PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Οι Δήμαρχοι της Δ. Αθήνας υπέρ του υπ. Περιφερειάρχη κου Σγουρού


Επίσκεψη του Νομάρχη Αθηνών και υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρού στον ΑΣΔΑ και συνάντηση του με τους Δημάρχους της Δυτικής Αθήνας.

Τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αθήνας (Α.Σ.Δ.Α.) επισκέφθηκε χθες (23/09/10) ο Νομάρχης Αθηνών και υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Γιάννης Σγουρός.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν : Ν. Σαράντης, Δήμαρχος Αγ. Αναργύρων -Πρόεδρος Α.Σ.Δ.Α. Ανδρ. Παχατουρίδης , Δήμαρχος Περιστερίου Γ. Καπλάνης, Δήμαρχος Αγ. Βαρβάρας Δ. Καλογερόπουλος, Δήμαρχος Αιγάλεω Ν. Καμαρινόπουλος, Δήμαρχος Καματερού Ν. Ζενέτος, Δήμαρχος Ίλιου Δ. Μαραβέλιας, Δήμαρχος Χαϊδαρίου Στ. Κασιμάτης, Δήμαρχος Κορυδαλλού Στέφ. Βλάχος, Δήμαρχος Πετρούπολης Γ. Γκίκας, Αντιδήμαρχος Αιγάλεω Θ. Αρβανίτης, Αντιδήμαρχος Περιστερίου –Αντιπρόεδρος ΑΣΔΑ Κ. Λαλένης, Υποψήφιος Δήμαρχος Περιστερίου Π. Μπιτούνης, Γεν. Γραμματέας ΑΣΔΑ, πρ. Πρόεδρος ΑΣΔΑ

Η δίωρη πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα όπου οι δήμαρχοι αναφέρθηκαν εκτεταμένα στην έμπρακτη υποστήριξη του Νομάρχη Αθηνών στα δύσκολα και μεγάλα προβλήματα της Δυτικής Αθήνας, ικανοποιώντας τις ανάγκες των κατοίκων της χωρίς μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες.

Ο κ. Σαράντης αναφέρθηκε στις πράσινες διαδρομές στην Πετρούπολη, στην Αγία Βαρβάρα, στους Αγ. Αναργύρους, στο Ίλιον και στις αναπλάσεις που δίνουν ανάσα στις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αθήνας, που χωρίς τη συμμετοχή της Νομαρχίας Αθηνών δεν θα είχαν πραγματοποιηθεί.

Ο κ. Παχατουρίδης ευχαρίστησε τον Γιάννη Σγουρό για την αμέριστη βοήθειά του στον Δήμο Περιστερίου και του ευχήθηκε καλή επιτυχία λέγοντας: «δεν ξέρω ποιος θα είναι Δήμαρχος στο Περιστέρι, αλλά ξέρω ποιος θα είναι Περιφερειάρχης»

Ο κ. Καλογερόπουλος ευχαρίστησε το Νομάρχη Αθηνών με μια ευχή: «μακάρι να βγει νικητής στις Αυτοδιοικητικές εκλογές ο Γιάννης Σγουρός, γιατί κατεβαίνει για την Αττική. Γνωρίζουμε όλοι για την αντικειμενικότητά του, την εργατικότητα του και την ανταπόκρισή του στα δύσκολα».

Ο κ. Ζενέτος, αφού πρώτα συγχάρηκε τον κ. Σγουρό για την οικονομική του διαχείριση στη Νομαρχία, τον ευχαρίστησε για την υποστήριξη του στο Ίλιον. Προαισθάνεται ότι θα είναι ο Περιφερειάρχης Αττικής και είπε χαρακτηριστικά ότι θα γίνει «ο Περιφερειάρχης της καρδιάς μας, όπως είναι τώρα Νομάρχης της καρδιάς μας».

