PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Οδοιπορικό: Σεμινάριο «Ανακαλύπτω, Ονειρεύομαι, Σχεδιάζω και Δρω στον γονεϊκό μου ρόλο»


Μετά τη μεγάλη επιτυχία των Ομάδων Γονέων που πραγματοποιήθηκαν τη περσινή χρονιά, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας  «Οδοιπορικό» διοργανώνει νέο Σεμινάριο Γονέων, όπως μας ενημερώνει ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γεώργιος Μπεκιάρης..

Σκοπός του Σεμιναρίου είναι να δώσει στους γονείς την ευκαιρία μέσα σ΄ένα ασφαλές περιβάλλον, με βιωματικό τρόπο, ν’αναγνωρίσουν, να εκτιμήσουν και να μάθουν να αξιοποιούν τις ικανότητές τους, με στόχο την ενδυνάμωση του ρόλου τους, έχοντας ως προσανατολισμό την αλλαγή και την αξιοποίηση των προσωπικών τους αποθεμάτων.

Οι θεματικές ενότητες είναι:

  • Δημιουργία δεσμού με τα παιδιά μου
  • Οριοθέτηση στην παιδική παντοδυναμία
  • Διαχείριση συγκρούσεων
  • Διαχείριση της απώλειας
  • Κατανόηση του θυμoύ
  • Ενίσχυση της Αυτοεκτίμησης γονέων και παιδιών

Στην ομάδα μπορούν να συμμετέχουν έως 15 άτομα. Θα ξεκινήσει την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019 από τις 18:00–19:30, στο χώρο του Οδοιπορικού  (Κρυστάλλη 49 Περιστέρι-περιοχή Τσαλαβούτα, κοντά στη στάση Μετρό ¨Άγιος Αντώνιος¨) και θα ολοκληρωθεί σε 8 συναντήσεις.

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής θα είναι: 27 Νοεμβρίου, 4, 11 και 18 Δεκεμβρίου 2019, 15, 22, 29 Ιανουαρίου & 5 Φεβρουαρίου 2020.

Συντονίστρια του Σεμιναρίου Γονέων θα είναι η Βλάχου Δώρα, Ψυχολόγος – Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια, Μέλος της Επιστημονικής Ομάδας Οδοιπορικού.

Όλες οι δράσεις του Οδοιπορικού υλοποιούνται χωρίς οικονομική επιβάρυνση των συμμετεχόντων.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Περιστερίου «Οδοιπορικό», μπορείτε να επικοινωνείτε  στο τηλέφωνο του Κέντρου 2105786888, φαξ 2105723734 και email kp.odiporiko@yahoo.gr

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment