PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 10/9


Τρεις νέες ταινίες και δύο επανεκδόσεις, φωτίζουν τις βραδιές της νέας κινηματογραφικής εβδομάδας.

Γκανγκστερικό φιλμ βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, ελληνική ταινία φαντασίας, ατρόμητη πολεμίστρια της Disney σε καινούργιες περιπέτειες, η μοναδική διεθνής ταινία της Τζένης Καρέζη και μία διατριβή στον έρωτα, τη ζωή και τον θάνατο από τον Ίνγκμαρ Μπέργκμαν.

 

«Ο Προδότης»

Γκανγκστερικό δράμα, ιταλικής παραγωγής του 2019. Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, ξέσπασε πόλεμος μεταξύ των αφεντικών της Κόζα Νόστρα. Ο Τομάτο Μπουσέτα κρύφτηκε με την οικογένεια του στη Βραζιλία. Το ξεκαθάρισμα λογαριασμών ωστόσο συνεχιζόταν στην Ιταλία, και οι σύμμαχοι του δολοφονούνταν ο ένας μετά τον άλλο. Η σύλληψη και η έκδοση του Μπουσέτα από τη βραζιλιάνικη αστυνομία τον οδήγησε να πάρει μια απόφαση που θα άλλαζε ολόκληρη την ιστορία της μαφίας: συναντήθηκε με τον δικαστή Φαλκόνε και πρόδωσε τον αιώνιο όρκο σιωπής που έδωσε στην Κόζα Νόστρα. Ο Μπουσέτα έγινε ο πρώτος πληροφοριοδότης στην ιστορία της μαφίας. Η ταινία αποτέλεσε την ιταλική πρόταση για τα φετινά Όσκαρ.

Σκηνοθεσία: Μάρκο Μπελόκιο
Πρωταγωνιστούν: Πιερφρανσέσκο Φαβίνο, Λουίτζι Λο Κάσιο, Μαρία Φερνάντα Κάντιντο και Φαμπρίτσιο Φερακάνε

 

«Άλυτη»

Θρίλερ φαντασίας, ελληνοβρετανικής παραγωγής του 2019. Ένας γιατρός μετακομίζει σε ένα απομακρυσμένο χωριό για να κάνει το αγροτικό του. Εκεί, ερωτεύεται μια ευπαθή κοπέλα, η οποία ζει απομονωμένη από τους δεισιδαίμονες συγχωριανούς της, διότι πάσχει από μια σπάνια ασθένεια που καθιστά το δέρμα της σαν φλοιό δέντρου. Αποφασισμένος να την θεραπεύσει, ο γιατρός θα συνειδητοποιήσει σύντομα ότι τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται, ιδιαίτερα όταν εκείνη του αποκαλύπτει έναν παράδοξο τρόπο για να την σώσει.

Σκηνοθεσία: Μίνως Νικολακάκης
Πρωταγωνιστούν: Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Αναστασία Ραφαέλα Κονίδη, Κώστας Λάσκος, Μάνος Βακουσης και Αλέκα Τουμαζάτου

 

«Μουλάν»

Περιπέτεια, αμερικανικής παραγωγής του 2020. Όταν ο αυτοκράτορας της Κίνας διατάζει ότι ένας άντρας ανά οικογένεια πρέπει να υπηρετήσει στον αυτοκρατορικό στρατό για να υπερασπιστεί τη χώρα από τους εισβολείς, η Μουλάν, η μεγαλύτερη κόρη ενός διάσημου πολεμιστή, παίρνει τη θέση του άρρωστου πατέρα της. Μεταμφιέζεται σε άντρα και περνάει από πολλές δοκιμασίες που θα χρειαστούν όλη της τη δύναμη για να τα καταφέρει. Είναι ένα επικό ταξίδι που θα τη μεταμορφώσει σε μια εκπληκτική πολεμίστρια που θα κερδίσει τον σεβασμό ενός έθνους…

Σκηνοθεσία: Νίκι Κάρο
Πρωταγωνιστούν: Γιφέι Λιου, Ντόνι Γεν, Τζετ Λι, Γκονγκ Λι και Τζέισον Σκοτ Λι

 

Προβάλλονται ακόμη οι επανεκδόσεις:

«Μια Σφαίρα στην Καρδιά»

Η ταινία γυρίστηκε τον Μάιο του 1965 στη Σκύρο από τον Γάλλο -τότε ανερχόμενο σκηνοθέτη της nouvelle vague- Ζαν Ντανιέλ Πολέ. Η Κάρλα (Τζένη Καρέζη), τραγουδίστρια ενός καμπαρέ της Τρούμπας και πρώην ερωμένη ενός άρχοντα του υπόκοσμου, ζει μια άχαρη ζωή, θύμα παλιών σφαλμάτων. Εκεί γνωρίζει τον Φραντσέσκο Μοντελέκρ (Σάμι Φρέι), τελευταίο απόγονο μιας πλούσιας σικελικής οικογένειας, την περιουσία του οποίου έχει κλέψει η Μαφία κι αυτός έχει ορκισθεί εκδίκηση. Προσπαθώντας να ξεφύγει από τον γκάγκστερ Ριζάρντι, ο οποίος τον καταδιώκει για λόγους παλιού οικογενειακού μίσους, ο Φραντσέσκο τραυματίζει και παραμορφώνει τον Ριζάρντι, με αποτέλεσμα να τον κυνηγάει ο Ναβάρα, επικεφαλής όλης της συμμορίας. Στην Ελλάδα φθάνει αναζητώντας έναν μάρτυρα, που θα τον βοηθήσει να στείλει στη φυλακή τον αρχιμαφιόζο. Γνωρίζει την Κάρλα, η οποία τον ερωτεύεται και τον βοηθά υλικά και ηθικά, για να σκοτώσει όλους τους εχθρούς του. Ωστόσο, ο Φραντσέσκο είναι ερωτευμένος με την Άννα (Φρανσουάζ Αρντί), που ήρθε στην Ελλάδα μαζί με μια φίλη της, την Ελένη, για διακοπές. Ήταν η μοναδική διεθνής ταινία της Τζένης Καρέζη, η οποία συμπρωταγωνιστούσε στο πλευρό του Φρέι και της Αρντί, με μουσική του Μίκη Θεοδωράκη.

 

«Πρόσωπο με Πρόσωπο»

Μια διατριβή για τη ζωή, τον έρωτα και το θάνατο από τον Ίνγκμαρ Μπέργκμαν είναι τούτο το βαρύ, στρυφνό, υπαρξιακό ψυχολογικό δράμα του 1976. Το θέμα της ταινίας: οι σχέσεις ενός ζευγαριού ψυχιάτρων, που κλονίζονται όταν ο ένας εκ των δύο παθαίνει μία βίαιη νευρική κρίση. Με τους εξαιρετικούς Έρλαντ Γιόσεφσον και Λιβ Ούλμαν, η οποία προτάθηκε για Όσκαρ Α’ γυναικείου ρόλου, όπως και ο Μπέργκμαν για το Όσκαρ σκηνοθεσίας, που έχασε, όμως, από τον Άβιλτσεν με το “Ρόκι”.

 

Δείτε τι παίζεται στα θερινά σινεμά την εβδομάδα 10/9-16/9
Δείτε περισσότερα νέα για ταινίες

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 29/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Leave a Comment