PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Οι ιδιοκτήτες ταξί δίνουν ραντεβού αύριο στις 10


Για την Τρίτη στις 10 το πρωί ανανέωσαν το ραντεβού τους οι αυτοκινητιστές ταξί, οπότε και προγραμματίζουν μηχανοκίνητη πορεία προς της Βουλή.

Χάος τη Δευτέρα στο λεκανοπέδιο Αττικής, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, εξαιτίας της 48ωρης απεργίας που πραγματοποιούν οι ιδιοκτήτες ταξί, διαμαρτυρόμενοι για την πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.

Βέβαια, αυτό υπό συνθήκες θα ήταν… καλό, αφού όποτε απουσιάζουν τα ταξί από τους δρόμους, η κατάσταση σε αυτούς είναι… παράδεισος για τους υπόλοιπους οδηγούς.

Ωστόσο οι αυτοκινητιστές αποφάσισαν να προχωρήσουν σε πορείες διαμαρτυρίας και αποκλεισμούς λιμανιών και αεροδρομίων, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στους ταξιδιώτες που ετοιμάζονται για τις διακοπές τους.

Ήδη κυκλοφοριακά προβλήματα υπήρχαν από νωρίς το πρωί στην Αττική Οδό, από το ύψος της λεωφόρου Κύμης, καθώς οδηγοί ταξί πραγματοποίησαν πορεία προς το αεροδρόμιο.

Όπως ενημερώνει η Αττική Οδός, ο δρόμος προς το αεροδρόμιο ήταν για ώρες κλειστός και η μόνη πρόσβαση για να φτάσει κανείς έγκαιρα και να μην χάσει την πτήση του ήταν να πάει με μετρό ή προαστιακό!!!

Τα οχήματα που κατευθύνονταν προς το Ελ. Βενιζέλος κινούνται σημειωτόν από την έξοδο 18, με αποτέλεσμα αρκετοί ταξιδιώτες να έχουν χάσει τις πτήσεις και πολλοί άλλοι να κινδυνεύουν να τις χάσουν.

Λίγο πριν τις 12.00 το μεσημέρι ανακοίνωσαν ότι επήλθε συμφωνία για να αποχωρήσουν, ωστόσο χρειάστηκε αρκετός χρόνος μέχρι να αποκατασταθεί η τάξη στον δρόμο.

Σύμφωνα με την απόφασή τους, οι οδηγοί ταξί κινήθηκαν ομαδικά, συντεταγμένα και με αργές ταχύτητες προς το κέντρο της Αθήνας όπου και δημιουργήθηκε κυκλοφοριακό έμφραγμα.

Η αστυνομία έστήσε μπλόκα πέριξ του Κοινοβουλίου μην επιτρέποντας να προσεγγίσουν την κεντρική πλατεία της χώρας, αλλά λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι οι ίδιοι αποφάσισαν να αποχωρήσουν από τους δρόμους του κέντρου της Αθήνας.

Ανάλογη κίνηση έκαναν και οι ταξιτζήδες από τον Πειραιά, αφού από τις 5.00 το πρωί, οι ιδιοκτήτες είχαν στρατοπεδεύσει εκτός από την Αττική Οδό και στο λιμάνι.

Στο τελευταίο βρέθηκαν περίπου 2.000 ταξί που απέκλεισαν την Ακτή Ξαβερίου ενώ είχαν αποκλείσει προς το παρόν και το ένα ρεύμα κυκλοφορίας από την πύλη 8 έως και την πύλη 18 που βρίσκονται τα κρουαζιερόπλοια.

Φανταστείτε δηλαδή εικόνα που αντίκρυζαν οι τουρίστες με την άφιξή τους στην χώρα μας, αλλά και την απόγνωση στην οποία βρέθηκαν όσοι προσπαθούσαν να προσεγγίσουν τις αποβάθρες για να φύγουν για διακοπές.

Προβλήματα παρατηρήθηκαν και στην υπόλοιπη χώρα.

Στην Θεσσαλονίκη αυτοκινητιστές κατέλαβαν από το πρωί τα διόδια Μαλγάρων. Στην Πατρα κατέλαβαν το λιμάνι, έκλεισαν για αρκετές ώρες και την γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου.

Πάντως το υπουργείο Μεταφορών υποστηρίζει ότι έχει ξεκινήσει διάλογος με τους αυτοκινητιστές εδώ και δέκα μέρες και θα συνεχιστεί για να υπάρξει συναίνεση, ξεκαθαρίζει όμως ότι η απελευθέρωση θα προχωρήσει κανονικά.

Για το θέμα, υπήρξε λίγο πριν τις δέκα το πρωί και παρέμβαση εισαγγελέα. Η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου έδωσε εντολή να σχηματίζονται αμέσως δικογραφίες για όσους οδηγούς ταξί διαπιστώνεται ότι διαπράττουν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα, όπως αυτό της παρακώλυσης συγκοινωνιών.

Οι ιδιοκτήτες ταξί έδωσαν ραντεβού για αύριο στις 9 το πρωί στη γενική τους συνέλευση για να επανεξετάσουν τη στάση τους…

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Φορτηγό παρέσυρε γυναίκα στη λεωφόρο Θηβών

Peristeri News

Έκτακτο δελτίο καιρού με βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Peristeri News

Ο δράστης ήρθε στην Ελλάδα λίγες ώρες πριν μαχαιρώσει την 22χρονη στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment