PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 11/10


Με οκτώ ταινίες και ένα ντοκιμαντέρ στο νέο κινηματογραφικό μενού αυτής της εβδομάδας, ο Ματ Ντίλον βάφει τα χέρια του με αίμα, η Κίρα Νάιτλι υποδύεται μία συγγραφέα – σύμβολο της γυναικείας χειραφέτησης, ενώ η Ούμα Θέρμαν αποκαλύπτει μεταφυσικά μυστικά. Παράλληλα συνεχίζετε πληθώρα επιλογών στους σινεφίλ.

 

«Το Σπίτι που Έκτισε ο Τζακ»

Στο βαθιά προσωπικό κι αδιάλειπτα συναρπαστικό θρίλερ, ο Τζακ είναι ένας κατά συρροήν δολοφόνος, που περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τους φόνους που έχει διαπράξει τα τελευταία δώδεκα χρόνια της ζωής του, κατά τις δεκαετίες του ’70 και του ’80 και ισχυρίζεται πως από μόνη της, κάθε δολοφονία είναι ένα έργο τέχνης. Καθώς η αστυνομία βρίσκεται στα ίχνη του και τον πλησιάζει, ο Τζακ παίρνει ολοένα και μεγαλύτερα ρίσκα, στην προσπάθειά του να δημιουργήσει το απόλυτο έργο τέχνης. Πρόκειται για μια σκοτεινή και μοχθηρή ιστορία, η οποία όμως παρουσιάζεται μέσα από μια φιλοσοφική και περιστασιακά χιουμοριστική παραβολή.

Σκηνοθεσία: Λαρς φον Τρίερ
Πρωταγωνιστούν: Ματ Ντίλον, Μπρούνο Γκαντζ, Ούμα Θέρμαν και Ράιλι Κίου

 

«Η Μεγάλη Νύχτα του Φρανσίσκο Σάνκτις»

Το δράμα, με επίσημη συμμετοχή στο Τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα του Φεστιβάλ Καννών, μας μεταφέρει στην Αργεντινή του 1977, όπου ένας φιλήσυχος οικογενειάρχης πληροφορείται για μια επικείμενη απαγωγή που ετοιμάζουν οι στρατιώτες του δικτατορικού καθεστώτος και έχει μόνο μία νύχτα περιθώριο για να αποφασίσει αν θα δράσει βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή του ή όχι.

Σκηνοθεσία: Φρανσίσκο Μάρκες και Αντρέα Τέστα
Πρωταγωνιστούν: Ντιέγκο Βελάσκεζ, Λάουρα Παρέδες και Βαλέρια Λόις

 

«Αδελφικοί Εχθροί»

Στο αστυνομικό θρίλερ, δύο παιδικοί φίλοι που μεγάλωσαν στην ίδια κακόφημη γειτονιά, έχουν πια ακολουθήσει εντελώς διαφορετικούς δρόμους. Ο ένας είναι αστυνομικός και ο άλλος έχει μπλέξει με τον υπόκοσμο. Σύντομα, οι δυο τους θα ξανασυναντηθούν, εκπροσωπώντας όμως δύο αντίπαλα στρατόπεδα. Ανάμεσα σε προδοσίες και πικρά συναισθήματα και παρά το μίσος τους ανανεώνουν τον ισχυρό δεσμό που τους ενώνει με το μοναδικό κοινό τους σημείο, την ενστικτώδη αφοσίωση στο μέρος που έζησαν σαν παιδιά.

Σκηνοθεσία: Νταβίντ Ελοφέν
Πρωταγωνιστούν: Ματίας Σένερτς, Ρεντά Καντέμπ και Ομάρ Σαλίμ

 

«Με Διαβατήριο τη Γοητεία»

Στo δράμα, ένας 30χρονος Ιρανός προσποιείται κάθε μέρα έναν άλλο εαυτό, προσπαθώντας να γοητεύσει μία ακόμη γυναίκα ώστε να τον παντρευτεί και να καταφέρει να ανανεώσει την άδεια παραμονής του, η οποία λήγει σε λίγες ημέρες, φοβούμενος την απέλαση από τη Κοπεγχάγη. Σύντομα, όμως, το σχέδιό του αποκαλύπτεται από τη Σάρα, μια Ιρανή που ζει κι αυτή στη Δανία. Μια συγκινητική ιστορία για την ταυτότητα, την πατρίδα, την επιθυμία.

Σκηνοθεσία: Μιλάντ Αλαμί
Πρωταγωνιστούν: Λαρς Μπρίγκμαν, Στίνε Φίσερ Κρίστενσεν και Αρνταλάν Εσμαΐλι

 

«Colette»

H ζωή και το έργο της εμβληματικής Γαλλίδας συγγραφέα της αβάν γκαρντ, Κολέτ, που μέσα από το έργο της έγινε σύμβολο της γυναικείας χειραφέτησης κατά τον 20ό αιώνα. Ο γάμος της με τον συγγραφέα Ανρί Γκοτιέ Βιλάρ την απομάκρυνε από την απλοϊκή ζωή της επαρχίας και την εισήγαγε στη θορυβώδη ζωή του Παρισιού. Εύστροφη, δυναμική και γεμάτη αυτοπεποίθηση, η Κολέτ δεν ήταν μόνο μια χαρισματική συγγραφέας, ηθοποιός και δημοσιογράφος, αλλά και μια πρωτεργάτρια του φεμινιστικού κινήματος που αγωνιζόταν για τα δικαιώματα της γυναίκας σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία.

