PeristeriNews.gr
Lifestyle

Ξυλοκοπήθηκαν ημίγυμνες διαδηλώτριες στο Κίεβο (video)


Μια ομάδα διαδηλωτριών που διαμαρτύρονταν τόπλες και φωτορεπόρτερ που τις φωτογράφιζαν δέχθηκαν κλωτσιές και γρονθοκοπήθηκαν σήμερα από έναν άνδρα που έφευγε από το κτίριο της πρεσβείας της Γεωργίας.

Μια ομάδα διαδηλωτριών που διαμαρτύρονταν τόπλες και φωτορεπόρτερ που τις φωτογράφιζαν δέχθηκαν κλωτσιές και γρονθοκοπήθηκαν σήμερα από έναν άνδρα που έφευγε από το κτίριο της πρεσβείας της Γεωργίας στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κίεβο, την ώρα που διευρύνεται στο Τμπιλίσι το σκάνδαλο που ξέσπασε γύρω από τις συλλήψεις φωτορεπόρτερ.

Τρία μέλη της ουκρανικής οργάνωσης πολιτικής δράσης Femen στεκόντουσαν στα σκαλιά της πρεσβείας της Γεωργίας στο Κίεβο και φώναζαν συνθήματα όταν ένας άνδρας που έφευγε από το κτίριο άρχισε να χαστουκίζει τις τόπλες διαδηλώτριες.

Τα μέλη της Femen προσπαθούν να προσελκύσουν την προσοχή στο σκοπό τους φορώντας αποκαλυπτικά ρούχα κατά την πραγματοποίηση των διαδηλώσεών τους.

Σήμερα διαδήλωναν διαμαρτυρόμενα για τη σύλληψη την Πέμπτη τριών φωτορεπόρτερ στην πρωτεύουσα της Γεωργίας Τμπιλίσι με την κατηγορία της κατασκοπείας.

Ο άνδρας που έφευγε από την πρεσβεία επιτέθηκε στη συνέχεια σε μερικούς από τους περίπου 12 φωτορεπόρτερ που βρίσκονταν εκεί, σε ορισμένες περιπτώσεις κλωτσώντας και γρονθοκοπώντας τους δημοσιογράφους. Ο επιτιθέμενος δεν κατονομάστηκε.

Η ουκρανική αστυνομία που ήταν παρούσα ζήτησε από τον άνδρα να σταματήσει χωρίς η ίδια να επέμβει, ενώ το γεωργιανό υπουργείο Εξωτερικών αρνήθηκε να σχολιάσει το περιστατικό.

Η επίθεση έγινε σε πεζοδρόμιο κατοικημένης περιοχής στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Στο μεταξύ στη Γεωργία, ομάδα ανεξάρτητων εφημερίδων και περιοδικών της χώρας τυπώθηκαν χωρίς φωτογραφίες, τις οποίες είχαν αντικαταστήσει με τη λέξη «Διαμαρτυρία» με κεφαλαία γράμματα, μετέδωσε το πρακτορείο Ίντερφαξ.

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Τύπου της Γεωργίας, η οποία διοργάνωσε τη διαμαρτυρία αυτή, κατηγορεί την κυβέρνηση του γεωργιανού προέδρου Μιχαήλ Σαακασβίλι για την καταστολή της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας χρησιμοποιώντας πλαστές κατηγορίες για κατασκοπεία εναντίον εκπροσώπων της.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τάιλερ Μακμπέθ: Με τον Στέφανο θα παντρευτούμε το καλοκαίρι στην Ελλάδα

Peristeri News

Στο αστυνομικό τμήμα του Αιγάλεω κρατείται ο Σταμάτης Γαρδέλης

Peristeri News

Διάρρηξη στη μονοκατοικία του Λεωνίδα Κουτσόπουλου – Τι άρπαξαν οι κλέφτες

Peristeri News

Leave a Comment