PeristeriNews.gr
Πολιτική

Οι διευκρινίσεις της Ν.Κεραμέως για τους «αιώνιους φοιτητές»


Εξαιρέσεις για λόγους υγείας ή άλλους ειδικούς λόγους και μεταβατικό στάδιο εφαρμογής, θα προβλεφθεί κατά την κατάργηση του καθεστώτος των «αιώνιων» φοιτητών, όπως διευκρινίζει η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Σε ό,τι αφορά τις Πανελλαδικές Εξετάσεις η κ. Κεραμέως δηλώνει σε συνέντευξή της στο «Πρώτο Θέμα» ότι δεν θα υπάρξουν φέτος αλλαγές, ενώ οι όποιες αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής εξετάζονται σε βάθος χρόνου, κατόπιν διαβούλευσης με τους εμπλεκόμενους φορείς. Αναφέρει, πάντως, ότι ήδη μελετώνται να γίνουν από φέτος σημαντικές αλλαγές στην εξεταστέα ύλη των μαθημάτων.

Η κ. Κεραμέως επισημαίνει ότι θα επανέλθει ο θεσμός των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων «ως νησίδων αριστείας και καινοτομίας», ενώ προαναγγέλλει και την εισαγωγή της αξιολόγησης στην εκπαίδευση.

Ξεκαθαρίζει επίσης ότι παρά τη διαφωνία της Ν.Δ. με την «άναρχη και άτακτη» συγχώνευση των ΤΕΙ με τα ΑΕΙ, το νέο καθεστώς θα παραμείνει, καθώς – όπως εξηγεί – «προέχει να σταθούμε με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους νέους που έχουν ήδη επιλέξει τα νέα τμήματα και στις οικογένειές τους».

Η υπουργός Παιδείας υπογραμμίζει ότι θα καθιερωθεί βάση εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ θα επιδιωχθεί η σύνδεση των πτυχίων με την αγορά εργασίας.

Δηλώνει, τέλος, ότι δεν θα προχωρήσει η έξοδος των κληρικών από το μισθολόγιο του Δημοσίου, την οποία προωθούσε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Αποτροπιασμός για τις ενέργειες της Ρωσίας εναντίον αμάχων

Peristeri News

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Leave a Comment