PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ξαναβρήκε την οικογένειά του άνδρας που εντοπίστηκε στο Περιστέρι


Ξαναβρήκε την οικογένειά του, χάρη στην ενεργοποίηση του SILVER ALERT ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ, ο Παναγιώτης Κατσακούλας, που είχε βρεθεί περιπλανώμενος.

Ο κ. Κατσακούλας, βρέθηκε περιπλανώμενος την Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018 στην περιοχή του Περιστερίου, από πολίτη και μεταφέρθηκε στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, όπου και έγιναν προσπάθειες να εντοπισθεί το οικογενειακό περιβάλλον του, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Εθελοντικού Οργανισμού ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ ενημερώθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα για το περιστατικό και της ζητήθηκε η συνδρομή για το χειρισμό του, στις 17 Αυγούστου 2018.

Άμεσα και με εντολή της ΕΛ.ΑΣ., τέθηκε σε λειτουργία ο μηχανισμός του SILVER ALERT για ενηλίκους αγνώστων στοιχείων.

Ο κ. Κατσακούλας, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ., μεταφέρθηκε για φιλοξενία και περίθαλψη στο Γ.Ν.Ε. ΘΡΙΑΣΙΟ, όπου φροντίστηκε η ατομική του υγιεινή, του παρασχέθηκαν όλα τα αναγκαία για την ασφαλή διαμονή του, ενώ ταυτόχρονα οι εθελοντές του Εθελοντικού Οργανισμού ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, ερευνούσαν με βάση τα στοιχεία που είχαν, για το οικογενειακό του περιβάλλον.

Λίγη μόνο ώρα μετά τη δημοσιοποίηση του SILVER ALERT, πολίτης αναγνώρισε τον κ. Κατσακούλα και επικοινώνησε με την Εθνική Γραμμή SOS 1065, δίνοντας πληροφορίες που οδήγησαν στον εντοπισμό των οικείων του.

Οι συγγενείς του εντοπίσθηκαν, και μετά τις τυπικές διαδικασίες, ο κ. Παναγιώτης επέστρεψε στην ασφάλεια της οικογένειάς του!

Η άριστη συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. και η στήριξη της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, σε συνδυασμό με την ευγενική ανταπόκριση κοινωνικής ευαισθησίας του Γ.Ν.Ε. ΘΡΙΑΣΙΟ και των εθελοντών του SILVER ALERT, οδήγησαν σε αίσιο τέλος την περιπέτεια ενός ακόμα συνανθρώπου μας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment