PeristeriNews.gr
Πολιτική

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ


Την ομιλία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην 84η ΔΕΘ σχολιάζουν τα κόμματα και στελέχη της αντιπολίτευσης.

Καυστική ανακοίνωση εξέδωσε η Κουμουνδούρου, ενώ «Πλεονάσματα: Οι καλένδες αποκτούν νέο νόημα» γράφει στο facebook ο τέως υπουργος Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος. Όπως αναφέρει, «ο κ. Μητσοτάκης, ως άλλος Sir Humphrey, θα διαπραγματευτεί σκληρά για τα πλεονάσματα, αλλά εν ευθέτω χρόνω, όταν και μόνον όταν όλοι οι παράγοντες έχουν ληφθεί υπόψη και δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν αρνητικοί παράγοντες και φυσικά με την επιφύλαξη των δεσμεύσεών μας και χωρίς να διαταράξει τις ισορροπίες.

Τουλάχιστον υπάρχει η βεβαιότητα ότι το 2022 θα μειωθούν τα πλεονάσματα» συμπληρώνει ο κ. Τσακαλώτος.

Από την πλευρά του, το ΚΙΝΑΛ σημειώνει πως «ο κ. Μητσοτάκης άφησε στην κα Λαγκάρντ τη διαπραγμάτευση για τη μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα.Πρωτοφανής παραδοχή αδυναμίας, από μια κυβέρνηση που απαράδεκτα αντιλαμβάνεται ως επαιτεία τις δίκαιες διεκδικήσεις της χώρας.Όσο για τα εργασιακά, ως φαίνεται ο κ. Μητσοτάκης αρχίζει να υλοποιεί τις δεσμεύσεις του στον ΣΕΒ για την υποπροστασία των εργαζομένων, με πρώτο βήμα τις κλαδικές συμβάσεις».

«Τη συμφωνία του και τις υποσχέσεις του προς το κεφάλαιο και όχι προς το λαό παρουσίασε ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, αφού η ομιλία του από την αρχή ως το τέλος περιείχε νέα ”δώρα” στους καπιταλιστές επενδυτές -βιομήχανους, εφοπλιστές, μεγαλοεπιχειρηματίες- εγχώριους και ξένους. Η κυβέρνηση της ΝΔ τρέχει να ικανοποιήσει το 40% των απαιτήσεων του ΣΕΒ, που της άφησε κληρονομιά ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πρόλαβε να υλοποιήσει το 60%» αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ για την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment