PeristeriNews.gr
Πολιτική

Οι επικεφαλής της Ε.Ε. στηρίζουν την Ελλάδα


Τόσο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, όσο και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τόνισαν ότι θα υπάρχει στήριξη της Ελλάδας στο μεταναστευτικό και κάλεσαν την Τουρκία να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο.

Σαρλ Μισέλ: Η Τουρκία να τηρήσει τα συμφωνηθέντα

«Είναι πολύ σημαντικό να προστατεύετε τα σύνορα και ταυτόχρονα να δείχνετε σεβασμό για το Διεθνές Δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα» σημείωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό να υλοποιείται η συμφωνία με την Τουρκία για τις προσφυγικές ροές.

«Περιμένουμε από την τουρκική πλευρά να σέβονται και να τηρούν αυτά που που υποσχέθηκαν στο πλαίσιο της συμφωνίας» υπογράμμισε ο κ. Μισέλ.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στη Συρία σημείωσε πως απαιτείται διπλωματική λύση για αυτό και η Ε.Ε. υποστηρίζει τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών. «Χρειάζεται η δέσμευσή μας για περισσότερες ελπίδες και προοπτικές στο μέλλον» κατέληξε.

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Χρηματική υποστήριξη 700 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα

Τη χρηματική υποστήριξη ύψους 700 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για τη διαχείρηση του μεταναστευτικού προανήγγειλε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν από τον Έβρο.

Παράλληλα, τόνισε πως θα υπάρξει άμεση στήριξη στη χώρα που αφορά εξοπλισμό και προσωπικό για την προστασία των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων της Ελλάδας, που αποτελούν και σύνορα της Ε.Ε.

«Θα είμαστε σε στενή επικοινωνία για να φροντίσουμε την απαραίτητη στήριξη τις επόμενες εβδομάδες», σημείωσε και έστειλε μήνυμα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και ενότητας,

«Όσοι δοκιμάζουν την Ευρώπη θα απογοητευτούν γιατί η ενότητα θα κυριαρχήσει», επεσήμανε.

Σύμφωνα με την ίδια, «η κατάσταση στα σύνορά μας δεν είναι ένα θέμα που πρέπει να χειριστεί η Ελλάδα μόνη της, είναι ευθύνη της Ευρώπης συνολικά και θα διαχειριστούμε το πρόβλημα με τάξη, με ενότητα, αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment