PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την 46η επέτειο του Πολυτεχνείου


Άρχισαν οι εκδηλώσεις για την 46η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Το Συγκρότημα Πατησίων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου θα είναι ανοικτό κατά τον τριήμερο εορτασμό από τις 9:30 έως τις 21:00.

Λόγω των επετειακών εκδηλώσεων η Αστυνομία έχει ανακοινώσει έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το οδικό δίκτυο γύρω από το πανεπιστημιακό ίδρυμα έως την πλατεία Κάνιγγος, σήμερα Παρασκευή και αύριο, Σάββατο.

Οι εκδηλώσεις μνήμης θα κορυφωθεί την Κυριακή με την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία. Γι’ αυτό, το Συγκρότημα Πατησίων θα είναι ανοικτό από τις 9:30 και θα κλείσει στις 13.00, αφού προηγουμένως εκκενωθεί από όλους τους επισκέπτες. Η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 16.00.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σύμφωνα με την Αστυνομία, θα εφαρμοστούν και από τις 12.00 της Κυριακής, και θα επεκταθούν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου στους οδικούς άξονες Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, Λεωφόρου Αλεξάνδρας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις εκάστοτε κυκλοφοριακές συνθήκες.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει προχωρήσει στη λήψη αυστηρών μέτρων ασφαλείας, στα οποία θα συμμετέχουν 5.000 αστυνομικοί, drones και ελικόπτερο. Στο επίκεντρο των μέτρων ασφαλείας θα είναι και φέτος η περιοχή των Εξαρχείων, ενώ παράλληλα θα υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έξω από κυβερνητικά κτήρια, πρεσβείες, πανεπιστημιακά ιδρύματα και ειδικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) όπου σημειώθηκαν επεισόδια τις προηγούμενες ημέρες.

Τριήμερες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το Πολυτεχνείο

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την πλατεία Κάνιγγος θα ισχύσουν από την Παρασκευή έως και την Κυριακή, λόγω των εκδηλώσεων για την 46η επέτειο του Πολυτεχνείου.

Θα εφαρμόζονται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Την Κυριακή, ημέρα της πορείας, οι ρυθμίσεις θα επεκταθούν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου στους οδικούς άξονες της Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, Λεωφόρου Αλεξάνδρας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Ακόμη, σύμφωνα με Απόφαση της «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.», θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (Λεωφορεία – Τρόλεϊ).

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί, από την Παρασκευή έως και την Κυριακή, να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, της διαδρομής της πορείας και πέριξ της Πρεσβείας των ΗΠΑ, καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment