PeristeriNews.gr
Οικονομία

Οι εφορίες καταργούνται η εξυπηρέτηση στα ΚΕΠ


Αλλάζουν τα πάντα στις εφορίες, αφού μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού αρχίζει το σχέδιο των μαζικών συγχωνεύσεων.

Αλλάζουν τα πάντα στις εφορίες, αφού μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού αρχίζει το σχέδιο των μαζικών συγχωνεύσεων με στόχο από τις 288 που υπάρχουν σήμερα σε όλη τη χώρα, να παραμείνουν σε λειτουργία μόλις οι τριάντα!

Ήδη μάλιστα, οι αλλαγές ξεκινούν από την προσεχή εβδομάδα με την συγχώνευση των πρώτων 20 ΔΟΥ που θα γίνουν δέκα.

Ωστόσο, από το υπουργείο Οικονομικών αρνούνται ακόμα να ανακοινώσουν για ποιες εφορίες χτυπά αυτή η πρώτη καμπάνα ήδη πριν από τον Δεκαπενταύγουστο.

Η κίνηση αυτή κρίνεται επιβεβλημένη από το υπουργείο Οικονομικών για λόγους περικοπής του κόστους, αφού το 20% των εσόδων του κράτους εισπράττεται μόλις από 20 εφορίες (οι οποίες και θα διατηρηθούν) ενώ άλλες 75 που είναι οι πρώτες υποψήφιες προς κατάργηση δεν εισπράττουν παρά σχεδόν 500 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, ελάχιστα δηλαδή χρήματα για τα δεδομένα του κράτους που ουσιαστικά αποδεικνύουν ότι δεν έχουν λόγο (αυτόνομης) ύπαρξης που αυξάνει το ύψος των λειτουργικών εξόδων.

Όπως υποστηρίζουν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, για τον πολίτη οι αλλαγές θα είναι προς το καλύτερο, αφού θα γίνει πιο άνετη και εύκολη η εξυπηρέτησή του, χωρίς να χρειάζεται παρουσία του στην εφορία αφού θα μπορεί να εξυπηρετηθεί ηλεκτρονικά και εξ αποστάσεως, ενώ έγγραφα και βεβαιώσεις θα μπορεί να λαμβάνει από τα ΚΕΠ.

Με άλλα λόγια, οι εφορίες πηγαίνουν στα ΚΕΠ και το Ίντερνετ, αφού μετά την ολοκλήρωση του φορολογικού «Καλλικράτη» που προβλέπει καταργήσεις και συγχωνεύσεις ΔΟΥ, οι φορολογούμενοι θα εξυπηρετούνται κατά βάση από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών ή μέσω Διαδικτύου και μόνο κατ’ εξαίρεση από τις 30 εναπομείνασες εφορίες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γ. Στουρνάρας: Αν δεν ήταν το 2015 η Τράπεζα της Ελλάδος, η χώρα ίσως να είχε βγει από την ευρωζώνη

Peristeri News

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment