PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ξεπέρασαν τους 1.500 οι νεκροί στην Ινδία από τον καύσωνα


Τα νοσοκομεία στην Ινδία προσπαθούν να αντεπεξέλθουν στη μαζική προσέλευση των θυμάτων του κύματος καύσωνα.

Τα νοσοκομεία στην Ινδία προσπαθούν να αντεπεξέλθουν στη μαζική προσέλευση των θυμάτων του κύματος καύσωνα που έχει στοιχίσει ήδη την ζωή σε περίπου 1.500 ανθρώπους σε διάστημα επτά και πλέον ημερών, στο βαρύτερο απολογισμό τα τελευταία 20 χρόνια.

Κάθε καλοκαίρι εκατοντάδες άνθρωποι, κυρίως από τα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα, χάνουν την ζωή τους εξαιτίας του καύσωνα, το 2015 ωστόσο αποτελεί ήδη το έτος με τα περισσότερα θύματα από το 1995, όταν 1.677 άνθρωποι πέθαναν από τις επιπτώσεις του καύσωνα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Στο κρατίδιο Άντρα Πραντές (νοτιοανατολικά), 1.020 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους από την 18η Μαΐου, διπλάσιος αριθμός σε σύγκριση με τα θύματα που καταγράφθηκαν συνολικά πέρυσι από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Οι γιατροί της περιοχής τονίζουν ότι ποτέ στα χρονικά δεν έχουν καταγραφθεί τόσα σοβαρά περιστατικά.

«Τα νοσηλευτικά κέντρα είναι γεμάτα», δήλωσε ο Τζ. Β. Σουμπαράο, γιατρός στο Ινστιτούτο Ιατρικών Επιστημών Ρατζίβ Γκάντι.

«Εργάζομαι ως γιατρός σε αυτήν την περιοχή τα τελευταία 40 χρόνια και ποτέ μου δεν είδα τόσα πολλά θύματα που διακομίζονται εδώ να έχουν ήδη υποκύψει», ανέφερε.

Οι φτωχότεροι και οι ηλικιωμένοι, οι οποίοι δεν είναι ενημερωμένοι για τους κινδύνους της θερμοπληξίας, έχουν πληγεί περισσότερο, προσέθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο αριθμός των θυμάτων είναι πιθανόν υποτιμημένος.

Στη γειτονική πολιτεία Τελανγκάνα, όπου οι θερμοκρασίες άγγιξαν τους 48 βαθμούς Κελσίου κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, 340 άνθρωποι πέθαναν τις τελευταίες ημέρες, έναντι 31 τον περασμένο χρόνο.

Όπως υποστηρίζει το Κέντρο για την Επιστήμη και το Περιβάλλον (CSE), η απότομη άνοδος της θερμοκρασίας θα μπορούσε να εξηγήσει το βαρύ απολογισμό.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment