PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 10/10


Μετά το θριαμβευτικό άνοιγμα του «Joker», με έναν συγκλονιστικό Χοακίν Φίνιξ, την προηγούμενη εβδομάδα, κόβοντας 160.000 εισιτήρια και το σχετικά μέτριο σκορ της ταινίας του Κώστα Γαβρά «Ενήλικοι στην Αίθουσα», με 24.000 εισιτήρια, το κινηματογραφικό επταήμερο ξεκινά απόψε με επτά νέες ταινίες, που μπορούν να καλύψουν σχεδόν όλα τα γούστα. Παθιασμένο ρομάντζο εποχής, πολιτικό ντοκιμαντέρ του Χιλιανού Πατρίσιο Γκουσμάν, συναρπαστική ιστορία της πολυτάραχης ζωής ενός από τους πιο αγαπημένους αθλητές παγκοσμίως, βιογραφία διάσημου Γερμανού ζωγράφου, ψυχολογικό θρίλερ με τους Χένρι Καβίλ και Μπεν Κίνγκσλεϊ, γαλαξιακή περιπέτεια με το αξιαγάπητο πρόβατο Σον και περιπέτεια δράσης του Ανγκ Λι θα «αξιολογηθούν» από τους σινεφίλ σε μια κινηματογραφική εβδομάδα που οδηγεί στην «καρδιά» του φθινοπώρου.

 

«Το Πορτρέτο Μιας Γυναίκας Που Φλέγεται»

Δραματική ταινία εποχής, γαλλικής παραγωγής του 2019. Στη Βρετάνη του 1770, μια ζωγράφος αναλαμβάνει το γαμήλιο πορτρέτο μιας γυναίκας που αρνείται να παντρευτεί, όμως ο πίνακας πρέπει να ολοκληρωθεί χωρίς εκείνη να το γνωρίζει. Καθημερινά την παρατηρεί διακριτικά, ώστε να τη ζωγραφίσει μυστικά. Η ταινία, απέσπασε το βραβείο σεναρίου του 72ου Φεστιβάλ Καννών, είναι δυνατή, ευφυής, ευφάνταστη, καλογραμμένη και με ηχηρό μήνυμα. Δημιουργία από την ταλαντούχο σκηνοθέτιδα , με υπέροχες γυναίκες ηρωίδες -Αντέλ Ενέλ, Νοέμι Μερλάν, Βαλέρια Γκολίνο- και πραγματικό γυναικείο βλέμμα.

Σκηνοθεσία: Σελίν Σιαμά
Πρωταγωνιστούν: Νεομί Μερλάν, Αντέλ Ενέλ και Βαλέρια Γκολίνο

 

«Οροσειρά των Ονείρων»

Ντοκιμαντέρ, γαλλικής και χιλιανής παραγωγής του 2019. Με σημείο αναφοράς ένα ακόμα χαρακτηριστικό φυσικό γνώρισμα μιας πατρίδας που ελάχιστα, πλέον, αναγνωρίζει και παραμένοντας ολοκληρωτικά δοσμένος στο ιδανικό τής -με κάθε έννοια- αλήθειας, ο κορυφαίος εκπρόσωπος του ποιητικού και του πολιτικού σινεμά τεκμηρίωσης συνεχίζει μια μοναδική εξερεύνηση στο λεπτό αυτό σύνορο, όπου συναντιούνται ο χρονικά αμελητέος ανθρώπινος παράγοντας με την άχρονη φύση.

Σκηνοθεσία: Πατρίσιο Γκουζμάν

 

«Ντιέγκο Μαραντόνα»

Ντοκιμαντέρ, βρετανικής παραγωγής του 2019. Ιούλιος του 1984, ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα φτάνει στη Νάπολι με την πλέον πολυδάπανη μεταγραφή στην παγκόσμια ποδοσφαιρική ιστορία, και για τα επόμενα επτά χρόνια κατακτά τα πάντα. Το απόλυτο είδωλο του σύγχρονου ποδοσφαίρου και η πιο παθιασμένη και επικίνδυνη πόλη της Ευρώπης γίνονται οι ιδανικοί παρτενέρ. Στο γήπεδο, ο Μαραντόνα ήταν μια ιδιοφυία. Έξω από αυτό, τον αντιμετώπιζαν σαν θεό. Όλα είχαν κάτι από το υλικό των ονείρων. Όμως, υπήρχε και το τίμημα. Ο Ντιέγκο μπορούσε να κάνει ό,τι ήθελε, όσο έκανε θαύματα στο γήπεδο, αλλά ο καιρός περνούσε και πλησίαζαν πιο σκοτεινές μέρες. Η πολυτάραχη ζωή ενός από τους πιο αγαπημένους αθλητές παγκοσμίως, μέσα από άγνωστα ντοκουμέντα από το προσωπικό του αρχείο.

