PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Οι κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί


Για ακόμη μία ημέρα, οι ιδιοκτήτες των ταξί προχώρησαν σε κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στο άνοιγμα του επαγγέλματός τους.

Για ακόμη μία ημέρα, οι ιδιοκτήτες των ταξί προχώρησαν σε κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στο άνοιγμα του επαγγέλματός τους.

Στην Αθήνα, οι ταξιτζήδες προχώρησαν στον αποκλεισμό της Λ. Μεσογείων στο ύψος του Υπουργείου Μεταφορών, όπου και παραμένουν.

Ο αποκλεισμός διήρκεσε περίπου 15 λεπτά και στη συνέχεια οι αυτοκινητιστές έκλεισαν την οδό Αναστάσεως, από το ύψος της Τσιγάντε. Λίγο μετά τις 10:00 το πρωί προχώρησαν εκ νέου σε αποκλεισμό της Λεωφόρου, η οποία στη συνέχεια άνοιξε ξανά.

Να υπενθυμίσουμε πως οι χθεσινές συνομιλίες μεταξύ του προέδρου του ΣΑΤΑ, Θύμιου Λυμπερόπουλου και του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Ραγκούση, έπεσαν στο κενό, ενώ σήμερα αναμένεται η συνεδρίαση της αρμόδιας οικονομικής επιτροπής της Βουλής για το θέμα των ταξί.

Από την πλευρά του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων δεν υπάρχει σήμερα καμία εξέλιξη. Συνεργάτες του κ. Ραγκούση επαναλάμβαναν τις δηλώσεις του υπουργού, ότι μέχρι τέλος του μηνός θα παρουσιάσει τις προτάσεις τους, οι οποίες θα περιλαμβάνουν και τις προτάσεις όλων των φορέων και υπογράμμιζαν ότι διάλογος υπό καθεστώς απεργίας και ομηρίας της κοινωνίας και των τουριστών δεν μπορεί να γίνει.

Οι αυτοκινητιστές δεν ανακοινώνουν τις επόμενες κινήσεις τους, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες στις προθέσεις τους είναι να κάνουν πορεία στο κέντρο της Αθήνας και συγκέντρωση έξω από τη βουλή, τη στιγμή που ο κ. Ραγκούσης θα βρίσκεται στην αρμόδια οικονομική επιτροπή, γύρω στις 15:30, όπου έχει κληθεί να ενημερώσει, ύστερα από αίτημα βουλευτών της ΝΔ και του ΛΑΟΣ.

Αναλυτικά οι κινητοποιήσεις:

ΠΑΤΡΑ

Στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα, έχουν μεταβεί ιδιοκτήτες ταξί της Πάτρας, χωρίς όμως να έχουν αποκλείσει τον δρόμο, που οδηγεί προς την νέα εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου.

Οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν σταθμεύσει τα οχήματά τους έξω από το κτίριο, χωρίς να παρεμποδίζουν την κυκλοφορία.

Ταυτόχρονα αντιπροσωπεία των ιδιοκτητών πρόκειται να συναντηθεί με τον αντιπεριφερειάρχη Αχαϊας.

ΣΑΜΟΣ

Σε συνέχεια των χτεσινών κινητοποιήσεών τους στη Σάμο, οι ιδιοκτήτες ταξί εισήλθαν σήμερα το πρωί στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου, κρατώντας συμβολικά ένα φέρετρο σε ένδειξη διαμαρτυρίας, χωρίς ωστόσο να παρακωλύσουν την ομαλή λειτουργία.

ΚΡΗΤΗ

Στην Κρήτη, οι αυτοκινητιστές πραγματοποιούν κατάληψη των εκδοτηρίων εισιτηρίων του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσού και επιβάλλουν στους τουρίστες να μην πληρώνουν εισιτήριο και να εισέρχονται ελεύθερα.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Σε κατάληψη του κτιρίου της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης προχώρησαν πριν από λίγο οι ιδιοκτήτες ταξί Νομού Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους κατά της απελευθέρωσης του επαγγέλματος.

Ο αντιπρόεδρος των ιδιοκτητών ταξί Νομού Θεσσαλονίκης δήλωσε ότι η κατάληψη αναμένεται να λήξει στις 14:00 το μεσημέρι και μέχρι εκείνη την ώρα «κανένας από τους εργαζόμενους στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών δεν πρόκειται να δουλέψει».

Για το αυριανό πρόγραμμα των κινητοποιήσεών τους, οι ιδιοκτήτες ταξί Νομού Θεσσαλονίκης θα αποφασίσουν το απόγευμα.

ΣΕΡΡΕΣ

Στις Σέρρες, δεκάδες ιδιοκτήτες ταξί κατευθύνονται με τα οχήματά τους προς τον κόμβο Στρυμόνα, όπου προτίθενται να μοιράσουν ενημερωτικό υλικό στους διερχόμενους οδηγούς.

ΕΒΡΟΣ

Στο μεταξύ, στον Έβρο, οι ιδιοκτήτες ταξί του Νομού κατευθύνονται με τα Ι.Χ. αυτοκίνητά τους προς το τελωνείο των Κήπων, όπου και πρόκειται να αποφασίσουν τη μορφή της κινητοποίησής τους, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Βασίλης Σισμανίδης, αντιπρόεδρος του σωματείου ιδιοκτητών ταξί στην Αλεξανδρούπολη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνελήφθη 60χρονος για «πειρατεία» συνδρομητικών καναλιών

Peristeri News

Μάστιγα η υπογεννητικότητα στην Ελλάδα

Peristeri News

Ημιμαραθώνιος Αθήνας: Απροσπέλαστο το κέντρο την Κυριακή

Peristeri News

Leave a Comment