PeristeriNews.gr
Οικονομία

Οι ημέρες καταβολής των 800 ευρώ


Το πρώτο «κύμα» πληρωμών του ειδικού επιδόματος των 800 ευρώ, το οποίο αφορά εργαζόμενους και επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό, θα καταβληθεί από τις 15 έως τις 17 Απριλίου.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, πρόκειται για ένα εφάπαξ ποσό, το οποίο είναι «αφορολόγητο, ακατάσχετο, καθαρό και μη συμψηφιστέο».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», το αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος ανέφερε ότι το σύστημα θα κλειδώσει στις 10 Απριλίου, ενώ στις 11 και 12 Απριλίου θα υπάρξει περιθώριο για διορθώσεις.

Στις 14 Απριλίου, όπως εξήγησε, θα υπάρξει κενή ημέρα και την αμέσως επομένη θα ξεκινήσουν οι πληρωμές των 800 ευρώ.

Το δεύτερο «κύμα» πληρωμών θα αφορά το διάστημα 25 – 27 Απριλίου, ενώ το τρίτο «κύμα» θα ξεκινήσει στις 5 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί στις 7 Μαΐου.

Ο κ. Βρούτσης υπενθύμισε παράλληλα, ότι οι επιχειρήσεις που έχουν αναστείλει υποχρεωτικά τη λειτουργία τους (σ.σ. με κυβερνητική απόφαση) έχουν περιθώριο υποβολής των σχετικών αιτήσεων έως τις 10 Απριλίου.

Αντίθετα, η προθεσμία για όσες επιχειρήσεις ανέστειλαν τη λειτουργία τους λόγω της μείωσης του τζίρου (σ.σ. ΚΑΔ) εκπνέει στις 20 Απριλίου.

Από την 1η Απριλίου, και ανάλογα με τον τελευταίο αριθμό του ΑΦΜ, αντίστοιχες αιτήσεις υποβάλλουν και οι εργαζόμενοι στις παραπάνω δύο κατηγορίες των επιχειρήσεων.

Τι ισχύει με το Δώρο Πάσχα

Την ίδια ώρα, ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε και στο Δώρο Πάσχα, εξηγώντας ότι όσοι εργαζόμενοι δεν έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό και δεν δικαιούνται τα 800 ευρώ, θα λάβουν κανονικά το Δώρο έως τη Μεγάλη Τετάρτη ή τη Μεγάλη Πέμπτη

«Όλοι οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις που δεν έχουν πληγεί ή δεν έχει ανασταλεί η λειτουργία τους θα πάρουν το Δώρο του Πάσχα Μεγάλη Τετάρτη ή Μεγάλη Πέμπτη».

Αντίθετα, όσοι εργαζόμενοι είναι δικαιούχοι των 800 ευρώ και εργάζονται σε επιχείρηση που έχει πληγεί από τον ιό, θα λάβουν το Δώρο Πάσχα έως τις 30 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Μείωση τιμών σε επτά κατηγορίες προϊόντων – Οι αυξήσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Leave a Comment