κορόλ

 

«Πώς να εκπαιδεύσετε τον δράκο σας – 3»

Αμερικανική παιδική ταινία κινουμένων σχεδίων, τρίτη και τελευταία της υπέροχης τριλογίας της Dreamworks, ο Ψάρης, επικεφαλής και κυβερνήτης του Μπερκ, έχοντας την Άστριντ στο πλευρό του, έχει δημιουργήσει μια καλά κρυμμένη ουτοπία δράκων, όπου μπορούν να ζουν ελεύθεροι και σε πλήρη αρμονία με το περιβάλλον τους. Όμως, ο κίνδυνος δεν θα αργήσει να εμφανιστεί και η πιο σκοτεινή απειλή θα ταράξει την ισορροπία της καλά κρυμμένης αυτής πόλης, όσο και του νησιού Μπερκ.

Σκηνοθεσία: Ντιν Ντε Μπλουά

 

«Όταν ο Βάγκνερ Συνάντησε τις Ντομάτες»

Το βραβευμένο ελληνικό ντοκιμαντέρ μας μεταφέρει σε ένα χωριό του θεσσαλικού κάμπου, που αργοπεθαίνει. Δύο ξαδέλφια και πέντε γυναίκες, αποφασίζουν να κάνουν μια νέα αρχή. Με λίγη βοήθεια από τη μουσική του Βάγκνερ που παίζουν στα χωράφια και τις ιστορίες που διηγούνται για να πάρουν κουράγιο, επιχειρούν να διεισδύσουν στην παγκόσμια αγορά, με τη βιολογική καλλιέργεια ενός παλιού σπόρου ντομάτας.

Σκηνοθεσία: Μαριάννα Οικονόμου

 

«Ο Γαλαξίας»

Γαλλική σάτιρα είναι το αιρετικό αριστούργημα, σε επανέκδοση με νέες κόπιες. Δυο ζητιάνοι, ο Πολ και ο Ζαν, οδοιπορούν το μονοπάτι του Αγίου Ιακώβου με προορισμό την πόλη Σαντιάγο ντε Κομποστέλα της Ισπανίας. Καθοδόν συναντούν εκτός τόπου και χρόνου διάφορες μορφές, οι οποίες εκπροσωπούν διάφορες διδασκαλίες της Χριστιανικής πίστης, και επεξηγούν διάφορα δόγματα και αιρέσεις, πάντα με βάση την Αγία Γραφή.

Σκηνοθεσία: Λουίς Μπουνιουέλ
Πρωταγωνιστούν: Πολ Φρανκέρ, Λοράν Τερζιέφ, Μπερνάρ Βερλέι, Μισέλ Πικολί, Αλέν Κινί, Κλοντ Σερβάλ και Πιέρ Κλεμεντί

 

«Styx»

Η βραβευμένη γερμανο-αυστριακή δραματική ταινία παρουσιάζει μια κινηματογραφική εμπειρία για μια ηρωίδα στον απέραντο ωκεανό του σύγχρονου μεταναστευτικού. Μια νεαρή επιτυχημένη γιατρός αποφασίζει να σαλπάρει ολομόναχη με το ιστιοπλοϊκό της στη νήσο της Αναλήψεως. Όλα βαίνουν καλώς, μέχρι τη στιγμή που ξεσπά μια άγρια καταιγίδα, η οποία οδηγεί το σκάφος της κοντά σε ακυβέρνητο αλιευτικό γεμάτο μετανάστες που προσπαθούν να μείνουν ζωντανοί. Τότε η γυναίκα καλείται να αποφασίσει αν θα τους βοηθήσει ή θα συνεχίσει το ταξίδι της, αφήνοντας τη ζωή τους στα χέρια των αρχών που καθυστερούν να φτάσουν στο σημείο.

Σκηνοθεσία: Βόλφγκανγκ Φίσερ
Πρωταγωνιστούν: Σουζάνε Βολφ, Γκίντιον Οντούορ Βεκέσα και Αλεξάντερ Μπέγιερ

 

«After»

Στο νεανικό ρομαντικό δράμα, μια νεαρή κοπέλα γνωρίζει στο Πανεπιστήμιο έναν γοητευτικό μυστηριώδη συμφοιτητή της, τον οποίο ερωτεύεται κεραυνοβόλα. Εκείνος, όμως, κρύβει έναν σκοτεινό κόσμο, ο οποίος θα παγιδεύσει και τους δύο, οδηγώντας τους σε απρόβλεπτες καταστάσεις. Βασισμένο στο ομότιτλου ροζ μπεστ σέλερ της Άννα Τοντ, που προσπαθεί να μπει στη φόρμα ταινιών τύπου «Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι».

Σκηνοθεσία: Τζένι Γκέιτζ
Πρωταγωνιστούν: Τζόζεφιν Λάνγκφορντ, Χίρο Φάινς-Τίφιν και Σέλμα Μπλερ

 

«Holy Boom»

Στο κοινωνικό δράμα, τέσσερις άνθρωποι χαρτογραφούν τη σύγχρονη Αθήνα της κρίσης, του μεταναστευτικού και της αναζήτησης ταυτότητας. Σπονδυλωτή ταινία, η οποία απεικονίζει την καθημερινότητα διαφορετικών μεταξύ τους χαρακτήρων που ζουν στην ίδια πολυκατοικία στα Πατήσια, κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.

Σκηνοθεσία: Μαρία Λάφη
Πρωταγωνιστούν: Νένα Μεντή, Λούλι Μπίτρι, Αναστασία Κονίδη, Σαμουήλ Ακίνολα, Αρμάντο Ντάουτι, Σπύρος Μπαλλεστέρος, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης και Γρηγόρης Τασούλης

 

«Η Τέχνη Καταστρέφει»

Το ελληνικό ψυχολογικό δράμα βάζει το θέατρο στο σινεμά, μαζί με τις σχηματικές υπαρξιακές αγωνίες και τα αδιέξοδα των ηρώων του. Ένας διάσημος ηθοποιός του θεάτρου, μετά από ένα έμφραγμα, καλεί κοντά του τις δύο κόρες του, από το Βέλγιο και τη Γαλλία. Προσπαθώντας να τις κρατήσει δίπλα του, τους προτείνει να ανεβάσουν μαζί έναν «Μάκβεθ για τρεις». Στη διάρκεια των προβών, έρχονται στην επιφάνεια σκληρές αλήθειες για το παρελθόν, πικρίες και θυμοί απέναντι σε έναν πατέρα απόντα, δοσμένο ολοκληρωτικά στην τέχνη του.

Σκηνοθεσία: Νίκος Κορνήλιος
Πρωταγωνιστούν: Ορόρα Μαριόν, Κάτια Λεκλέρκ Ο’ Γουόλις, Κώστας Αρζόγλου και Εστέλ Μαριόν

 

«Hellboy: Ξαναγύρισα από την Κόλαση»

Στην περιπέτεια φαντασίας ο κόμικς υπερήρωας από τον Κάτω Κόσμο, ο Hellboy του Μάικ Μινόλα, αποκτά νέα κινηματογραφική εικόνα. Δέκα χρόνια μετά την τελευταία του εμφάνιση στη μεγάλη οθόνη, διά χειρός Γκιγέρμο ντελ Τόρο («Hellboy 2: Η Χρυσή Στρατιά»), ο δαίμονας επιστρέφει, πιο βίαιος, πιο αιμοδιψής και πιο σαρκαστικός από ποτέ, αλλά χωρίς τη μορφή του Ρον Πέρλμαν. Τη θέση του παίρνει ο σταρ της σειράς «Stranger Things», Ντέιβιντ Χάρμπουρ, ο οποίος θα έρθει αντιμέτωπος με μια σατανική μάγισσα με αρχέγονες δυνάμεις, που είναι αποφασισμένη να αφανίσει την ανθρωπότητα.

Σκηνοθεσία: Νιλ Μάρσαλ
Πρωταγωνιστούν: Ντέιβιντ Χάρμπουρ, Μίλα Γιόβοβιτς, Ιαν ΜακΣέιν και Σάσα Λέιν

 

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 11/4-17/4
Δείτε περισσότερα νέα για ταινίες

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 8/2

Peristeri News

Leave a Comment