Σκηνοθεσία: Ασίφ Καπάντια

 

«Μη Χαμηλώνεις το Βλέμμα»

Δραματική ταινία, γερμανικής παραγωγής του 2018. Ένας νεαρός φοιτητής Καλών Τεχνών ερωτεύεται μια συμφοιτήτριά του, όμως ο καθηγητής και διάσημος γιατρός πατέρας της απορρίπτει την επιλογή της κόρης του. Ορκίζεται, τότε, να καταστρέψει τη σχέση τους, αγνοώντας, όμως, πως οι ζωές τους είναι ήδη συνδεδεμένες με ένα σκοτεινό οικογενειακό μυστικό. Βασισμένο, άτυπα, στη ζωή και το έργο του διάσημου Γερμανού ζωγράφου Γκέρχαρντ Ρίχτερ, η ταινία έφτασε μέχρι την υποψηφιότητα για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Σκηνοθεσία: Σελίν Σιαμά
Πρωταγωνιστούν: Νεομί Μερλάν, Αντέλ Ενέλ και Βαλέρια Γκολίνο

 

«Ο Κυνηγός της Νύχτας»

Αστυνομικό ψυχολογικό θρίλερ, αμερικανικής παραγωγής του 2018. Ένας ταλαιπωρημένος αστυνομικός, το αστυνομικό σώμα στο οποίο ανήκει και ένας αυτόκλητος τιμωρός εμπλέκονται σε μία επικίνδυνη συνομωσία που σχετίζεται με τη σύλληψη ενός άρρωστου άντρα, που συνδέεται με απαγωγές και δολοφονίες γυναικών.

https://www.youtube.com/watch?v=f5qfgRgZ4vw

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Ρέιμοντ
Πρωταγωνιστούν: Χένρι Καβίλ, Στάνλεϊ Τούτσι, Μπρένταν Φλέτσερ, Μπεν Κίνγκσλεϊ και Αλεξάντρα Νταντάριο

 

«Σον το Πρόβατο – Φαρμαγεδών»

Παιδική ταινία κινουμένων σχεδίων, βρετανικής παραγωγής του 2019. Στη δεύτερη εξωγήινη περιπέτεια για το «Σον το Πρόβατο», παράξενα φώτα εμφανίζονται πάνω από την ήσυχη πόλη του Μόσινγκχαμ, τα οποία σηματοδοτούν την άφιξη ενός μυστηριώδους επισκέπτη. Μια άτακτη και αξιαγάπητη εξωγήινη προσγειώνεται, κατά τύχη, στη φάρμα και ο Σον αρπάζει αμέσως την ευκαιρία για μια γαλαξιακή περιπέτεια.

Σκηνοθεσία: Γουίλ Μπέτσερ και Ρίτσαρντ Φέλαν

 

«Gemini Man»

Περιπέτεια, αμερικανικής παραγωγής του 2019. Ένας 50χρονος συνταξιούχος δολοφόνος, ο Χένρι, δέχεται την επίθεση ενός μυστηριώδους παρείσακτου, ο οποίος προσπαθεί να τον σκοτώσει. Μαζί με τους αδίστακτους συνεργάτες του θα προσπαθήσει να βρει ποιος ήταν, με τις έρευνες να τους οδηγούν σε μια απίστευτη ανακάλυψη: πρόκειται για τον ίδιο τον Χένρι, κατά 25 χρόνια όμως νεότερο.

Σκηνοθεσία: Ανγκ Λι
Πρωταγωνιστούν: Γουίλ Σμιθ, Μέρι Ελίζαμπεθ Γουίνστεντ, Κλάιβ Όουεν και Μπενετίκτ Γουονγκ

 

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 10/10-16/10
Δείτε περισσότερα νέα για ταινίες

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 29/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Leave a Comment