PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Οι εγκλωβισμένοι ανθρακωρύχοι της Χιλής στο Περιστέρι (video)


Τιμήθηκαν από τον Δήμο Περιστερίου στο φιλόξενο χώρο του «Enzzo de Cuba».

Η διάσωσή τους έγινε το επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Η υφήλιος μίλησε για το θαύμα της Χιλής αφού παρέμειναν παγιδευμένοι για δύο μήνες στα έγκατα της γης.

Στις 7 Ιουνίου 2011 το μεσημέρι οι 33 μεταλλωρύχοι του Σαν Χοσέ απόλαυσαν την Περιστεριώτικη φιλοξενία χάριν των Ιδιοκτητών του «Enzzo de Cuba» Σάββα Κεφαλιανού και Γιάννη Ζαμπέτη, οι οποίοι ήταν χορηγοί της τιμητικής εκδήλωσης στην πόλη μας.

Ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης τους καλωσόρισε και τους απένειμε από ένα τιμητικό σήμα της πόλης ως ένδειξη αναγνώρισης της δύναμης της ανθρώπινης θέλησης για ζωή και την ομαδικότητα που επέδειξαν απέναντι στον κίνδυνο.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Παχατουρίδης στο γεγονός ότι στην πόλη του Περιστερίου λειτουργούσαν λιγνιτωρυχεία στην Ανθούπολη, που σημάδεψαν την ιστορία της πόλης για μια ολόκληρη εικοσαετία – από το 1936 που ξεκίνησαν την εξόρυξη του λιγνίτη μέχρι το 1956 που σταμάτησαν από τη μεγάλη εξέγερση των κατοίκων.

Αναμνηστικές πλακέτες απέδωσε ο Πρόεδρος του Ομίλου UNESCO νομού Πειραιά και Νήσων Ιωάννης Μαρωνίτης, ενώ η πρωτοβουλία αυτή στέφθηκε με επιτυχία χάρη στη συμβολή της Πρέσβειρας της Χιλής Κάρμεν Πατρίτσια Ιμπάνιες Σότο.

Οι Χιλιανοί μεταλλωρύχοι εξέφρασαν τις ευχαριστίες προς τον Δήμαρχο και τους ιδιοκτήτες του «Enzzo de Cuba» για την άψογη φιλοξενία στην πόλη του Περιστερίου.

Το «παρών» έδωσαν στην τιμητική εκδήλωση όλοι οι Πρέσβεις των Λατινικών χωρών, οι Αντιδήμαρχοι Μ. Τσιώτα, Θ. Αρβανίτης, Τ. Θεοδωράκος, Β. Μπέτσης, ο Πρόεδρος της ΔΕΠΑΔΠ Β. Παπαδόπουλος, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Β. Τάτσης κ.α.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Βιωματικό εργαστήριο για Συμβούλους Σχολικής Ζωής στο 17ο Γυμνάσιο Περιστερίου

Peristeri News

Συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (9η)

Peristeri News

Το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις εξαρτήσεις

Peristeri News

Leave a Comment