PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Οι αρχηγοί της δεύτερης οργάνωσης αμφισβητούν τη λαθρεμπορία χρυσού


Αρνούνται ότι είχαν μεταφέρει χρυσό στην Τουρκία οι φερόμενοι ως αρχηγοί της δεύτερης εγκληματικής οργάνωσης στο κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία τους ενώπιον της ανακρίτριας διαφθοράς αμφισβήτησαν την κατηγορία της λαθρεμπορίας.

«Οι εντολείς μου αρνούνται οποιαδήποτε συμμετοχή σε πράξεις λαθρεμπορίας για πραγματικούς και νομικούς λόγους. Επί της ουσίας, ουδέποτε μετέφεραν κράματα χρυσού στην Τουρκία. Νομικά το αδίκημα της λαθρεμπορίας δεν υφίσταται, γιατί το Συμβούλιο της Ευρώπης το 1995 με την υπ’ αριθμόν 1 απόφασή του κατήργησε τους εισαγωγικούς και εξαγωγικούς δασμούς και φόρους με την Τουρκία για όλα τα προϊόντα πλην των τροφίμων» δήλωσε ο συνήγορός τους, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η δεύτερη εγκληματική οργάνωση φέρεται να είχε διακριτή δομή με απόλυτο ηγέτη τον αρχηγό, ο οποίος «κατηύθυνε και συντόνιζε τη δράση των μελών, που ήταν πρόσωπα τα οποία είχε ο ίδιος επιλέξει, είτε συγγενικά, είτε φιλικά, τα οποία παρείχαν τα εχέγγυα της εμπιστοσύνης και της υπακοής στην εγκληματική οργάνωση».

Στη δικογραφία αναφέρεται πως η ομάδα είχε δημιουργήσει εταιρεία για μετρήσεις μετάλλων με φασματογράφους, στα λογισμικά των οποίων όμως φαίνεται να είχαν παρέμβει, ώστε να εμφανίζονται μειωμένες κατά 20% οι τιμές καθαρότητας χρυσού.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment