PeristeriNews.gr
Υγεία

Οι γυναίκες χρειάζονται περισσότερο ύπνο από τους άντρες


Ένα ακόμα επιχείρημα έχουν πλέον οι γυναίκες στην συζήτηση για το αν χρειάζονται ή όχι να… κοιμηθούν λίγο παραπάνω.

Στην υπεράσπισή τους συνέβαλε ο καθηγητής Τζι Χορν από το πανεπιστήμιο Λομπόροου στην Βρετανία, που υποστήριξε πως οι γυναίκες υποφέρουν από έλλειψη ύπνου.

Τα συμπεράσματά του βασίστηκαν σε έρευνα επί 210 αντρών και γυναικών και όπως είπε ο ίδιος στην εφημερίδα Metro: «Τα μυαλά των γυναικών λειτουργούν διαφορετικά από των αντρών και είναι πιο περίπλοκα, επομένως χρειάζονται ελαφρώς περισσότερο ύπνο».

«Όσο περισσότερο χρησιμοποιείς το μυαλό σου κατά τη διάρκεια της ημέρας, τόσο πιο πολύ ύπνο χρειάζεται για να “αποκαταστήσει” τις λειτουργίες του. Οι γυναίκες συνηθίζουν να πολυ-απασχολούν το μυαλό τους, κάνοντας πολλά πράγματα ταυτόχρονα, κι έτσι χρησιμοποιούν περισσότερο το μυαλό τους από όσο οι άντρες. Για το λόγο αυτό, ο απαιτούμενος για αυτές ύπνος είναι περισσότερος», εξηγεί ο καθηγητής.

Κατά μέσο όρο, οι γυναίκες χρειάζονται περί τα 20 λεπτά παραπάνω ύπνο από τους άντρες.

Για μια γυναίκα, ο κακός ύπνος συνδέεται άμεσα με ψυχολογική πίεση, εχθρότητα, κατάθλιψη και θυμό, συμπληρώνει ο υπεύθυνος της έρευνας καθηγητής και καταλήγει πως τα συναισθήματα αυτά δεν συναντώνται στον ίδιο ή ανάλογο βαθμό σε άντρες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τέσσερα χρόνια από το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Peristeri News

Τι δείχνει μελέτη για τις παρενέργειες των εμβολίων Covid

Peristeri News

Δωρεάν Rapid Tests στο Δημαρχείο Περιστερίου και τον Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment