PeristeriNews.gr
Διεθνή

Οι Έλληνες στο Τόκιο


Ωρες αγωνίας ζούν και οι 300 Ελληνες που διαμένουν στη μακρινή χώρα.

Ωρες αγωνίας ζούν και οι 300 Ελληνες που διαμένουν στη μακρινή χώρα.

Ακολουθώντας τις οδηγίες των Ιαπωνικών αρχών μένουν στα σπίτια τους και παρακολουθούν τα Ιαπωνικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Κλεισμένοι μέσα στα σπίτια τους και με τους συνεχείς μετασεισμούς να μην τους αφήνουν να ξεχάσουν τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησαν μετά το χτύπημα του εγκέλαδου, οι Έλληνες που ζουν στην Ιαπωνία δεν κρύβουν την ανησυχία τους για την έκρηξη στον πυρηνικό σταθμό Φουκοσίμα.

«Το γεγονός ότι επεκτείνεται η περίμετρος ασφάλειας είναι ανησυχητικό. Μπορεί να απέχουμε 250 χλμ από το σημείο, όμως μπορεί να έρθει και από ‘δω όπως ήρθε το Τσερνομπίλ στην Ελλάδα», τόνισε στη κρατική τηλεόραση ο ακόλουθος άμυνας της πρεσβείας στο Τόκιο Νίκος Σαϊτης.

Η πληροφόρηση από τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης δίνεται με το σταγονόμετρο, γεγονός που εντείνει την αγωνία των απόδημων Ελλήνων για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει το πυρηνικό ατύχημα.

«Δεν μας έχουν πει αν υπάρχει σύννεφο, προς τα που κινείται, δε μας έχουν δώσει οδηγίες να μείνουμε μέσα ή έξω. Η πληροφόρηση είναι κακή. Καλό είναι λοιπόν να μείνουμε μέσα για 3 μέρες μέχρι να δούμε τι γίνεται», επισήμανε μιλώντας επίσης στη κρατική τηλεόραση, ο Ιωάννης Μπεγκέτης, διευθυντής εταιρίας κοσμημάτων στο Τόκιο.

Προς το παρόν οι Έλληνες που ζουν και εργάζονται στο Τόκιο δε σκέφτονται να εγκαταλείψουν την Ιαπωνία, βρίσκονται όμως σε συνεχή επικοινωνία με την πρεσβεία μας στο Τόκιο για κάθε ενδεχόμενο.

Ακολουθώντας την έκκληση των ιαπωνικών αρχών να παραμείνουν οι κάτοικοι στα σπίτια τους και να ασφαλίσουν τα παράθυρά τους οι Έλληνες που ζουν στο Τόκιο προσπαθούν να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment