PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ξεκινάει από αύριο η πιο κρύα βδομάδα του χειμώνα


Η πιο παγωμένη εβδομάδα του χειμώνα είναι προ των πυλών!!! Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν, θυελλώδεις ανέμους που θα σαρώσουν τα πελάγη και χιόνια, ακόμη και στις πεδινές περιοχές.

Η πιο παγωμένη εβδομάδα του χειμώνα είναι προ των πυλών!!! Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν, θυελλώδεις ανέμους που θα σαρώσουν τα πελάγη και χιόνια, ακόμη και στις πεδινές περιοχές.

Στα λευκά θα ντυθούν και τα βουνά και τις βόρεια προάστια της Αττικής. Οι νιφάδες, μάλιστα, αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους και μέσα στην Αθήνα, με τους κατοίκους της πρωτεύουσας να περιμένουν πώς και πώς να δουν “άσπρη ημέρα”.

Αύριο η πιο δύσκολη ημέρα

Η χιονόπτωση έχει ξεκινήσει από τα βόρεια και τα φαινόμενα επεκτείνονται σταδιακά και προς την κεντρική Ελλάδα (ορεινή Φθιώτιδα, Ευρυτανία, Πήλιο). Από αύριο όμως, καθώς επίσης και τη Δευτέρα με Τρίτη, αναμένονται ακόμη περισσότερες χιονοπτώσεις, ενώ το κρύο θα είναι τσουχτερό.

Οι θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο αναμένεται να φτάσουν τα 9 μποφόρ, ενώ στα ηπειρωτικά χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς θα επικρατήσει παγετός.

Πιο συγκεκριμένα:

Αττική

Καιρός: νεφώσεις με χιονόνερο στα νοτιότερα και ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο στα υπόλοιπα.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα ανατολικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 02 έως 05 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια του νομού 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Tρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη:

Την Τρίτη και την Τετάρτη αναμένεται σχετική επιδείνωση, στην ανατολική, ηπειρωτική χώρα, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη, καθώς οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν ενισχυμένοι και θα φτάνουν τα 8 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση την Τετάρτη.

Η θερμοκρασία όμως θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ενώ ισχυρός παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά.

Και την Πέμπτη το κρύο θα είναι έντονο, ενώ θα υπάρχουν νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι κατά τόπους. Στα δυτικά υπάρχει πιθανότητα καταιγίδας, ενώ στα πελάγη οι άνεμοι θα φτάσουν τα 7 με 8 μποφόρ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τέμπη: Φοιτητές ξανάγραψαν τα ονόματα των 57 θυμάτων μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη

Peristeri News

Έγιναν δύο συλλήψεις μετά τον εμπρησμό στα Εξάρχεια

Peristeri News

Κακοκαιρία: Οι περιοχές που κινδυνεύουν με πλημμύρες σήμερα κι αύριο

Peristeri News

Leave a Comment