PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ξεκίνησε σήμερα η ηλεκτρονική αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων


Ξεκίνησε σήμερα η καταχώρηση των δημοσίων υπαλλήλων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για την αξιολόγηση και μέχρι το μεσημέρι είχαν καταχωρηθεί από τις αρμόδιες Διευθύνσεις Διοικητικού στο σύστημα 2.104 δημόσιοι υπάλληλοι, παρά το «μπλόκο» στην διαδικασία από την ΑΔΕΔΥ.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, οι οικείες Διευθύνσεις Προσωπικού/Διοικητικού έχουν προθεσμία έως τις 25 Μαΐου για να προσδιορίσουν τους υπαλλήλους και τους προϊσταμένους οργανικών μονάδων για τους οποίους συντάσσονται εκθέσεις αξιολόγησης για το έτος 2017, συμπληρώνοντας την αντίστοιχη φόρμα της ηλεκτρονικής εφαρμογής.

Το σύστημα αξιολόγησης αφορά περίπου 230.000 μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους, με την διαδικασία να αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Ιουνίου, ενώ αναλυτικές οδηγίες παρέχονται εδώ.

Την ίδια ώρα η ΑΔΕΔΥ έχει ήδη εξαγγείλει αποχή, επιχειρώντας την ακύρωση της διαδικασίας, ενώ παροτρύνει αξιολογητές και αξιολογούμενους να μη συμμετέχουν.

Σε ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, τονίζεται πως η Εκτελεστική Επιτροπή «επαναπροκήρυξε απεργία – αποχή από όλες τις διαδικασίες αξιολόγησης και για το 2018», καλώντας ταυτόχρονα τους δημοσίους υπαλλήλους «να μη δώσουν οποιοδήποτε στοιχείο τους ζητηθεί (π.χ. ΑΦΜ) σε εφαρμογή της σχετικής εγκυκλίου για τη διαμόρφωση του ηλεκτρονικού μητρώου αξιολόγησης».

Καλεί, επίσης, τους υπαλλήλους που τους ανατίθεται το έργο της καταγραφής και διαμόρφωσης του μητρώου να απέχουν από το συγκεκριμένο έργο.

Δεσμεύεται μάλιστα ότι «οι υπάλληλοι που δηλώνουν συμμετοχή στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση καλύπτονται πλήρως από την ΑΔΕΔΥ και δεν έχουν καμία υποχρέωση για την παροχή της συγκεκριμένης υπηρεσίας».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Σε εξέλιξη η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής

Peristeri News

Κρατήθηκε 69 ημέρες στη φυλακή λόγω… συνωνυμίας

Peristeri News

Leave a Comment