Ο κ. Μαραβέλιας δήλωσε «με την υποψηφιότητα του Γιάννη Σγουρού κερδίζει η Αυτοδιοίκηση. Ο Καλλικράτης θέλει ανθρώπους από την Αυτοδιοίκηση κι όχι από τη Κεντρική Εξουσία. Είμαι σίγουρος ότι ο Γιάννης Σγουρός μπορεί να διορθώσει πάρα πολλά πράγματα και να λύσει προβλήματα 10ετιών».

Ο κ. Καμαρινόπουλος ευχαρίστησε κι αυτός τον Νομάρχη Αθηνών για την έμπρακτη εισφορά του στο Καματερό «Η Αθήνα ωφελήθηκε που την υπηρέτησε ως Νομάρχης και θα ωφεληθεί περισσότερο που θα την υπηρετήσει ως Περιφερειάρχης Αττικής».

Ο κ. Καπλάνης δήλωσε «η Νομαρχία Αθηνών ήταν πάντα παρούσα και κάλυπτε το κενό της Κεντρικής Εξουσίας. Θεωρώ ότι είναι ηθική υποχρέωση όλων να στηρίξουν τον Γιάννη Σγουρό».

Ο κ. Κασιμάτης είπε ότι «ως Δήμαρχος Κορυδαλλού δεν ευτύχισα να συνεργαστώ μαζί του αλλά γνωρίζω καλά το ήθος του και την αποτελεσματικότητά του. Οι 48 δήμοι αναφέρονται για το έργο της Νομαρχίας Αθηνών κι αυτό αποτελεί εγγύηση για την υποστήριξή μου».

Ο κ. Βλάχος είπε ότι «Ευχαριστώ το Γ. Σγουρό για την αμέριστη βοήθεια του στο Δήμο Πετρούπολης. Ο Γ. Σγουρός απέδειξε ότι λειτουργεί πέρα από μικροκομματικές αντιθέσεις και ήταν πάντα κοντά στους αγώνες των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας. Του εύχομαι καλή επιτυχία».

Ο κ. Μπιτούνης ανέφερε ότι «ο Νομάρχης Αθηνών δεν ήταν για τον ΑΣΔΑ μόνο η καρδιά αλλά και το μυαλό μας. Ήμασταν μαζί ενωμένοι, σχεδιάζαμε, διεκδικούσαμε αλλά το σημαντικότερο υλοποιούσαμε».

Ο κ. Λαλένης επισήμανε ότι «η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να λειτουργεί όπως λειτούργησε ο Γιάννης Σγουρός ως Νομάρχης: μακριά από κόμματα και σκοπιμότητες, ακούραστα έκανε το καθήκον του και αποκαθιστούσε το κενό της κεντρικής εξουσίας».

Ο Νομάρχης Αθηνών και Υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Γιάννης Σγουρός, αφού πρώτα τους ευχαρίστησε, τους εκμυστηρεύθηκε ότι, πριν 8 χρόνια που εκλέχθηκε για να υπηρετήσει την Αυτοδιοίκηση, έπειτα από μακρά πορεία στο χώρο του Αθλητισμού, πήρε μαθήματα για το πως πρέπει να διοικήσει τη Νομαρχία από το Α.Σ.Δ.Α.

«Είχα, πραγματικά, ενθουσιαστεί με την ενότητα, το συντονισμό όλων των Δήμων της Δυτικής Αθήνας, μακριά από πολιτικά και προσωπικά συμφέροντα.» Η Νομαρχία Αθηνών έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα ανάπτυξης και περιβαλλοντικής αναβάθμισης που πρέπει να συνεχιστεί και με την έναρξη του νέου θεσμού.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις ευκαιρίες που προσφέρει ο νέος διευρυμένος ρόλος του Περιφερειάρχη για την ανάπτυξη με τη βοήθεια του ΕΣΠΑ. Οι αλλαγές που θα φέρει ο Καλλικράτης στην καθημερινότητα του πολίτη θα συμβάλει στην ποιότητα ζωής των πολιτών και στη μείωση της ανεργίας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις εξαρτήσεις

Peristeri News

ΚΕΔΕ: Καθαρή νίκη του Λ. Κυρίζογλου στις εκλογές

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Τοποθετήσεις στα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου

Peristeri News

Leave a Comment