PeristeriNews.gr
Διεθνή

ΟΗΕ: Παρέμβαση για τη Συρία


Νέα έκκληση για την κατάπαυση του πυρός στη Ντούμα της Συρίας, απεύθυνε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ο οποίος παράλληλα, αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο χρήσης χημικών όπλων.

«Ο Γενικός Γραμματέας ανησυχεί βαθιά για την ένταση και την επανάληψη της βίας στην Ντούμα στη διάρκεια των τελευταίων 36 ωρών, έπειτα από μα περίοδο σχετικής ηρεμίας» ανέφερε, σε ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος του Γκουτέρες.

Σήμερα, πολεμικά αεροσκάφη του προέδρου Άσαντ βομβάρδισαν για τρίτη ημέρα τη Ντούμα, η οποία αποτελεί τον τελευταίο θύλακα που παραμένει υπό τον έλεγχο των ανταρτών.

Όσον αφορά τις καταγγελίες περί χρήσης χημικών, ο επικεφαλής του ΟΗΕ εξέφρασε την «ιδιαίτερη ανησυχία του», παρότι –όπως διευκρίνισε- ο Οργανισμός δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει τις συγκεκριμένες πληροφορίες.

Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, «κάθε χρήση χημικών όπλων είναι απεχθής και απαιτεί έρευνα εις βάθος».

Θέση στο ζήτημα έλαβε και ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος εξέφρασε τη λύπη του για τα θύματα και καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση με χημικά.

«Δεν υπάρχει καλός και κακός πόλεμος, και τίποτα, τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη χρήση τέτοιων εργαλείων εξόντωσης εναντίον ανυπεράσπιστων ανθρώπων και πληθυσμών» επεσήμανε, μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment