PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Οι ηλικιωμένοι θύματα συμμοριών


Αδίστακτες συμμορίες, σπείρες διαρρηκτών και απατεώνες σπέρνουν τον τρόμο στην τρίτη ηλικία.

Αδίστακτες συμμορίες, σπείρες διαρρηκτών και απατεώνες σπέρνουν τον τρόμο στην τρίτη ηλικία.

Στόχος των κακοποιών, το πουγκί των ηλικιωμένων, καθώς επέλεξαν να πάρουν τα χρήματά τους στο σπίτι τους, φοβούμενοι τα σενάρια της πτώχευσης της Ελλάδας.

Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση μιας 88χρονης από την Πυλαία Θεσσαλονίκης.

Οι εφοριακοί-μαϊμού μπήκαν σαν κύριοι στο σπίτι της ηλικιωμένης και της ζήτησαν να καταβάλει τα χρέη της κόρης της.

Η 88χρονη πήγε στο διπλανό δωμάτιο προκειμένου να τους φέρει το ποσό που υποτίθεται ότι χρωστούσε η κόρη της, όμως όταν επέστρεψε ανακάλυψε έντρομη ότι είχαν κάνει φτερά τα 120.000 ευρώ που είχε κρύψει σε ένα κουτί στην κρεβατοκάμαρά της!

Με τον ίδιο τρόπο επιτήδειοι στο Αίγιο εξαπάτησαν πρόσφατα έναν 81χρονο αποσπώντας του 16.000 ευρώ.

Οι δύο απατεώνες συστήθηκαν ως εφοριακοί στον ηλικιωμένο και του είπαν ότι ο γιος του χρωστάει μεγάλο χρηματικό ποσό στην εφορία.

Φοβούμενος ότι το παιδί του ίσως βρεθεί πίσω από τα κάγκελα για χρέη, ο 81χρονος υπέκυψε στις πιέσεις και τους κατέβαλε όλα τα χρωστούμενα, όμως η απάτη αποκαλύφθηκε λίγο αργότερα, όταν τηλεφώνησε στον γιο του και του ανακοίνωσε τι είχε κάνει.

Στο μεταξύ οι δύο αετονύχηδες είχαν προλάβει να γίνουν καπνός με τα χρήματα!

Αλλη μέθοδος που μεταχειρίζονται οι πάσης φύσεως απατεώνες για να «γδύνουν» τα υποψήφια θύματά τους είναι να τη στήνουν έξω από τράπεζες και να τους προσεγγίζουν τη στιγμή που πραγματοποιούν τη συναλλαγή στο ΑΤΜ ή λίγο αργότερα, αφού απομακρυνθούν.

Σε αυτή την περίπτωση, είτε υποκλέπτουν οπτικά το PIN κατά την πληκτρολόγησή του είτε ακολουθούν τους ανυποψίαστους ηλικιωμένους «χτυπώντας» μόλις βρουν ευκαιρία, όπως πρόσφατα στον Αγιο Νικόλαο της Κρήτης, όταν μια 77χρονη ανακάλυψε φεύγοντας από την τράπεζα ότι είχε χάσει ολόκληρη περιουσία!

Η άτυχη ηλικιωμένη είχε πάει στην τράπεζα προκειμένου να κάνει ανάληψη και αμέσως μετά κατευθύνθηκε στο ψαράδικο που βρίσκεται σε απόσταση 40 μέτρων από το πιστωτικό υποκατάστημα.

Στο μεταξύ, μια άγνωστη γυναίκα γύρω στα σαράντα είχε προλάβει να κολλήσει σαν βδέλλα δίπλα της, αφαιρώντας μέσα από την τσάντα που κρατούσε όλους τους κόπους μιας ζωής, γύρω στα 46.000 ευρώ!

«Φανατικούς» φίλους αρχίζει να κερδίζει τον τελευταίο καιρό και η απάτη με τη μέθοδο της νοσηλείας συγγενικού προσώπου.

Με αυτό τον τρόπο μια 82χρονη στο Ηράκλειο έδωσε χρήματα σε μια άγνωστη γυναίκα, η οποία την έπεισε ότι ήταν δικαιούχος 6.000 ευρώ και μηνιαίου βοηθήματος 1.200 ευρώ, τα οποία αφορούσαν οικονομική ενίσχυση από το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως για το ανάπηρο παιδί της.

Η επιτήδεια έπεισε έτσι την άτυχη γυναίκα να της δώσει το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ!

Την περασμένη Τρίτη οι αστυνομικές αρχές πέρασαν χειροπέδες στα μέλη μιας συμμορίας Αθιγγάνων, η οποία είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος των ηλικιωμένων στη Χαλκιδική.

Οι επιτήδειοι εμφανίζονταν στα θύματά τους και με το πρόσχημα ότι τα παιδιά ή τα εγγόνια τους χρωστούσαν διάφορα ποσά σε ασφαλιστικές εταιρείες κατόρθωναν να τους αφαιρούν τεχνηέντως χρήματα.

Μόνο τους τελευταίους μήνες του περασμένου χρόνου η σπείρα των αετονύχηδων είχε καταφέρει με τον τρόπο αυτό να εξαπατήσει τουλάχιστον εννέα ηλικιωμένους από διάφορες περιοχές της Χαλκιδικής, ενώ η συνολική τους «λεία» εκτιμάται ότι ανέρχεται σε περίπου 3.500 ευρώ.

Στα τέλη του προηγούμενου μήνα συνελήφθησαν επίσης τρία άτομα, μέλη συμμορίας που δρούσε στη Μεσσηνία, το Διδυμότειχο και το Παλαιό Φάληρο.

Οι τελευταίοι, προσποιούμενοι εφοριακούς και λογιστές, είχαν κατορθώσει από τον Ιούλιο του 2011 έως και τον Απρίλιο του 2012 να εξαπατήσουν δεκαπέντε ηλικιωμένους αποσπώντας συνολικά 31.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πόλεμος συμμοριών από Σερβία και Μαυροβούνιο στην Ελλάδα

Peristeri News

Δήμος Αθηναίων: Διαψεύδει τον διορισμό του Ανδρέα Παπανδρέου στον Εθνικό Κήπο

Peristeri News

Ο δράστης δεν γνώριζε την κοπέλα που μαχαίρωσε στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment