PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 10/1


Αναμένοντας τις υποψηφιότητες για τα Όσκαρ, ένα ερωτικό, πολεμικό και οικογενειακό δράμα πλαισιώνονται από ένα υβρίδιο τρόμου και φαντασίας και μαζί με ένα ντοκιμαντέρ προσκαλούν τους σινεφίλ στις σκοτεινές αίθουσες.

 

«Το Παιχνίδι με τη Φωτιά»

Βασισμένη σε διήγημα του κορυφαίου Ιάπωνα συγγραφέα Χαρούκι Μουρακάμι, η ταινία υμνήθηκε από την παγκόσμια κριτική στην πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Καννών, συγκεντρώνοντας μία από τις υψηλότερες βαθμολογίες στην ιστορία της διοργάνωσης. Το ερωτικό δράμα έχει πρωταγωνιστή έναν εργάτη, ο οποίος συναντά, έπειτα από χρόνια, μια παλιά του γειτόνισσα. Εκείνη του ζητά να προσέχει τη γάτα της, καθώς φεύγει σε ταξίδι στην Αφρική. Όταν επιστρέψει, η σχέση της με έναν μυστηριώδη άντρα θα οδηγήσει την κατάσταση στα άκρα.

Σκηνοθεσία: Τσανγκ – Ντονγκ Λι
Πρωταγωνιστούν: Α-ιν Γιό, Γιόνγκ-σέο Γιουν και Στίβεν Γέουν

 

«Η Επιστροφή του Μπεν»

https://www.youtube.com/watch?v=7DR9bJWd16c

Στο οικογενειακό δράμα, η μητέρα του 19χρονου Μπεν Μπερνς, ο οποίος γυρίζει απροσδόκητα στο πατρικό του το πρωί της Παραμονής των Χριστουγέννων, ανακουφίζεται με την επιστροφή του και τον υποδέχεται εγκάρδια, αλλά ανησυχεί για το εάν είναι όντως αποφασισμένος, όπως υποστηρίζει, να ξεπεράσει τον εθισμό του στα ναρκωτικά. Ένα κρίσιμο 24ωρο ξεκινάει, με νέες συνταρακτικές αλήθειες να έρχονται στο φως, και την αγάπη της μητέρας για τον γιο της να δοκιμάζεται μέσα από σοβαρές προκλήσεις, τις οποίες πασχίζει να πολεμήσει κάνοντας τα αδύνατα δυνατά.

Σκηνοθεσία: Πίτερ Χέτζις
Πρωταγωνιστούν: Τζούλια Ρόμπερτς, Κόρτνεϊ Βανς και Λούκας Χέτζις

 

«Η Στολή του Λοχαγού»

Το βραβευμένο ασπρόμαυρο πολεμικό δράμα, είναι βασισμένο σε μια απίστευτη αλλά αληθινή ιστορία. Λίγο πριν το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, με την ήττα της Γερμανίας να θεωρείται πλέον δεδομένη, πολλοί στρατιώτες των Ναζί λιποτακτούν, καθώς δεν θέλουν να σκοτωθούν σε κάποια από τις τελευταίες μάχες. Ένας απ’ αυτούς είναι και ο νεαρός Γερμανός στρατιώτης Ουίλι Χέρολντ, ο οποίος, δύο εβδομάδες πριν το τέλος του πολέμου, το μόνο που θέλει είναι να καταφέρει να παραμείνει ζωντανός και όχι να επιστρέψει στη διμοιρία του και να πολεμήσει με τους συμπολεμιστές του. Ενώ, όμως, τρέχει να διαφύγει, βρίσκει, μέσα στο εγκαταλειμμένο αυτοκίνητο ενός αξιωματικού, μια βαλίτσα με το παλτό, τη στολή και ένα ζευγάρι παπούτσια κάποιου λοχαγού. Σε μια ύστατη προσπάθειά του να ζεσταθεί, φοράει τη στολή και το παλτό του λοχαγού. Ως δια μαγείας, μεταμορφώνεται στον απόλυτο σωσία του λοχαγού, όχι μόνο εμφανισιακά, αλλά και ως προς την τερατώδη προσωπικότητά του και γίνεται γνωστός ως «ο εκτελεστής του Έμσλαντ».

Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Σβέντκε
Πρωταγωνιστούν: Μίλαν Πέσελ, Φρέντερικ Λάου και Μαξ Χούμπαχερ

 

«Το βράδυ που έφαγε τον κόσμο»

Στην ταινία τρόμου και φαντασίας, ο Σαμ έρχεται αντιμέτωπος με μια φριχτή πραγματικότητα, ξυπνώντας στο διαμέρισμα της πρώην κοπέλας του μετά από ένα ξέφρενο γλέντι. Ένας στρατός από ζόμπι έχει εισβάλλει στους δρόμους του Παρισιού και εκείνος είναι ο μοναδικός επιζών. Τρομοκρατημένος, κλείνεται μέσα στο κτήριο και οργανώνει την επιβίωσή του. Αναρωτιέται πόσο μπορεί να αντέξει στη σιωπή και τη μοναξιά, και η απάντηση έρχεται όταν ανακαλύπτει ότι τελικά δεν είναι μόνος.

Σκηνοθεσία: Ντομινίκ Ροσέ
Πρωταγωνιστούν: Άντερς Ντάνιελσεν Λίε, Γκολσιφτέ Φαραχανί και Ντενίς Λαβάν

 

«Στο Σώμα της»

Το ντοκιμαντέρ ταξιδεύει σε ένα άκρο της Ελλάδας όπου κανείς δεν θα πίστευε ποτέ ότι βρίσκεται μερικά βήματα από την τουριστική καρδιά της Σαντορίνης. Κάθε χρόνο, στις 31 Ιουλίου, οι τελευταίοι εναπομείναντες «δεκαπεντάριδες» επιστρέφουν στα κελιά της ανενεργής Μονής της Κοίμησης, στο νότιο άκρο της Θηρασιάς. Για δύο βδομάδες προσεύχονται υπέρ αναπαύσεως των νεκρών και υπέρ υγείας των ζωντανών, προετοιμάζοντας παράλληλα τη Μονή για την γιορτή του Δεκαπενταύγουστου. Τον υπόλοιπο χρόνο αναπολούν το παρελθόν, αγναντεύοντας την κοσμοπολίτικη Σαντορίνη, στην άλλη μεριά του ηφαιστείου.

Σκηνοθεσία: Ζαχαρίας Μαυροειδής

 

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 10/1-16/1
Δείτε περισσότερα νέα για ταινίες

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 8/2

Peristeri News

Leave a Comment