PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Οι νέες ιδέες του Γ. Τσίνα για το Περιστέρι του μέλλοντος


Πώς θα σας φαινόταν αν ένα πιστοποιητικό που χρειαζόμαστε από τον δήμο θα μπορούσαμε να το έχουμε με μια ηλεκτρονική υπογραφή στο κινητό μας;

Γράφει ο Γιώργος Τσίνας

Αν, αντί να ψάχνουμε θέση parking στο κέντρο του Περιστερίου, μπορούσαμε με ένα SMS να βρούμε την κοντινότερη διαθέσιμη θέση και αν μπορούσαμε να παρακολουθούμε μέσα από ένα ηλεκτρονικό πρωτόκολλο την πορεία μιας αίτησης στο Δήμο Περιστερίου;

Δεν είναι υπερβολές, είναι απλώς η νέα ψηφιακή εποχή και αυτή η εποχή είναι εδώ!

Έχει πάρει την θέση της και πλέον αποτελεί βασικό μέσο της καθημερινότητας μας. Όλο και πιο συχνά χρησιμοποιούμε εφαρμογές για να καλύψουμε τις ανάγκες μας.

Από ένα e-shop που μπορεί να ψωνίζουμε και τις ηλεκτρονικές μας πληρωμές σε δημόσια ταμεία μέχρι την βραδινή μας παραγγελία για φαγητό, τα κάνουμε μέσα από το κινητό μας!

Είναι η ώρα τώρα να μιλήσουμε για το πως μπορεί η τεχνολογία να μπει στην υπηρεσία και της τοπικής αυτοδιοίκησης, με στόχο να κάνει το αυτονόητο: την ζωή μας πιο εύκολη. Είναι βασικό ωστόσο να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Η τεχνολογία δεν αποτελεί αυτοσκοπό για την βελτίωση της ποιότητας ζωής μας. Τα τελευταία χρόνια, ο δήμαρχος μας, Ανδρέας Παχατουρίδης και η δημοτική ομάδα του, με έργα ουσίας έχουν αναβαθμίσει ουσιαστικά την ποιότητα ζωής του Περιστερίου. Η χρήση των  νέων ψηφιακών δυνατοτήτων όμως, είναι ένα χρήσιμο μέσο που μπορούμε να έχουμε στην διάθεση μας για να κάνουμε τις ζωές μας πιο εύκολες.

Πιστεύω με όλη μου την δύναμη, ότι η ενεργοποίηση των ψηφιακών δυνατοτήτων του Δήμου μας, μπορεί να μας πάει ακόμα ένα βήμα πιο μακριά. Είναι ώρα τώρα να μιλήσουμε για την λογική των έξυπνων πόλεων (Smart Cities), για όλα εκείνα που μπορούμε να εφαρμόσουμε και να κάνουμε πιο διαδραστική και πιο φιλική την σχέση του Δήμου με τον δημότη. Από μια απλή εφαρμογή που μέσα από το κινητό, τον υπολογιστή ή το tablet μας θα μπορούμε να παίρνουμε ένα πιστοποιητικό γέννησης μέχρι να φθάσουμε σε σημείο, σε συνεργασία και με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, να αποτελούμε χώρο συγκέντρωσης νέων εταιριών, start ups και scale ups, με μεγάλη προστιθέμενη αξία στην τοπική ανάπτυξη της πόλης μας!

Μπορεί όλα αυτά, ηλεκτρονικές θέσεις parking, ψηφιακά έγγραφα, μεγάλα δεδομένα κτλ, να μας φαντάζουν σήμερα μακρινό όνειρο. Ο Ανδρέας Παχατουρίδης όμως, απέδειξε από το 1998 πως κανένα όνειρο δεν μένει όνειρο αν το πιστέψεις πραγματικά!

Σε αυτές τις εκλογές, είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, μαζί με τον Ανδρέα και με τον συνδυασμό «Με την Κοινωνία Μπροστά», γιατί πραγματικά πιστεύω πως μπορούμε!

Πως η νέα εποχή ξεκινά από εμάς! Μπορούμε να κάνουμε την ζωή μας πιο εύκολη πρακτικά και ουσιαστικά!

Η λογική της Έξυπνης Πόλης, για εμένα, αποτελεί βασική επιδίωξη της συμμετοχής μου! Και γι’ αυτό ζητώ, μαζί με τον δήμαρχο μας τον Ανδρέα Παχατουρίδη, να μου δώσετε και εμένα την ευκαιρία να μιλήσω γι αυτά τα θέματα στο νέο δημοτικό συμβούλιο.

*Ο Γιώργος Τσίνας είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Περιστερίου, μαθηματικός και σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Τοποθετήσεις στα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου

Peristeri News

Η Κατερίνα Τσερούλα νέα πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης «Οδοιπορικό»

Peristeri News

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Leave a Comment