PeristeriNews.gr
Πολιτική

Οι κόκκινες γραμμές της Δημοκρατικής Αριστεράς


Τους όρους και τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες το κόμμα του θα μπορούσε να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, ανέλυσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης.

Τους όρους και τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες το κόμμα του θα μπορούσε να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, ανέλυσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, κατά την κεντρική προεκλογική του ομιλία στην πλατεία Κοτζιά.

Ο κ. Κουβέλης, κατά την ομιλία του, είπε ότι η Δημοκρατική Αριστερά δεν πρόκειται να δώσει «αριστερό άλλοθι στη συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ» και παράλληλα διαμήνυσε ότι δεν θα πάρει μέρος σε «τυχοδιωκτικά παιγνίδια που θα θέσουν σε κίνδυνο το μέλλον της χώρας, ακόμα και αν τα βαφτίζουν ‘κυβέρνηση της Αριστεράς’».

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, έθεσε δύο κόκκινες γραμμές για την επομένη των εκλογών: «Η χώρα θα μείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ και από την Δευτέρα το πρωί θα αρχίσει η σταδιακή απαγκίστρωση από το μνημόνιο». Αποσαφηνίζοντας περαιτέρω τις θέσεις του κόμματός του, είπε ότι:

«Θέλουμε να σχηματιστεί κυβέρνηση και να μην μπει ο τόπος σε περιπέτειες με αλλεπάλληλες εκλογές. Θέλουμε μια κυβέρνηση που θα αλλάξει τις ασκούμενες πολιτικές, θα προχωρήσει άμεσα στις αναγκαίες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, θα κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρώπη με την κοινωνία όρθια και για αυτό από την πρώτη μέρα θα ξεκινήσει την προσπάθεια για την απαγκίστρωση από το μνημόνιο. Σε μια τέτοια κυβέρνηση εμείς θα συμμετάσχουμε.

Δεν θέλουμε μια κυβέρνηση που θα συγκροτηθεί απλώς για να συγκροτηθεί, που θα αφήσει άθικτο τον πυρήνα των ασκουμένων πολιτικών, θα είναι μια Βαβέλ στο εσωτερικό της, θα δημιουργήσει αρχικά την ψευδαίσθηση μιας ευρύχωρης θαλπωρής για να καταρρεύσει λίγο αργότερα με πάταγο και αλληλοκατηγορίες. Σε μια τέτοια κυβέρνηση δεν θα συμμετάσχουμε. Θα προτιμήσουμε τον ρόλο της προγραμματικής αντιπολίτευσης».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment