PeristeriNews.gr
Οικονομία

Οι εξελίξεις της οικονομίας


Καθησυχαστικές εμφανίστηκαν οι Βρυξέλλες, ως προς τα χρονικά όρια για την κάλυψη της “τρύπας” σχετικά με το έλλειμμα και το χρέος της Ελλάδας, μετά την αναθεώρηση των στοιχείων για το 2009.

Καθησυχαστικές εμφανίστηκαν οι Βρυξέλλες, ως προς τα χρονικά όρια για την κάλυψη της “τρύπας” σχετικά με το έλλειμμα και το χρέος της Ελλάδας, μετά την αναθεώρηση των στοιχείων για το 2009, από τη Eurostat. Είναι ένα εκ των θεμάτων που συζητά η τρόικα με τις ελληνικές αρχές στην Αθήνα, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Α.Αλφατάζ.

Σε ό,τι αφορά το 2010, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής υπενθύμισε ότι ο στόχος ήταν το δημοσιονομικό έλλειμμα να μειωθεί κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες, σε σχέση με το 2009. Ο στόχος αυτός όχι μόνο έχει εκπληρωθεί αλλά και έχει ξεπεραστεί.

Η Eurostat αναθεώρησε το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας για το 2009 στο 15,4% του ΑΕΠ (έναντι 13,6% τον περασμένο Απρίλιο) και το δημόσιο χρέος στο 126,8% του ΑΕΠ (έναντι 115,1% τον περασμένο Απρίλιο).

Στο μεταξύ, στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος θα ενημερώσει και τους ομολόγους του στα συμβούλια Eurogroup και Ecofin, που συνέρχονται σήμερα και αύριο, αντίστοιχα.

Επί μια εβδομάδα αναμένεται να παραμένουν οι αξιωματούχοι της τρόικας στην Αθήνα και στο διάστημα αυτό θα επισκεφθούν τα υπουργεία που εμπλέκονται με το μνημόνιο, καθώς και την Τράπεζα της Ελλάδος, την Ελληνική Στατιστική Αρχή, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και κοινωνικούς φορείς.

Χθες είχαν συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών και την υπουργό Εργασίας.

Εξάλλου, το ελληνικό Δημόσιο άντλησε σήμερα 390 εκατ. ευρώ μέσω δημοπρασίας εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας. Η απόδοση των τίτλων αυξήθηκε κατά 35 μονάδες βάσης, στο 4,10% σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοπρασία του Οκτωβρίου.

Ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Γιόζεφ Πρελ ερωτηθείς από δημοσιογράφους για την Ελλάδα, λίγο πριν την έναρξη του Συμβουλίου Eurogroup στις Βρυξέλλες απάντησε ότι η Αυστρία είναι έτοιμη να προχωρήσει στην εκταμίευση των 190 εκ. ευρώ προς την Ελλάδα εφόσον η Ελλάδα τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Η συντονισμένη επιχείρηση της ΑΑΔΕ ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου

Peristeri News

Τα τσουχτερά πρόστιμα αν δεν διασυνδεθούν έγκαιρα ταμειακές με POS

Peristeri News

Leave a Comment