Σκηνοθεσία: Γουός Γουέεστμορλαντ
Πρωταγωνιστούν: Κίρα Νάιτλι, Ντόμινικ Γουέστ και Έλινορ Τόμλινσον

 

«Σκοτεινός Διάδρομος»

Στην ταινία τρόμου, η Κιτ, μια απείθαρχη και θερμόαιμη έφηβη, στέλνεται εσώκλειστη στο Μπλάκγουντ, το μυστηριώδες οικοτροφείο-αναμορφωτήριο της εκκεντρικής Μαντάμ Ντουρέτ και δεν αργεί να ανακαλύψει το παλιό, μεταφυσικό μυστικό που κρύβεται στους λαβυρινθώδεις διαδρόμους του σχολείου.

Σκηνοθεσία: Ροντρίγκο Κορτές
Πρωταγωνιστούν: Άννα Σοφία Ρομπ, Ούμα Θέρμαν και Ιζαμπέλ Φούρμαν

 

«Οι Άντρες Δεν Κλαίνε»

Η δραματική ταινία, μας μεταφέρει στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, δεκαπέντε χρόνια μετά τον πόλεμο, όπου μια ομάδα βετεράνων, με εμφανή τα σημάδια του πολέμου, από διαφορετικές πλευρές της γιουγκοσλαβικής σύγκρουσης, συγκεντρώνονται από μια ειρηνευτική Οργάνωση για να μοιραστούν τις εμπειρίες του πολέμου, και να προσπαθήσουν να ξαναχτίσουν τη χαμένη εμπιστοσύνη μεταξύ τους. Η συναισθηματική φόρτιση είναι μεγάλη καθώς παλιές έχθρες επανέρχονται στην επιφάνεια. Ωστόσο, οι συμμετέχοντες σταδιακά μαθαίνουν να ξεπερνούν αυτά που τους χωρίζουν και καταφέρνουν να βρουν ένα είδος κατανόησης και σεβασμού ο ένας για τον άλλο ή τουλάχιστον ένα είδος ανοχής, παρά τις αιματοχυσίες του παρελθόντος.

Σκηνοθεσία: Αλέν Ντριλιέβιτς
Πρωταγωνιστούν: Μπόρις Ισάκοβιτς, Λέον Λούτσεφ και Μπόρις Λερ

 

«Alpha»

Στην περιπέτεια, ένας νεαρός άντρας πηγαίνει για κυνήγι με τους καλύτερους της φυλής του. Τραυματίζεται και αναγκάζεται να μάθει να επιβιώνει μόνος του στην άγρια φύση. Εξημερώνει έναν λύκο που τον έχει εγκαταλείψει η αγέλη του, και μαθαίνουν, μαζί, να στηρίζονται ο ένας στον άλλον. Γίνονται γρήγορα σύμμαχοι και αντιμετωπίζουν αμέτρητους κινδύνους και δυσκολίες για να επιστρέψουν στους δικούς τους, πριν αρχίσει ο χειμώνας. Εντυπωσιακό θέαμα και διαχρονικές αξίες επιβίωσης σε μια ταινία για τη φύση, τον άνθρωπο και το χάος μεταξύ τους.

Σκηνοθεσία: Άλμπερτ Χιους
Πρωταγωνιστούν: Κόντι Σμιτ – ΜακΦι, Γιοχάνες Χάουκουρ Γιοχάνεσον και Νατάσια Μάλθι

 

«Ευρώπη, το Όνειρο»

Στο ντοκιμαντέρ, τρεις έφηβοι -ένας Έλληνας, ένας Σύρος, και ένας Αφγανός- ονειρεύονται μία ελεύθερη και άνετη ζωή σε μια «τέλεια» Ευρώπη. Μέσα από τις αγωνιώδεις προσωπικές τους διαδρομές, που τους φέρνουν πιο κοντά στο όνειρό τους, διαπιστώνουν πως τέλεια Ευρώπη δεν υπάρχει και πως τα όνειρά τους μπορούν να ακυρωθούν μέσα από σκληρές πρακτικές και εφιαλτικές καταστάσεις. Τρεις ιστορίες στην Ευρώπη του σήμερα, μέσα από τα βλέμμα τριών μεταναστών προς αναζήτηση καλύτερης ζωής.

Σκηνοθεσία: Αννέτας Παπαθανασίου και Άγγελου Κοβότσου

 

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 11/10-17/10

Δείτε περισσότερα νέα για ταινίες

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 8/2

Peristeri News

Leave a Comment