PeristeriNews.gr
Διεθνή

ΟΗΕ: Σε κλοιό κυρώσεων η Λιβύη


Ο Μοάμαρ Καντάφι πρέπει να παραιτηθεί, συμφώνησαν ο Μπάρακ Ομπάμα και η Άγκελα Μέρκελ, σε τηλεφωνική επικοινωνία τους, στη διάρκεια της οποίας συζήτησαν την κατάσταση στη Λιβύη.

Ο Μοάμαρ Καντάφι πρέπει να παραιτηθεί, συμφώνησαν ο Μπάρακ Ομπάμα και η Άγκελα Μέρκελ, σε τηλεφωνική επικοινωνία τους, στη διάρκεια της οποίας συζήτησαν την κατάσταση στη Λιβύη.

Στην έδρα του ΟΗΕ, το Συμβούλιο Ασφαλείας αποφάσισε την επιβολή αυστηρών κυρώσεων σε βάρος της Λιβύης, με βάση το κεφάλαιο 7 της Χάρτας των Ηνωμένων Εθνών, που επιτρέπει τη χρήση βίας για να επιβληθούν οι κυρώσεις.

Ζητείται η παραπομπή στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης του ζητήματος των δυνητικών εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας που καταγγέλλεται ότι διαπράχθηκαν στην διάρκεια της αιματηρής καταστολής των αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων των τελευταίων δύο εβδομάδων, ώστε να προσαχθούν στην δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι για δολοφονίες αμάχων και άλλα εγκλήματα.

Εξάλλου ο Καντάφι, εννιά μέλη της οικογένειάς του και άλλα έξι άτομα του στενού του κύκλου αντιμετωπίζουν καθολική ταξιδιωτική απαγόρευση.

Στην πόλη Ζαουίγια έγιναν πολύνεκρες μάχες τη νύχτα, μεταξύ δυνάμεων που είναι πιστές στον Καντάφι και σε αντικαθεστωτικούς πολιτοφύλακες. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι σκοτώθηκαν τουλάχιστον 50 άμαχοι .

Στη Βεγγάζη, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Μουστάφα Μοχάμεντ Αμπούντ Ατζέιλ, ανέλαβε πρωτοβουλία για το σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης, την οποία ήδη ανακοίνωσαν ότι στηρίζουν οι διπλωμάτες της Λιβύης στα Ηνωμένα Έθνη και ο πρεσβευτής της χώρας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι Λίβυοι τελωνειακοί εγκατέλειψαν τον κυριότερο μεθοριακό σταθμό μεταξύ Λιβύης και Τυνησίας.

Απομακρύνθηκαν και οι τελευταίοι Έλληνες από τη Λιβύη, που εργάζονταν σε εργοτάξιο στην έρημο, ενώ ο Κινέζος πρωθυπουργός Γουέν Τζιαμπάο, απηύθηνε επιστολή στον Γιώργο Παπανδρέου, ευχαριστώντας την Ελλάδα για την συμβολή της στις προσπάθειες απομάκρυνσης των Κινέζων πολιτών από τη Λιβύη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Leave a Comment