PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Οι Αγανακτισμένοι σκούπισαν την Πλατεία Συντάγματος!


Πρωτοφανής και συγκινητική είναι η δράση του κινήματος των Αγανακτισμένων που για ακόμη μια φορά αφήνουν το δικό τους στίγμα και μάλιστα με κάθε τρόπο.

Πρωτοφανής και συγκινητική είναι η δράση του κινήματος των Αγανακτισμένων που για ακόμη μια φορά αφήνουν το δικό τους στίγμα και μάλιστα με κάθε τρόπο.

Παρά τις δραματικές αλλαγές που βιώνουν σε οικονομικό επίπεδο, παρά τους φόρους, τις εισφορές και τις συνεχείς ανακοινώσεις για επιβολή ακόμη σκληρότερων μέτρων που πλήττουν άμεσα την τσέπη τους, οι Αγανακτισμένοι, εκδήλωσαν την επιθυμία τους για συνέχιση της ειρηνικής διαμαρτυρίας τους.

Οι Αγανακτισμένοι, που για περισσότερες από 20 μέρες διαδήλωναν ειρηνικά στην Πλατεία Συντάγματος και προσέφεραν μέχρι και τις πρώτες βοήθειες σε άτομα που αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα στα επεισόδια που σημειώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης, (15/06) αργά το απόγευμα, επέστρεψαν στην είσοδο της Βουλής.

Οι τηλεοπτικές κάμερες κατέγραψαν ανθρώπους με σκούπες, νερό και σαπούνια να καθαρίζουν τον χώρο που λίγη ώρα πριν σημειώνονταν θλιβερά έκτροπα, προκειμένου να μπορέσουν να συνεχίσουν ειρηνικά την διαμαρτυρία τους.

Μικρά παιδιά, φοιτητές, μισθωτοί, ακόμη και συνταξιούχοι πήραν μέρος στην επιχείρηση καθαριότητας της περιοχής και δήλωσαν ότι η σκούπα θα αποτελέσει ένα ακόμη σήμα κατατεθέν τους, μετά τις κατσαρόλες που χρησιμοποίησαν για να διαδηλώσουν τις προηγούμενες ημέρες.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που βρίσκονται μπροστά από την είσοδο του Κοινοβουλίου θέλησαν να επαναφέρουν την τάξη, στην κυριολεξία, θέλοντας να απομακρύνουν οποιοδήποτε στοιχείο θυμίζει τις δραματικές εικόνες των προηγουμένων ωρών.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας και κάθε κοινωνικής τάξης ξανακατεβαίνουν σιγά σιγά στο Σύνταγμα, όπως κάνουν εδώ και τόσες ημέρες και παρά τα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα, που άλλαξαν για πάντα την ζωή τους, διαμαρτύρονται με τον δικό τους τρόπο, που ουδεμία σχέση είχε με ομάδα γνωστών-αγνώστων που προσπάθησε να αμαυρώσει την σημερινή ημέρα.

Το ραντεβού τους ανανεώθηκε για τις 20:30 το βράδυ και ήδη αρκετός κόσμος έχει συγκεντρωθεί στην περιοχή.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Φορτηγό παρέσυρε γυναίκα στη λεωφόρο Θηβών

Peristeri News

Έκτακτο δελτίο καιρού με βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Peristeri News

Ο δράστης ήρθε στην Ελλάδα λίγες ώρες πριν μαχαιρώσει την 22χρονη στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment