PeristeriNews.gr
Διεθνή

Οδηγίες Αρχιεπίσκοπου Ελπιδοφόρου για Θεία Κοινωνία με ξεχωριστό κουτάλι


Οδηγίες στους κληρικούς των κοινοτήτων της Άμεσης Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας (Νέα Υόρκη, Κονέκτικατ και Ουάσιγκτον) να προσφέρουν προσωρινά τη θεία κοινωνία με μεταλλικά κουτάλια μιας χρήσης έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδόφορος.

Οι οδηγίες περιέχονται σε εκτενές υπόμνημα με ημερομηνία 18 Μαΐου που εστάλη στους ιερείς των κοινοτήτων της Άμεσης Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας, με την επισήμανση μόνο για ιερείς και ότι «δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να δημοσιευθεί, να κοινοποιηθεί ή να αντιγραφεί σε email ή μέσα κοινωνικής δικτύωσης», αναφέρει σε δημοσίευμά του το greeknewsonline.com.

Οι οδηγίες αφορούν το σύνολο των λειτουργιών των κοινοτήτων της Μητρόπολης του Αρχιεπισκόπου, για να συμμορφωθούν με τις οδηγίες των αρχών, τα μέτρα υγειονομικής προστασίας κληρικών και πιστών και την προετοιμασία για το άνοιγμά τους.

Από τις 21 Μαΐου, ο κυβερνήτης Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο επέτρεψε τις θρησκευτικές τελετές σε χώρους λατρείας, παρουσία δέκα ατόμων. Επίσης, παρά το γεγονός ότι την Παρασκευή ο πρόεδρος Τραμπ χαρακτήρισε «καθοριστικού χαρακτήρα» τον εκκλησιασμό, δίδοντας οδηγίες στο άνοιγμα των χώρων λατρείας, οι κυβερνήτες των πολιτειών είναι οι μόνοι που έχουν το δικαίωμα να το πράξουν, βάσει του αμερικανικού συντάγματος.

Η Άμεση Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια είναι η μόνη από τις οκτώ μητροπόλεις της Αρχιεπισκοπής Αμερικής που έλαβε παρόμοια απόφαση για προσφορά της θείας κοινωνίας με χωριστό κουτάλι για κάθε πιστό και όπως τονίζεται είναι μόνον προσωρινό μέτρο. Οι υπόλοιποι Μητροπολίτες της Αρχιεπισκοπής Αμερικής επέλεξαν είτε να μην αναφέρουν τίποτα στις οδηγίες που έστειλαν στους ιερείς τους, είτε – όπως στην περίπτωση του Μητροπολίτη Ατλάντας Αλέξιου – να γράψουν ότι θα προσφέρεται με τον κανονικό τρόπο.

Ο Δρ. Γιώργος Παυλάκης, επικεφαλής του Τμήματος Ανθρωπίνων Ρετροϊών του τμήματος Εμβολίων στο Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ, στην Ουάσιγκτον, επικρότησε την απόφαση του σεβασμιοτάτου.

«Ως επιστήμονας, χαίρομαι για την απόφαση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής να αναπτύξει ένα υπεύθυνο πρωτόκολλο για την προστασία των ανθρώπων που συμμετέχουν σε εκκλησιαστικές λειτουργίες και θέλουν να μεταλάβουν τη θεία κοινωνία. Οι οδηγίες της Αρχιεπισκοπής για τον εκκλησιασμό και για ατομική προσφορά θείας κοινωνίας, εάν εφαρμοστούν πιστά, βοηθούν στην προστασία του κοινού και είναι σύμφωνες με τις εντολές των πολιτειακών αρχών», τόνισε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Leave a Comment