PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Οδύσσεια καρκινοπαθών στο Νοσοκομείο «Αττικόν»


Στην οδύσσεια των καρκινοπαθών και στις μεγάλες ελλείψεις που παρουσιάζονται σε φάρμακα αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

«13.000 κατ’ έτος αποκλείονται από ακτινοθεραπείες λόγω έλλειψης ακτινοθεραπευτικών μηχανημάτων, ενώ δεν υπάρχει δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης λόγω έλλειψης μηχανημάτων PET CT», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Επίσης σημειώνεται ότι λόγω έλλειψης μπάτζετ στους προϋπολογισμούς, δεν υπάρχουν χημειοθεραπευτικά φάρμακα στα νοσοκομεία και οι καρκινοπαθείς ψάχνουν από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο αλλά και γιατρό ογκολόγο.

Σύμφωνα με την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ το τελευταίο δεκαπενθήμερο στο Αττικό Νοσοκομείο ακυρώνονται προγραμματισμένες χημειοθεραπείες σε εξωτερικούς ογκολογικούς ασθενείς. Εργαζόμενοι και ασθενείς σημειώνουν πως οι ακυρώσεις είναι πολλές, ενώ μεγάλη είναι η αναστάτωση των καρκινοπαθών, οι οποίοι διαμαρτύρονται προς κάθε κατεύθυνση.

Το πρόβλημα δημιουργείται στο Αττικό λόγω έλλειψης ειδικών χημειοθεραπευτικών φαρμάκων για συγκεκριμένες κατηγορίες καρκίνου, ενώ όπως αναφέρεται στην καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ, η Διοίκηση του Αττικού δικαιολογείται προς τους καρκινοπαθείς που διαμαρτύρονται ότι υπήρξε πρόβλημα διαχείρισης των αποθεμάτων και δυσκολία έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης από το υπουργείο Υγείας.

Η ΠΟΕΔΗΝ, παράλληλα, επικαλείται στην ανακοίνωση-καταγγελία της την περίπτωση της Βρετανίδας πρωθυπουργού, η οποία απολογήθηκε πρόσφατα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σύστημα Υγείας της χώρας της.

«Η Τερέζα Μέι ζήτησε συγγνώμη για την κατάσταση των δημόσιων νοσοκομείων, τα οποία έχουν απείρως καλύτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά από τα ελληνικά. Μην περιμένετε όμως συγγνώμη από τον Πολάκη ή τον Τσίπρα» τονίζει χαρακτηριστικά η ΠΟΕΔΗΝ.

Διοίκηση «Αττικόν»: Κανονικά οι χημειοθεραπείες

Στο κενό πέφτουν, σύμφωνα με τη διοίκηση του Αττικού Νοσοκομείου, οι καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννακού, περί ακύρωσης των προγραμματισμένων χημειοθεραπειών σε εξωτερικούς ασθενείς, εξαιτίας ελλείψεων σε φάρμακα και προσωπικό.

Το νοσοκομείο αναφέρει πως «η σπουδή του κυρίου Γιαννακού να προβαίνει σε καταγγελίες κατά του νοσοκομείου Αττικόν, για μία ακόμη φορά έπεσε στο κενό».

«Οι χημειοθεραπείες των ασθενών εκτελούνται κανονικά, καθόσον το νοσοκομείο προμηθεύεται τα απαραίτητα φάρμακα, κάνοντας χρήση του 40% του προϋπολογισμού του 2018. Είναι προφανές λοιπόν, ότι δεν τίθεται θέμα “έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης από τον κύριο Πολάκη”, όπως μέσα στην άγνοιά της, διατείνεται η ΕΕ της ΠΟΕΔΗΝ, πολύ περισσότερο δεν υφίσταται ανάγκη, ούτε θα υπάρξει στο μέλλον θέμα συγγνώμης από τον κ. αν. υπουργό Υγείας και τον κ. πρωθυπουργό», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σε σκωπτικό τόνο η διοίκηση του Αττικού Νοσοκομείου σημειώνει: «Αναμένουμε με ενδιαφέρον την επόμενη καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ».

δεκαπενθήμερο, που ακυρώνονται προγραμματισμένες χημειοθεραπείες σε εξωτερικούς ασθενείς» και συνέχισε εξηγώντας ότι αυτά τα καταγγέλλουν στην ΠΟΕΔΗΝ οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου.

Τέλος, ανέφερε πως «η διοίκηση του Αττικού δικαιολογείται προς τους καρκινοπαθείς που διαμαρτύρονται, ότι τελείωσε το έτος και υπήρξε πρόβλημα διαχείρισης των αποθεμάτων και δυσκολία έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης από τον Πολάκη».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Leave a Comment