PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ξεκίνησαν επίσημα οι εργασίες στο Ελληνικό παρουσία Κ. Μητσοτάκη


Παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ξεκίνησαν οι εργασίες για την επένδυση στο Ελληνικό.

Το τεράστιο έργο έχει ως κυρίαρχο στοιχείο τη δημιουργία ενός Μητροπολιτικού Πάρκου διεθνούς εμβέλειας, συνολικής έκτασης 2.000.000 τ.μ., καθώς και την ανάδειξη του παραλιακού μετώπου με ελεύθερη πρόσβαση σε όλους.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για ένα σύγχρονο και οικολογικό έργο ενώ παράλληλα χαρακτήρισε την επένδυση εμβληματική, που συμβολίζει τη νέα Ελλάδα. Χαρακτήρισε το έργο «μακράς πνοής», σημειώνοντας πως «ίσως χρειαστεί και μια δεκαετία για την πλήρη του ανάπτυξη».

Αναμένεται να κατεδαφιστούν περίπου 950 κτήρια διαφόρων μεγεθών εντός του ακινήτου του Ελληνικού με τη συνολική επένδυση να ανέρχεται στα 8 δισ. ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν περισσότερες από 75.000 θέσεις εργασίας.

«Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα, μια συμβολική μέρα. Γκρεμίζοντας τα παλιά άχρηστα κτίρια του παλιού αεροδρομίου βάζουμε τα θεμέλια για το νέο Ελληνικό. Ένα από τα μεγαλύτερα, ίσως το μεγαλύτερο έργο στη Μεσόγειο, θα δημιουργηθεί σε αυτόν τον -για 19 χρόνια εγκαταλελειμμένο- χώρο» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, και συμπλήρωσε: «Πρόκειται για το μεγαλύτερο παράκτιο πάρκο στη Μεσόγειο, 2500 στρέμματα, αλλά ταυτόχρονα ο χώρος αυτός θα γίνει μια κυψέλη ανάπτυξης. Στην πλήρη του λειτουργία το Ελληνικό θα δημιουργήσει πάνω από 80.000 θέσεις εργασίας, 10.000 θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν μόνο κατά τη φάση της κατασκευής. Θα είναι ένα έργο σύγχρονο, οικολογικό, φιλικό προς το περιβάλλον, ένα έργο που θα συμβολίζει τη νέα Ελλάδα όπως πιστεύω ότι όλοι την οραματιζόμαστε».

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα για να ξεπεράσει τις αγκυλώσεις του παρελθόντος.

«Δεν ήταν εύκολο να φτάσουμε στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα. Όλο το κυβερνητικό επιτελείο εργάστηκε με επιμονή και υπομονή για να ξεπεράσουμε πολλές νομικές και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που κληρονομήσαμε από το παρελθόν» είπε ο κ. Μητσοτάκης, κάνοντας ειδική αναφορά σε τρεις υπουργούς -τον Άδωνι Γεωργιάδη, τον Χρήστο Σταϊκούρα και τη Λίνα Μενδώνη που εργάστηκαν για την υλοποίηση της επένδυσης, αλλά και τους υφυπουργούς Νίκο Παπαθανάση και Δημήτρη Οικονόμου, τους γενικούς γραμματείς, τα στελέχη της διοίκησης αλλά και τους τρεις δημάρχους των όμορων δήμων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Με 159 «ναι» πέρασε το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Υποψήφιοι ευρωβουλευτές με τη Νίκη οι Νίκος Αναδιώτης και Άκης Τσελέντης

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Αποτροπιασμός για τις ενέργειες της Ρωσίας εναντίον αμάχων

Peristeri News

Leave a Comment