PeristeriNews.gr
Πολιτική

«Οδύσσεια» για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ


Χιλιάδες ραντεβού ακυρώνονται στα ιατρεία του ΙΚΑ, εξαιτίας της διαμάχης που έχει ξεσπάσει μεταξύ γιατρών και κυβέρνησης, με αφορμή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

Χιλιάδες ραντεβού ακυρώνονται στα ιατρεία του ΙΚΑ, εξαιτίας της διαμάχης που έχει ξεσπάσει μεταξύ γιατρών και κυβέρνησης, με αφορμή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

Οι ασφαλισμένοι ενημερώνονται από τις λίστες που είναι αναρτημένες έξω από τα ιατρεία, για τους γιατρούς οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι με το ταμείο του Δημοσίου και των Ελεύθερων Επαγγελματιών και κατόπιν τροπολογίας που κατατέθηκε από την κυβέρνηση, θα μπορούν να τους εξυπηρετούν. Παράλληλα, έχει ξεκινήσει και η διάθεση των ατομικών συνταγολογίων.

Χθες, ωστόσο, ανέκυψε πρόβλημα με τις λίστες των συμβεβλημένων γιατρών του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΙΚΑ (www.ika.gr), καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν είναι ανανεωμένες.

Από την περασμένη Δευτέρα που ξεκίνησε η απεργία των γιατρών του ΙΚΑ μέχρι την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου που θα λήξει, εκτιμάται ότι θα έχουν ακυρωθεί πάνω από 500.000 ραντεβού.

Ωστόσο, κύκλοι του Υπουργείου Υγείας εκφράζουν την εκτίμηση ότι στα μέσα της εβδομάδας τα όποια προβλήματα με τα ραντεβού των ασφαλισμένων του ΙΚΑ θα έχουν εξομαλυνθεί.

Τριήμερη πανελλαδική απεργία από σήμερα, Τρίτη πραγματοποιούν και οι Νοσοκομειακοί Γιατροί, ενώ τα φαρμακεία θα πραμείνουν κλειστά έως και αύριο, Τετάρτη.

Το Υπουργείο Υγείας εκτιμά ότι οι γιατροί του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ θα ενταχθούν στην πλειοψηφία τους στο νέο σύστημα που προετοιμάζει το έδαφος για τη λειτουργία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΠΥ).

Κύκλοι του Υπουργείου εκτιμούν επίσης ότι αυτό που ενοχλεί τους γιατρούς είναι το μοίρασμα της πίτας. Τα 5,5 εκατομμύρια ασφαλισμένων του ΙΚΑ δε θα πηγαίνουν μόνο στους 7.000 γιατρούς του ΙΚΑ, αλλά σε 20.000.

Επίσης, οι γιατροί δεν θα έχουν πια τα συνταγολόγια τα οποία περνούν στα χέρια των ασφαλισμένων, όπως συμβαίνει με όλα τα Ταμεία.

Από την πλευρά τους, οι φαρμακοποιοί δεν θεωρούν νόμιμες τις συνταγές που συνταγογραφούν οι γιατροί οι οποίοι πραγματοποιούν κατάληψη στο υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά Κώστα Κούβαρη, οι συνταγές αυτές δεν καλύπτουν τον φαρμακοποιό και σήμερα ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πειραιά θα συνεδριάσει για το συγκεκριμένο θέμα.

Η εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας για την εκτέλεση των συνταγών γιατρών του ΟΠΑΔ ή του ΟΑΕΕ που αφορούν ασφαλισμένους του ΙΚΑ, έφτασε στους φαρμακοποιούς χθες το μεσημέρι.

Χθες, το υπό κατάληψη Υπουργείο Υγείας είχε μετατραπεί σε “συνταγογραφικό κέντρο”, καθώς οι γιατροί που βρίσκονται εκεί για 7η μέρα, συνταγογραφούσαν φάρμακα ασφαλισμένων του ΙΚΑ.

Σύμφωνα με τους ίδιους, πέρασαν από το Υπουργείο περίπου 500 άτομα.

Το νομοσχέδιο για την υγεία θα δώσει λύση στο πρόβλημα της ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων του ΙΚΑ, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων τηλεοπτικού σταθμού.

Αναφερόμενος στο θέμα της πληρωμής των ιατρών, υπογράμμισε ότι αυτοί θα πληρώνονται, αυτή τη μεταβατική περίοδο, κατά περίπτωση και πράξη. “Δεν αλλάζουμε τον τρόπο πληρωμής τους τώρα” σημείωσε ο υφυπουργός.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Κασσελάκης: Θα μείνω στην Ελλάδα και θα γίνω πρωθυπουργός

Peristeri News

Leave a Comment