PeristeriNews.gr
Διεθνή

ΟΗΕ: “Ναι” στη σύσταση παλαιστινιακού κράτους


Υπέρ της σύστασης ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, το οποίο, όπως είπε, «θα έπρεπε να υπάρχει εδώ και καιρό», τάχθηκε την Παρασκευή ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ.

Υπέρ της σύστασης ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, το οποίο, όπως είπε, «θα έπρεπε να υπάρχει εδώ και καιρό», τάχθηκε την Παρασκευή ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Mουν.

«Το όραμα δύο κρατών που θα επιτρέπουν στο Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους να ζουν ειρηνικά και με ασφάλεια ο ένας δίπλα στον άλλον, είναι ένα όραμα που παραμένει ισχυρό και το στηρίζω πλήρως», ανέφερε ο κ. Μουν.

Οι Παλαιστίνιοι εγκαινίασαν χθες Πέμπτη στη Ραμάλα εκστρατεία στήριξης του αιτήματός τους για ανεξαρτησία με τίτλο «Εθνική Εκστρατεία για την Παλαιστίνη, το 194o κράτος».

Το αίτημά τους για αναγνώριση του κράτους τους αναμένεται να συζητηθεί στην προσεχή Γενική Συνέλευση του Οργανισμού, που αρχίζει σε λίγες ημέρες στη Νέα Υόρκη.

Για αυτό και οι δηλώσεις του γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ λίγες ημέρες πριν την έναρξη αυτής της συνέλευσης αποκτούν διαφορετική αξία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Η σορός του Αλεξέι Ναβάλνι παραδόθηκε στη μητέρα του

Peristeri News

Leave a Comment