PeristeriNews.gr
Διεθνή

Οι Βούλγαροι μεταναστεύουν σε Βρετανία και Γερμανία


Η Βρετανία και η Γερμανία είναι πλέον οι κύριοι προορισμοί μεταναστών από τη Βουλγαρία, παρά το υψηλό βιοτικό επίπεδο και το ακριβό κόστος διαβίωσης.

Η Βρετανία και η Γερμανία είναι πλέον οι κύριοι προορισμοί μεταναστών από τη Βουλγαρία, παρά το υψηλό βιοτικό επίπεδο και το ακριβό κόστος διαβίωσης, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από το Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών.

Με βάση τα στοιχεία της έρευνας, 200.000 Βούλγαροι δηλώνουν ότι θέλουν να μεταναστεύσουν, επειδή δεν επιθυμούν να ζουν στη χώρα τους. Σε αντίστοιχη έρευνα, που διενεργήθηκε το 2007, 120.000 Βούλγαροι, ηλικίας 15 έως 60 ετών, δήλωναν έτοιμοι να φύγουν σε άλλη χώρα και ανέφεραν ως κίνητρο τις υψηλότερες αποδοχές και το ανώτερο βιοτικό επίπεδο.

Η έρευνα, που διεξήχθη φέτος, δείχνει ότι οι πολίτες της χώρας έχουν χάσει τις ψευδαισθήσεις για καλύτερη ζωή σε άλλες χώρες και ως κίνητρο μετανάστευσης, αναφέρουν απλά ότι δεν θέλουν να ζουν στη Βουλγαρία.

Το ποσοστό των Βούλγαρων, που εκφράζουν την πρόθεση να μεταναστεύσουν, αυξήθηκε στο 22% από το 18% που ήταν το 2007.

Η έρευνα αφορά την ενσωμάτωση της βουλγαρικής διασποράς στην Ισπανία και τη Γερμανία, χώρες οι οποίες το 2007 ήταν κύριοι προορισμοί μεταναστών από τη Βουλγαρία, όπως επίσης η Ελλάδα, η Βρετανία και οι ΗΠΑ, τόνισε ο αναπληρωτής καθηγητής του Ινστιτούτου, Βεζελίν Μίντσεφ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι Βούλγαροι μετανάστες που επέστρεψαν στη χώρα τους το 2007 ήταν 380.000 και το 2011 ανήλθαν σε 450.000.

Κεντρικό συμπέρασμα της έρευνας είναι ότι αυξήθηκε τόσο ο χρόνος παραμονής των Βούλγαρων μεταναστών στο εξωτερικό, όσο και το ποσό των χρημάτων που αποταμιεύουν.

Οι ετήσιες αποταμιεύσεις, από 150.000 εκ. ευρώ το 2007 αυξήθηκαν σε 690 εκ. ευρώ το 2011, δήλωσε ο κ. Μίντσεφ, προσθέτοντας ότι το 2007 ο χρόνος παραμονής των Βούλγαρων στο εξωτερικό ήταν 13 μήνες και το 2011 ανήλθε σε 18 μήνες.

Επιπλέον, αύξηση καταγράφεται στο μέσο μηνιαίο εισόδημα των Βούλγαρων μεταναστών, το οποίο το 2007 ήταν 810 ευρώ και το 2011 διαμορφώθηκε στα 896 ευρώ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Η σορός του Αλεξέι Ναβάλνι παραδόθηκε στη μητέρα του

Peristeri News

Leave a Comment