PeristeriNews.gr
Διεθνή

Οι ΗΠΑ εξετάζουν κυρώσεις για τις κλοπές δεδομένων από Κινέζους χάκερ


Το ενδεχόμενο να επιβάλει κυρώσεις σε βάρος εταιρειών και προσώπων στην Κίνα που εκτιμάται ότι ωφελήθηκαν από την απόσπαση εμπορικών μυστικών των ΗΠΑ από χάκερ εξετάζει ο Λευκός Οίκος.

Το ενδεχόμενο να επιβάλει κυρώσεις σε βάρος εταιρειών και προσώπων στην Κίνα που εκτιμάται ότι ωφελήθηκαν από την απόσπαση εμπορικών μυστικών των ΗΠΑ από χάκερ εξετάζει ο Λευκός Οίκος, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της Washington Post.

Το δημοσίευμα, που επικαλείται μη κατονομαζόμενα στελέχη της κυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμα, σημειώνει ότι η οριστική απόφαση για την επιβολή κυρώσεων ή όχι αναμένεται να ληφθεί σύντομα, πιθανόν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Οι υποψίες πως Κινέζοι χάκερ βρίσκονταν πίσω από μια σειρά επιθέσεων και κλοπών δεδομένων στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αποτελούν ένα από τα σημεία τριβής στις διμερείς σχέσεις, καθώς ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ προετοιμάζεται για την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ τον επόμενο μήνα.

Στελέχη της κυβέρνησης Ομπάμα θεωρούν ότι η Κίνα είναι στην κορυφή του καταλόγου των υπόπτων για την μαζική κλοπή δεδομένων από μια αμερικανική κυβερνητική υπηρεσία, που αφορούσε τα προσωπικά δεδομένα 4,2 εκατ. νυν και πρώην εργαζομένων σε κυβερνητικές υπηρεσίες. Το Πεκίνο διέψευσε ότι εμπλέκεται στην υπόθεση.

Αμερικανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι και αναλυτές υποστηρίζουν ότι Κινέζοι χάκερ χρησιμοποιούν εξελιγμένες τακτικές για να οικοδομούν τεράστιες βάσεις δεδομένων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για παραδοσιακούς σκοπούς της κατασκοπείας, όπως η στρατολόγηση κατασκόπων, όσο και για την απόκτηση πρόσβασης σε ασφαλή δεδομένα σε διάφορα δίκτυα.

Η Washington Post αναφέρει πως εάν επιβληθούν οι κυρώσεις αυτές, θα σηματοδοτήσουν την εφαρμογή για πρώτη φορά ενός προεδρικού διατάγματος που υπέγραψε νωρίτερα φέτος ο Ομπάμα και προβλέπει τη δέσμευση πόρων νομικών και φυσικών προσώπων στο εξωτερικό για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι ενέχονται σε βιομηχανική κατασκοπεία μέσω εργαλείων πληροφορικής.

Ένας εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου είπε πως δεν έχει να κάνει κανένα σχόλιο για το δημοσίευμα προς το παρόν.

Αμερικανός αξιωματούχος δλωσε πάντως στην εφημερίδα πως οι κυρώσεις αποτελούν ένα «μήνυμα προς το Πεκίνο ότι η κυβέρνηση αρχίζει να καταπολεμά τη βιομηχανική κατασκοπεία και στον ιδιωτικό τομέα ότι ‘είμαστε στο πλευρό σας’».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έκρηξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή Ζελένσκι στην Οδησσό

Peristeri News

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Leave a Comment