PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ξαναβγήκε για έρευνες στο Αιγαίο το τουρκικό «Τσεσμέ»


Ξαναβγαίνει στο Αιγαίο το τουρκικό «Τσεσμέ» μετά από ένα 24ωρο απόσυρσής του. Το πλοίο του τουρκικού ναυτικού απέπλευσε από το λιμάνι της Σμύρνης σήμερα στις το μεσημέρι και πλέει προς την περιοχή των ερευνών που έχει δεσμεύσει η Τουρκία με την παράτυπη Navtex της 15ης Φεβρουαρίου.

Κατευθύνεται στην περιοχή των ερευνών

Το τουρκικό ωεκανογραφικό, το οποίο πριν από περίπου μία ώρα έπλεε ανοιχτά της Λέσβου κατευθύνεται για έρευνες στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Λήμνο, τον Άη Στράτη και τη Σκύρο. Με βάση την ταχύτητα πλου του, εκτιμάται ότι το Τσεσμέ θα ξαναμπεί στην περιοχή ερευνών μετά τις 6μμ το απόγευμα της Παρασκευής.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Πέμπτης το «Τσεσμέ» απομακρύνθηκε από την περιοχή ερευνών στο Κεντρικό Αιγαίο και έδεσε στο λιμάνι της Σμύρνης, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και όχι γιατί η Άγκυρα υπαναχώρησε από την τακτική των προκλήσεων.

Σύνδρομο Παβλόφ

Νωρίτερα από το βήμα της Βουλής ο Νίκος Δένδιας τόνισε ότι «η Ελλάδα έχει αυτοπεποίθηση -η Τουρκία δεν θα πετύχει να δημιουργήσει στην Ελλάδα το σύνδρομο Παβλόφ-, αντιδρά όπως πρέπει, και όταν πρέπει, και όχι όπως το επιθυμεί η γείτονα χώρα για λόγους προφανείς για κάθε μαθητή του δημοτικού. Και είναι ευτυχές γεγονός ότι το σύνολο του ελληνικού πολιτικού κόσμου ανέγνωσε με ευκρινή και με ίδιο τρόπο τον τουρκικό σχεδιασμό».

Παράλληλα, ο κ. Δένδιας απέρριψε αιτιάσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης για υποβαθμισμένες σχέσεις της ελληνικής κυβέρνησης με ΗΠΑ και Ρωσία, επισημαίνοντας ότι στις 2:30 μμ θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, τη δεύτερη μέσα σε μια εβδομάδα, ενώ ήδη έχει μιλήσει δύο φορές με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν.

Προκλήσεις και στον αέρα

Είχε προηγηθεί ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ ο οποίος προκλητικά επέρριπτε ευθύνες στην Ελλάδα ότι «δεν φέρεται σαν καλός γείτονας», επιμένοντας στο σενάριο περί παρενόχλησης του Τσεσμέ από ελληνικά F-16.

Σημειώνεται ακόμη ότι μία ακόμα τουρκική πρόκληση με υπερπτήση στο Αγαθονήσι πραγματοποίηθηκε σήμερα από ζεύγος τουρκικών μαχητικών στις 13.22 στα 22.700 πόδια. Υπενθυμίζεται επίσης ότι χθες Πέμπτη καταγράφηκαν 30 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου από τουρκικά αεροσκάφη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έκρηξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή Ζελένσκι στην Οδησσό

Peristeri News

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Leave a Comment