PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Περιστερίου


Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) Περιστερίου είναι δημόσιο, δωρεάν και απευθύνεται σε ενήλικες πολίτες που δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική στοιχειώδη εκπαίδευση και είναι απόφοιτοι Δημοτικού, το οποίο λειτουργεί στα πλαίσια της Δια Βίου Μάθησης και δίνει νέες προοπτικές στους πολίτες.

Το Σ.Δ.Ε. Περιστερίου ακολουθεί παιδαγωγικές προσεγγίσεις οι οποίες εστιάζουν στις ατομικές ανάγκες, στα ενδιαφέροντα και τις ικανότητες των εκπαιδευομένων. Δίνει έμφαση στην απόκτηση τόσο των βασικών δεξιοτήτων (γραφή, ανάγνωση, αριθμητικοί υπολογισμοί) όσο και σύγχρονων (χρήση ξένης γλώσσας και πληροφορική). Λειτουργεί με ανοικτά προγράμματα σπουδών που διαφοροποιούνται σημαντικά από τα αντίστοιχα της τυπικής εκπαίδευσης.

Η αξιολόγηση αυτών των προγραμμάτων έχει ποιοτικό χαρακτήρα (δεν υπάρχει βαθμολογία και εξετάσεις) δίνοντας έμφαση κυρίως στις δραστηριότητες που οργανώνονται στην τάξη.

Το πρόγραμμα στο Σ.Δ.Ε. Περιστερίου είναι ταχύρρυθμο και διαρκεί 18 μήνες (2 σχολικά έτη). Το εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα καλύπτει 25 απογευματινές ώρες, μέσα στο οποίο παρέχονται Συμβουλευτικές Υπηρεσίες (συμβουλευτική σταδιοδρομίας και ψυχολογική υπηρεσία).

Η επιτυχής ολοκλήρωση της διετούς φοίτησης του εκπαιδευομένου πιστοποιείται με τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο του Γυμνασίου. Στη συνέχεια πολλοί απόφοιτοι συνεχίζουν στο Λύκειο (και ενίοτε στο Πανεπιστήμιο τις σπουδές τους).

Το Σ.Δ.Ε. Περιστερίου μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των πολιτών και να τους προσφέρει τη δεύτερη ευκαιρία που περίμεναν.

Για πληροφορίες και εγγραφές στο Σ.Δ.Ε. Περιστερίου, Κύπρου και Ψαρρών 28, ΤΚ 12132, Περιστέρι (Σταθμός Μετρό “Αγ. Αντώνιος) επικοινωνήστε στο τηλέφωνο: 210-5319749 (5-9 το απόγευμα), ιστοσελίδα:  http://blogs.sch.gr/sdeper

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλλάζει και πάλι το ανοιξιάτικο σκηνικό του καιρού – Καταιγίδες στην Αττική

Peristeri News

Έκρηξη από γκαζάκια στην είσοδο κολλεγίου στον Ταύρο

Peristeri News

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment