PeristeriNews.gr
Πολιτιστικά

Οι μεγάλοι νικητές στις Χρυσές Σφαίρες 2021


Μια διαφορετική τελετή έγινε φέτος στην 78η απονομή των βραβείων των Ξένων Ανταποκριτών στο Χόλιγουντ, των γνωστών σε όλους μας Χρυσές Σφαίρες, χωρίς κόκκινα χαλιά και καλεσμένους.

Η απονομή διεξήχθη online και οι οικοδέσποινες Τίνα Φέι και Έιμι Πόλερ βρίσκονταν σε Νέα Υόρκη και Λος Άντζελες, αντίστοιχα, και οι υποψήφιοι στα σπίτια τους.

Πολλές εκπλήξεις σημειώθηκαν και σε σχέση με τα φαβορί, με την κριτική επιτροπή να ξαφνιάζει με τις επιλογές της, επιλογές που δεν συνηθίζει, προτιμώντας συνήθως να δίνει τα βραβεία στις κλασικές κινηματογραφικές και τηλεοπτικές συνταγές.

Για φέτος λοιπόν οι μεγάλοι νικητές ήταν το «Nomadland» και το «Borat». Αλλά και οι μαύροι καλλιτέχνες, το μεγάλο αγκάθι συνήθως των βραβεύσεων. Η επιτροπή έδωσε βραβεία σε τέσσερις από τους φετινούς αφρο-αμερικανούς υποψήφιους, με το ένα να ανήκει δικαιωματικά στον Τσάντγουικ Μπόουζμαν.

Στις κινηματογραφικές κατηγορίες, η ταινία «Nomadland» θριάμβευσε στην κατηγορία Δράμα, κερδίζοντας επίσης και τη Χρυσή Σφαίρα Σκηνοθεσίας για την Κλόι Ζάο, ενώ το «Borat Subsequent Moviefilm» μονοπώλησε την κατηγορία Κωμωδία, αποσπώντας Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας και Α’ Ανδρικού Ρόλου για τον Σάσα Μπάρον Κοέν.

Στις τηλεοπτικές κατηγορίες, το «The Crown» σάρωσε, αποσπώντας βραβεία σε όλες τις κατηγορίες που ήταν υποψήφιο. Πολύ καλά τα πήγε και το «The Queen’s Gambit», κερδίζοντας κι αυτό διπλή Σφαίρα.

Η Άντρα Ντέι, μια νεαρή αφρο-αμερικανή ηθοποιός, έκανε την έκπληξη κερδίζοντας στην κατηγορία της καλύτερης ηθοποιού σε δραματική ταινία, χάρη στον ρόλο της στην ταινία «ΗΠΑ εναντίον Μπίλι Χάλιντεϊ».

Ο εκλιπών Τσάντγουικ Μπόουζμαν κέρδισε Χρυσή Σφαίρα για την ταινία «Η θρυλική Μα Ρέινι», την τελευταία που είχε γυρίσει πριν υποκύψει στον καρκίνο το περασμένο καλοκαίρι.

Ο Βρετανός Ντάνιελ Καλούγια κέρδισε το βραβείο του καλύτερου δραματικού δεύτερου ρόλου για την ερμηνεία του στον ρόλο του Φρεντ Χάμπτον, του νεαρού ηγέτη του κινήματος των «Μαύρων Πανθήρων» που σκοτώθηκε τον Δεκέμβριο 1969 σε επιδρομή της αστυνομίας.

Στην κορυφή με έξι βραβεία βρέθηκε η ασπρόμαυρη ταινία του Netflix «Mank» με τον Γκάρι Όλντμαν. Ο Σάσα Μπάρον Κόεν κέρδισε το βραβείο του καλύτερου ηθοποιού σε κωμική ταινία για τον ρόλο του στην ταινία «Borat 2», η οποία τιμήθηκε και με το βραβείο της καλύτερης κωμωδίας.

Στις γυναίκες, το βραβείο καλύτερης ηθοποιού σε κωμική ταινία κέρδισε η Ρόζαμουντ Πάικ για την ταινία «I Care A Lot».

Η Τζόντι Φόστερ κέρδισε το βραβείο του καλύτερου γυναικείου δεύτερου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία «Ο Μαυριτανός», στην οποία υποδύεται τον ρόλο μιας δικηγόρου που υπερασπίζεται έναν Μαυριτανό που κατηγορείται άδικα για τρομοκρατία από τις ΗΠΑ και είναι φυλακισμένος επί 14 χρόνια στο Γκουαντάναμο.

Η ταινία «Minari» του Αμερικανού σκηνοθέτη Λι Άιζακ Τσανγκ πήρε το βραβείο της καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.

Αναλυτικά τα βραβεία:

Καλύτερη Ταινία – Δράμα: Nomadland της Κλόι Ζάο

Α’ Ανδρικός Ρόλος – Δράμα: Τσάντγουικ Μπόουζμαν για το «Ma Rainey’s Black Bottom»

Α’ Γυναικείος Ρόλος – Δράμα: Αντρα Ντέι για το «The United States Vs. Billie Holiday»

Καλύτερη Ταινία – Κωμωδία ή Μιούζικαλ: Borat Subsequent Moviefilm

Α’ Ανδρικός Ρόλος – Κωμωδία ή Μιούζικαλ: Σάσα Μπάρον Κοέν για το «Borat Subsequent Moviefilm»

Α’ Γυναικείος Ρόλος – Κωμωδία ή Μιούζικαλ: Ρόζαμουντ Πάικ για το «I Care a Lot»

Β’ Ανδρικός Ρόλος – Ντάνιελ Καλούγια για το «Judas and the Black Messiah»

Β’ Γυναικείος Ρόλος – Τζόντι Φόστερ στον «Μαυριτανό» του Κέβιν ΜακΝτόναλντ

Καλύτερη Σκηνοθεσία – Κλόι Ζάο για το «Nomadland»

Καλύτερο Σενάριο – Άαρον Σόρκιν για τη «Δίκη των 7 του Σικάγου»

Καλύτερη Ταινία – Animation: «Soul» του Πιτ Ντόκτερ

Καλύτερη Μουσική – Τρεντ Ρέζνορ, Άτικους Ρος, Τζον Μπατίστ για το «Soul»

Καλύτερο Τραγούδι – Io Si (Seen) από το «Η Ζωή Μπροστά Σου» του Εντοάρντο Πόντι

Καλύτερη Ξενόγλωσση Ταινία – «Minari» του Λι Άιζακ Τσανγκ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πέθανε ο ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης

Peristeri News

Πέθανε ο λυράρης Γιώργος Στιβακτάκης

Peristeri News

Περιστέρι: Μουσικοχορευτικό αφιέρωμα «Στον αστερισμό του έρωτα»

Peristeri News

Leave a Comment