PeristeriNews.gr
Πολιτική

Οι εντολές Σαμαρά για αλλαγή του εκλογικού νόμου


Το κλίμα ρευστότητας που αποτυπώνεται στο πολιτικό σκηνικό οδηγεί τον Αντώνη Σαμαρά σε σκέψεις αλλαγής του εκλογικού νόμου.

Το κλίμα ρευστότητας που αποτυπώνεται στο πολιτικό σκηνικό οδηγεί τον Αντώνη Σαμαρά σε σκέψεις αλλαγής του εκλογικού νόμου.

Καλά πληροφορημένες πηγές υποστηρίζουν ότι ο πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή στο καθ’ ύλη αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών να αρχίσει να επεξεργάζεται όλα τα πιθανά εναλλακτικά σενάρια, προκειμένου να είναι σε θέση να ανακοινώσει την κατάλληλη στιγμή τις αποφάσεις του, όποιες κι αν είναι αυτές.

Την ίδια ώρα όμως και στο στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου έχουν αναλάβει παράλληλη δράση, υπό την έννοια ότι ετοιμάζονται να καταθέσουν στη Βουλή δικό τους σχέδιο νόμου που θα εισάγει έναν κατά πολύ αναλογικότερο εκλογικό νόμο. Βεβαίως, στον ΣΥΡΙΖΑ πολύ θα ήθελαν τίποτα από τα σημερινά ισχύοντα να μην αλλάξει, καθώς θα τους στερούσε το μπόνους των 50 εδρών, που ανοίγει διάπλατα τον δρόμο προς τη διακυβέρνηση της χώρας.

Ομως, από την άλλη πλευρά, δεν μπορούν τώρα να κάνουν πίσω στο βασικό αίτημα της απλής αναλογικής, οπότε μάλλον… θα τρέξουν να προλάβουν. Να σημειωθεί ότι αν ο εκλογικός νόμος ψηφιστεί με 200 ψήφους εφαρμόζεται από τις επόμενες εθνικές εκλογές, αν ψηφιστεί με 180 από τις μεθεπόμενες, ενώ αν οι εκλογές γίνουν εντός του 2013 θα γίνουν με λίστα, αφού το δεκαοκτάμηνο με βάση τον ισχύοντα εκλογικό νόμο λήγει στο τέλος του 2013.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment